Bolivia dient klacht in bij Franse ambassade om Ghost Recon Wildlands

De emoties lopen hoog op vlak voor de release van Ghost Recon Wildlands, want zelfs de relaties tussen Frankrijk en Bolivia hebben een deukje opgelopen. Bolivia heeft namelijk een officiële klacht ingediend bij de Franse ambassade over hoe het land is neergezet in Ghost Recon Wildlands. Bolivia wordt in de nabije toekomst bestuurd door het Santa Blanca drugkartel in Ghost Recon Wildlands.

Volgens een bericht van Reuters heeft Bolivia de Franse overheid opgeroepen om in te grijpen, en dreigt het jurdische stappen te ondernemen wanneer het land geen bevredigend antwoord krijgt. "We zijn bereid juridische stappen te ondernemen, maar we willen het eerst proberen om het via de diplomatieke manier op te lossen" aldus Carlos Romero, de Boliviaanse minister van binnenlandse zaken.

De Franse overheid heeft nog niet gereageerd, maar publisher Ubisoft sloeg al een verzoenende toon aan. "Ghost Recon Wildlands is een fictief werk, net zoals een film of een TV-serie. Net zoals elke Tom Clancy-game speelt de game zich af in een modern universum dat geïnspireerd is door de realiteit, maar waarbij de locaties, karakters en verhalen alleen gemaakt zijn voor entertainment" schrijft Ubisoft. "Bolivia was gekozen vanwege haar adembenemende landschappen en rijke cultuur. Hoewel de game een andere realiteit aanhoudt dan hoe Bolivia daadwerkelijk is, hopen we dat de game de mooie topografie van het land goed representeert, en dat spelers het leuk vinden deze wereld te ontdekken."

Ghost Recon Wildlands komt op 7 maar uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Ghostreconwildlands
Bolivia dient klacht in bij Franse ambassade om Ghost Recon Wildlands