Film Review: The Core

Zeventien mensen die op slag dood vallen in hartje Boston zijn reden genoeg voor het Pentagon om Josh Keyes (Aaron Eckhart) naar Washington DC te halen, bang als de regering is dat deze mensen gedood zijn door een elektro magnetisch wapen. Gelukkig kan men een 'terroristische aanval' uitsluiten en mag hij weer net zo snel verdwijnen als dat hij kwam. En dan begint de film pas echt.



Een space shuttle raakt op onverklaarbare wijze van zijn koers en Rebacca Childs (Hilary Swank) kan ternauwernood een catastrofale landing op Los Angeles voorkomen. In London worden duiven compleet gek en veroorzaken een totale chaos in de binnenstad. Reden genoeg voor Josh Keyes om zijn eigen onderzoek te beginnen en achter de verschrikkelijke waarheid te komen. De kern van de aard is gestopt met draaien en het elektromagnetisch veld dat de aarde beschermt zwakt langzaam af. Een doemscenario is het gevolg wanneer blijkt dat zonder dit veld al het leven op aarde zal sterven.



De Amerikaanse regering zou de Amerikaanse regering niet zijn wanneer zij geen plan zouden verzinnen om de aarde te redden. Tesamen met een team van wetenschappers van rond de aarde bouwen ze een experimenteel voertuig dat tot het binnenste van de aarde kan doordringen. Hier staat de bemanning, de 'terranauten' voor de opgave om de kern van de aarde weer aan het draaien te brengen.