Schansspringer Freund ijzersterk in Finland

Schansspringer Severin Freund heeft de tweede wedstrijd van het World Cup-weekeinde in Kuusamo gewonnen. De Duitser was op de Finse schans ruimschoots te sterk voor de concurrentie, nadat hij een dag eerder al tweede werd.

Freund stond na de eerste omloop al aan de leiding, maar het verschil met de Oostenrijker Stefan Kraft was niet groot. Ook de Pool Maciej Kot stond prima in de buurt, maar in de tweede ronde maakten zowel Kraft als Kot een fout. De Oostenrijker viel daardoor buiten het podium met de vierde plek, Kot moest zelfs genoegen nemen met plaats acht.

Daniel André Tande maakte in de tweede ronde veruit de beste indruk. De Noor schoof daardoor van de achtste plaats op naar stek twee, maar Freund had aan een degelijke tweede sprong genoeg om de zege veilig te stellen. Manuel Fettner haalde geen enkele keer echt uit, maar liet twee stabiele sprongen zien en vloog zo naar het podium. 

Achter Kraft ging Vincent Descombes Savoie als gelukkig man naar huis: de Fransman werd vijfde, zijn beste resultaat ooit - een dag nadat hij tiende werd, wat tot zaterdag zijn op één na beste prestatie ooit was. Peter Prevc, de winnaar van vrijdag, eindigde als zevende.