New StarConventie

In Nederland worden op kleine schaal wel vaker fandagen en conventies gehouden maar dit was voor het eerst dat een dergelijke grote line-up van acteurs aanwezig was. Voor sommige, zoals Robert Englund (Freddy Krueger), was het zelfs hun eerste keer in Europa en voor fans van deze droomdemoon was het dan ook een uitgelezen kans om de acteur in het echt te zien. Zaterdagochtend om negen uur stond er een lange rij voor de deur om maar als eerste binnen te zijn en de felbegeerde handtekening te bemachtigen.


Maar het waren niet enkel handtekeningen waarop gejaagd werd. De verzamelbeurs leek op een gespecialiseerde SF-horror vestiging van de Bart Smit.


Op de tafels was een keur aan verzamelaars-objecten te vinden. Variërend van standaard Pinheadpoppetjes van rond de tien euro tot gelimiteerde uitgaven van Lightsabers die de luttele prijs van 450 euro meekregen.


Mijn persoonlijke favoriet was echter een ganzenbordspel met BA van The A-Team dat voor twaalf euro nog bijna nieuw in de doos lag. Rond het middaguur praatte ik even met de handelaar die hem aanbood. Volgens hem liepen de zaken prima. Al zijn echte oude verzamelaarsobjecten was hij inmiddels al kwijt. Daarvoor staan mensen inderdaad in de rij. De zaterdagmiddag en de zondag zijn met name voor de hebbedingetjes zoals de reguliere poppen, plaatjes en boeken. Het ganzenbord hoorde kennelijk niet bij deze verzamelaarswoede, en na even twijfelen heb ik hem toch maar laten liggen. Er zijn hobby's waar ik gewoon niet mee moet beginnen.