Film Review: Old School

Drie vrienden, op de foto van links naar rechts, Frank (Will Ferrel), Mitch (Luke Wilson) en Beany (Vince Vaughin) staan allemaal op een kruispunt in het leven. Willen ze verantwoordelijke ouders en partners zijn of willen ze terug, terug naar hun studententijd.



Deze keuze komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het verhaal begint met Mitch die, naar hij dacht, gelukkig getrouwd is. Totdat hij vroeger thuiskomt en zijn vrouw in een redelijk schaamteloze positie tegenkomt. Uiteraard gaan ze uit elkaar en Beany regelt voor Mitch een huisje op de campus van hun vroegere universiteit. Alhier begint het verhaal. Frank is net getrouwd, Beany al langer en heeft zelfs kinderen. Het is dan ook Beany's idee om meteen een groots feest te houden en de lokale studentenbevolking te verbluffen met hun aanwezigheid (en dan met name de vrouwen). En hoe doe je dat beter dan mister Porno himself 'Snoop Dogg' als eregast te laten optreden?



De feesten zijn een doorn in het oog van de rector magnificus en deze wil Mitch uit zijn huis zetten. De enige mogelijkheid om te blijven is een eigen studentenvereniging op te zetten en op deze manier de binding met de universiteit te laten zien. Zo gezegd zo gedaan, de meest bizarre leden worden geworven en dito feestjes worden gegeven om de ontgroeningstijd in te luiden.



Het uiteindelijke verhaal is opgedeeld in twee delen. Het gevecht om het voortbestaan als studentenvereniging en de vraag of de drie mannen wel op deze manier hun leven kunnen blijven leiden.