Dishonored 2 volgende week New Game Plus

De gewilde New Game Plus-modus voor Dishonored 2 komt volgende week maandag uit. Op dit moment is de modus in bètavorm al speelbaar op pc. Een andere feature waar door vele fans om gevraagd is, namelijk de mogelijkheid om missies te selecteren, komt in een tweede update die gepland staat voor januari.

Met New Game Plus (NG+) kunnen spelers na het uitspelen van Dishonored 2 opnieuw beginnen met behoud van alle powers en upgrades uit de eerste playthrough. Alle bonecharms die je hebt gevonden worden bewaard en gespendeerde runes, om nieuwe vaardigheden vrij te spelen, kun je opnieuw toewijzen. Nog interessanter is dat je in NG+ vrij bent om Corvo of Emily te kiezen terwijl je de bestaande powers bewaard. Je kunt dus straks bijvoorbeeld met Corvo een Döppelganger inzetten, of met Emily de Devouring Swarm gebruiken.

De andere toevoeging, namelijk om willekeurig een missie te selecteren, wordt over een maand in de game gepatched. Dit was een groot gemis in Dishonored 2, temeer omdat het eerste deel wel over die optie beschikte. Bij diezelfde patch wordt ook een zogenaamde 'custom difficulty' meegenomen. Tot nu toe is echter onduidelijk wat dat precies inhoudt.

Dishonored 2 kwam enkele weken geleden uit en maakte de hoge verwachtingen waar. We gaven in onze review een 9 aan deze briljante stealth-game, met een tweetal minpunten die betrekking hadden op hetgeen nu gepatched gaat worden.