NHL: Penguins rollen Flyers op in openingsduel play-offs

De ijshockeyers van de Pittsburgh Penguins hebben in de allereerste wedstrijd van de play-offs in de NHL gelijk een flink statement neergezet. In de PPG Paints Arena in Pittsburgh werden de Philadelphia Flyers met 7-0 opgerold.

Bryan Rust en Carl Hagelin zorgden ervoor dat het na een kleine tien minuten al 2-0 stond, Evgeni Malkin werkte op heerlijke wijze de 3-0 binnen. Nog voor de tweede periode halverwege was scoorde Jake Guentzel de 4-0, gevolgd door Sidney Crosby die Brian Elliott passeerde, waarna de Flyers-goalie naar de bank gehaald werd.

Het was nog niet voorbij en vooral Crosby stal de show in de derde periode. Een schot van Justin Schultz tikte hij op fenomenale wijze vanuit de lucht in het Flyers-goal en drie minuten later maakte hij zijn hattrick compleet met de 7-0. Vrijdag volgt de tweede wedstrijd, ook in Pittsburgh.

De in 2011 begonnen Winnipeg Jets, daarvoor spelend als de Atlanta Thrashers, haalden voor de tweede keer de play-offs. In 2014/15 verloren ze gelijk met 4-0, dit keer begon de ploeg beter tegen de Minnesota Wild. Mark Scheifele bracht de Canadese thuisploeg op voorsprong, maar Matt Cullen en Zach Parise draaiden het namens de Wild om: 1-2.

Nog geen minuut na Parise's goal was het Patrik Laine die namens de Jets de gelijkmaker scoorde en zeven minuten voor tijd bracht Joseph Morrow de winnende 3-2 o pde borden. Ook de Jets en Wild spelen vrijdag in het Bell MTS Place in Winnipeg hun tweede duel.

De Vegas Golden Knights debuteren dit seizoen in de NHL en doen dat al vanaf het begin geweldig. Ook in de play-offs begon men erg sterk in eigen huis tegen de Los Angeles Kings, waar Shea Theodore binnen een paar minuten de 1-0 scoorde. Het zou de enige goal blijken te zijn, vooral doordat goalies Marc-André Fleury (Golden Knights) en Jonathan Quick (Kings) uitstekend bezig waren.