Drama voor topskiester Gut, einde seizoen en gescheurde kruisband

Het wereldkampioenschap alpineskiën in het Zwitserse St. Moritz heeft vrijdag een harde klap te verwerken gekregen. De superster van de Zwitserse sportwereld, Lara Gut, is vrijdag geblesseerd geraakt bij een slalomtraining. Haar WK is vermoedelijk ten einde.

Gut was vrijdag aan het trainen voor de slalom, het tweede onderdeel van de alpinecombinatie. 's Ochtends werd al een afdaling geskied, waar ze tot de derde tijd kwam en dus leek ze een goede kans te hebben op een medaille. Tijdens het inskiën raakte Gut echter geblesseerd, waarna ze na een behandeling met de helikopter naar het ziekenhuis vervoerd werd. 

Van Gut werd min of meer verwacht dat ze uitgerekend voor eigen publiek eindelijk een mondiale titel zou winnen, na meerdere zilveren en bronzen medailles. Op de super-G was er brons, op de combinatie, afdaling en reuzenslalom behoorde de Zwitserse eveneens tot de topfavorieten. Hoe het precies met Gut gaat is nog niet bekend. 

Update 13.13 uur
Volgens de Zwitserse trainer Hans Flatscher is het WK voor Gut nagenoeg zeker wel voorbij en ook over de rest van het seizoen klinkt het niet bepaald positief. "Het is haar linkerknie en het ziet er heel slecht uit. Het gaat niet goed met Lara", vertelde hij tegenover het Zwitserse SRF.  

Update 16.15 uur
Het nieuws is inderdaad niet best. Volgens Zwitserse media heeft Gut haar voorste kruisband afgescheurd. Uiteraard betekent dat dat niet alleen haar WK, maar ook haar seizoen voorbij is. Hoe lang ze uit de roulatie zal zijn is nog niet bekend.  

Gut blesseert zich tijdens de slalomtraining (Bron: YouTube)