Uitslag Sparta Rotterdam - NAC Breda

Sparta Rotterdam heeft in de Eredivisie drie belangrijke punten gepakt. De ploeg won thuis met 2-1 van NAC Breda dat door de nederlaag nog niet veilig is, want zowel Sparta als Roda JC staan maar drie punten onder NAC. Voor FC Twente lijkt het doek te vallen, want Sparta heeft nu vier punten voorsprong op de nummer laatst met twee duels te gaan.

Sparta en NAC zochten in de eerste helft veelvuldig de aanval. Zo werd een inzet van Spartaan Ahannach gekeerd en schoot Fernandes namens de bezoekers naast. Van Moorsel raakte namens de thuisploeg de lat. De formatie van trainer Dick Advocaat kreeg voor rust wel een domper te verwerken, want Ahannach liep een dubbele beenbreuk op toen de spits van 25 meter uit wilde halen, maar hard in botsing kwam met Sporkslede. De verdediger trof bij de botsing geen blaam.

Na een uur spelen kwam Sparta op voorsprong dankzij invaller Duarte die na een overstapje van Friday de bal binnenkrulde. NAC-trainer Vreven bracht Sadiq binnen de lijnen en de spits beloonde zijn invalbeurt binnen vijf minuten met een goal door de verdediging van Sparta te kijk te zetten. Vlak hierna had Friday de thuisploeg uit een counter op voorsprong moeten zetten, maar de spits schoot op de paal. Vlak hierna was het toch raak toen iedereen behalve Spierings een voorzet van Floranus miste.

Sparta Rotterdam

2 - 1

NAC Breda

61' Duarte
85' Spierings
  73' Sadiq
 
Gele kaart: Van Moorsel, Fischer (Sparta Rotterdam), Nijholt, Vloet (NAC Breda)
 
Stadion: Spartastadion Het Kasteel, Rotterdam
Toeschouwers: 10.606
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Huth
Holst
Fischer
Chabot
Floranus
Sanusi
Mühren
Van Moorsel (Spierings/80)
Verhaar (Duarte/46)
Friday
Ahannach (Dos Santos/34)
  Bertrams
Sporkslede
Koch
Marí
Angelino
García
Vloet
Nijholt
Fernandes
Te Vrede (Sadiq/68)
El Allouchi