New StarConventie

Zondagavond is duidelijk dat ongeveer 1500 mensen New Starcon hebben bezocht. Persvoorlichter Rafael Zawada geeft aan zeer tevreden te zijn. We hadden dit aantal ook ongeveer verwacht dus dat is hartstikke mooi. Daarnaast hebben we van iedereen hele goede reacties gekregen; bezoekers, handelaren én de acteurs.

Volgens Rafael is het toch altijd maar afwachten hoe het loopt. Met name omdat een dergelijke conventie eigenlijk de eerste is in Nederland, en je nog geen naam hebt opgebouwd zijn er een hoop onzekere factoren. Acteurs kunnen op het laatst afzeggen, het programma kan in het honderd lopen of er komen weinig mensen. Maar niets van dit alles is gebeurd en met dit gegeven in de hand ligt de weg open voor een nieuwe internationaal toonaangevende beurs.

De plannen hiervoor zijn nog in een beginstadium, maar als alles op een rijtje is gezet en deze conventie ook financieel draagvlak blijkt te hebben, is de kans groot dat de volgende conventie niet lang op zich laat wachten. Hiervoor zit de organisatie van New Starcon te denken aan een Lord of the Rings special, maar Rafael geeft direct aan dat de onderhandelingen nog in de kinderschoenen staan. We willen natuurlijk erg graag, maar op dit moment kunnen we nog nergens vanuit gaan.

Op persoonlijke noot moet ik in ieder geval zeggen dat ze de volgende keer zeker weer op mij kunnen rekenen. De sfeer, de verzamelbeurs en de acteurs zijn een aangename verandering en aanvulling op de twee-dimensionale beleving van het filmscherm.

Toch ben ik bang dat ze in ieder geval één bezoeker minder krijgen, getuige deze foto die ik verscheurd in de prullenbak vond.