Uitslag Ajax - Feyenoord

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord is zondagmiddag in het voordeel van de thuisploeg geëindigd. De Amsterdammers wonnen met 2-0.

Bij Ajax was er voor aanwinst Nicolás Tagliafico direct een basisplek als linksback, waar bij Feyenoord Jean-Paul Boëtius de voorkeur kreeg boven Sam Larsson. Feyenoord hield de ruimtes klein en daardoor bleven kansen tijdens een groot deel van de eerste helft uit. De eerste noemenswaardige mogelijkheid was er voor Klaas-Jan Huntelaar, maar de spits werkte de bal naast.

Drie minuten voor rust viel de beste kans van de wedstrijd te noteren voor de bezoekers. Boëtius zette Steven Berghuis met een geweldige pass vrij voor André Onana, maar zijn kopbal werd uitstekend gekeerd door de doelman. Ook Ajax kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid. Brad Jones kon een voorzet niet goed verwerken en tikte de bal voor de voeten van Justin Kluivert, maar Sven van Beek kon diens inzetten blokken en daardoor was het halverwege nog 0-0.

Direct na rust was het raak. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam via Berghuis voor de voeten van Donny van de Beek en de middenvelder schoot door de benen van Jones raak. Drie minuten later stond ook al de 2-0 op het scorebord in de Johan Cruijff ArenA. Joël Veltman troefde Tyrell Malacia op snelheid af en gaf vervolgens de voorzet op Huntelaar die van dichtbij eenvoudig binnen kon koppen.

Feyenoord was volledig de draad kwijt en moest na een uur spelen zelfs met een man minder verder nadat Nicolai Jörgensen met zijn tweede gele kaart moest vertrekken. Ajax hield met een man meer de controle, maar werd vervolgens niet echt gevaarlijk om een derde treffer te scoren. Zo gaf Hakim Ziyech de bal goed mee aan Justin Kluivert, maar een voorzet van de vleugelaanvaller kwam niet aan. De thuisploeg voetbalde vervolgens de wedstrijd rustig uit en won zodoende met 2-0.