IJshockeysters beginnen WK met twee zeges

De Nederlandse ijshockeysters zijn het WK prima begonnen. Nederland komt uit in divisie 2A, het vierde niveau van het mondiale vrouwenijshockey. 

Dat toernooi wordt gespeeld in Zuid-Korea, waar volgend jaar de Olympische Spelen gehouden worden. Nederland begon het toernooi met een zege op Groot-Brittannië. Twee goals van Bieke van Nes en treffers van Kayleigh Hamers, Julie Zwarthoed en Hilde Huisman hielpen de Nederlandse ploeg naar een 5-4 overwinning.

Maandag stond Oranje tegenover Noord-Korea en ook dat leverde winst op. De Noord-Koreaanse dames kwamen na de Nederlandse openingstreffer van Zwarthoed wel op gelijke hoogte en zelfs op voorsprong, maar Savine Wielenga en Cloë Keijzer (twee keer) bezorgden Oranje alsnog de 4-2 zege. 

Nederland speelt woensdag tegen Slovenië, waar het in november op het pre-olympisch kwalificatietoernooi met 14-1 van won. Australië volgt donderdag en Zuid-Korea staat zaterdag te wachten. De winnaar van divisie 2A promoveert en mag volgend jaar uitkomen in 1B, waar Nederland op de vorige vijf WK's speelde.