Asscher wil samen met CDA, SP en GroenLinks

PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher wil de komende jaren links beleid voeren, liefst met CDA, GroenLinks en SP. Dat heeft Asscher gezegd in het televisieprogramma WNL Op Zondag.

Asscher kreeg de vraag wat hij nou eigenlijk wil, omdat zijn partij heeft geregeerd met de VVD maar hij in de verkiezingscampagne afstand neemt van de liberalen. Volgens Asscher wil de VVD nu het economisch beter gaat geld weghalen bij de mensen die het moeilijk hebben en geven aan de mensen die het goed hebben. Hij noemt dat "bizar".

De PvdA-leider wil naar eigen zeggen investeren in een basisverzekering voor zelfstandigen en meer geld voor de zorg en het onderwijs.

De vraag is of de PvdA-leider wel in de positie is om aan te geven wat hij wil, gezien de dramatische stand van de partij in de peilingen. Het lijkt er eerder op dat ze blij mogen zijn als ze überhaupt ergens aan mee mogen doen. Wat het CDA van dit plan vindt is ook nog maar afwachten, want de regeringen 'over links' waar ze in zaten scoren niet al te hoog op hun ranglijst van favoriete kabinetten.

Asscher wil samen met CDA, SP en GroenLinks
Asscher wil samen met CDA, SP en GroenLinks (Foto: ANP)