Kittel wint tweede Touretappe

Marcel Kittel heeft zijn tweede sprintoverwinning van de Tour gepakt. Hij wist Arnaud Demare en André Greipel in een sprint voor te blijven. De Duitser lag een stuk achter, maar wist met veel meer kracht de rest toch te verslaan.

Na het relatieve spektakel gisteren besloot het peloton weer in matige draf naar de meet te gaan, gesterkt  door het povere parcours. Dit maal besloten drie renners in de ontsnapping die nergens toe leidt te gaan, namelijk Frederik Backaert van Wanty-Groupe Goubert, Perrig Quemeneur van Direct Energie en Vargard Stake Laengen van Team Emirates. Zij kregen echter nooit al te veel tijd omdat de sprintersploegen de vlucht keurig controleerden. Schamele hoogtepunten waren de tussensprint waarin in het peloton Demare uitliep op zijn concurrenten en een parasol die het poloton in waaide, gelukkig zonder gevolgen. Ook besloot Laurent Pichon de rit wat op te fleuren door 60 kilometer voor het einde nog een aanval te plaatsen. Helaas voor hem kwam hij in een klassieke chasse patate en 15 kilometer later was hij alweer terug in het peloton.

De sprint was totaal onvermijdelijk. Met nog drie kilometer te gaan werden de drie ontsnappers ingerekend. Het ging opnieuw tussen Kittel en Demare. Demare ging via rechts en leek de snelste, maar Kittel kwam via links en was daar de snelste, in een sprint waarin het dicht bij elkaar zat. Uiteindelijk kwam Dylan Groenewegen er niet echt aan te pas, hij werd zesde.