Hogenkamp wint ITF-toernooi in Koksijde, Burger verliest finale in Hechingen

Tennisster Richel Hogenkamp heeft in het Belgische Koksijde het ITF-25k toernooi op haar naam geschreven. De Doetichemse kon wel weer een succesje gebruiken. Het was bijna twee jaar geleden voor het laatst een toernooi won in het enkelspel.

De 24-jarige Hogenkamp won in een finale tussen de nummers één en twee van de plaatsingslijst met 6-3, 4-6 en 6-3 van Oceane Dodin. Hogenkamp nam in de tweede set een 4-0 voorsprong, maar zag vervolgens Dodin zes games op rij pakken. Op 4-5 kreeg Hogenkamp één kans om terug te breken, maar deze wist ze niet te benutten. Het eerste setpunt van Dodin was raak. 

In de beslissende set kwam Hogenkamp weer voor te staan. Ze liep uit naar 4-1 en serveerde zich op 5-3, met onder meer een ace, naar de winst. Hogenkamp had voor de eindstrijd al haar duels in straight sets gewonnen. Ze versloeg onder andere landgenote Arantxa Rus in de kwartfinales. In vier duels had ze slechts negen games afgestaan. De gewonnen punten kan ze goed gebruiken. Ze was door jaar matige jaar afgezakt naar de 188e plaats op de wereldranglijst. 

Voor Cindy Burger liep de finale in het Duitse Hechingen (ITF-25K) minder goed af. De Volendamse ging in drie sets onderuit tegen Dalila Jakupovic. Burger, de nummer twee van de plaatsingslijst, verloor met 6-3, 4-6 en 7-6 (5) van de Sloveense nummer drie van de plaatsingslijst. Het was voor Burger de tweede verloren finale dit jaar. Eerder verloor ze de finale in het Braziliaanse Curitiba (ITF-25k).