Contrast.TV brengt geluk in kaart

Contrast.TV bestaat uit een groep van 9 gedreven vierdejaarsstudenten aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor hun studie hebben zij een driedelige documentaire gemaakt over geluk. We streven allemaal naar een gelukkige situatie. Ieder op zijn eigen manier. Dat laatste is wat de studenten vooral in kaart willen brengen. Hoe beoordeelt iemand uit een stad zijn geluk en welzijn ten opzichte van iemand uit een dorp? En uit welke (kleine) dingen haalt iedereen zijn eigen geluk?

De makers achter Contrast.TV vertellen: "Het boeiende is dat we in elke aflevering twee direct tegenovergestelde situaties in beeld brengen. De mensen worden op een persoonlijke manier geportretteerd door aanstormend talent. Waarom kiest iemand voor dit leven? Een grote groep mensen kiest bijvoorbeeld voor gezinsuitbreiding. Vader of moeder worden is dan een grote wens geweest. Maar hoe denken mensen zonder kinderwens daar over? En uit welke dingen halen zij hun geluk?"

Contrast.TV is vanaf donderdag 6 juli in een reeks van drie afleveringen van elk tien minuten online te zien op  hun website. Bekijk hieronder de trailer van aflevering twee.