Real Madrid wint doelpuntenfestijn in Sevilla

Real Madrid heeft het weekend afgesloten met een overwinning op Real Betis. De bezoekers moesten in de tweede helft flink aan de bak.

Door een doelpunt van Marco Asensio was Real na elf minuten al op voorsprong gekomen, maar een half uur later zag de situatie er heel anders uit. Linksback Marcelo viel uit met een spierblessure en Betis kwam vervolgens sterk terug. In een tijdsbestek van vijf minuten zette de gastheer de achterstand om in een 2-1 voorsprong bij rust.

Eerst zorgde Aïssa Mandi voor de gelijkmaker en kort daarna werkte Nacho de bal ongelukkig in zijn eigen doel. Na de pauze kwam Real echter snel langszij. Sergio Ramos kopte hard raak uit een voorzet van Lucas Vázquez en negen minuten later stond het 2-3 toen Asensio afrondde na goed voorbereidend werk van Dani Carvajal.

Na 65 minuten leek de wedstrijd beslist, want Cristiano Ronaldo breidde namens de Madrilenen de score uit. Toch werd het in de slotminuten nog spannend. Sergio León gaf Betis nieuwe hoop, maar het slotakkoord was voor Karim Benzema, die de eindstand op 3-5 bepaalde. Real Madrid blijft vierde, maar Valencia heeft maar één punt meer. De titelverdediger speelde bovendien een wedstrijd minder.