Massa: "Ik wil nog twee of drie jaar F1 racen"

Goed nieuws voor de fans van Felipe Massa: de bijna-wereldkampioen van 2008 wil nog twee tot drie jaar Formule 1 blijven rijden. De Braziliaan is zelf van mening dat de sleet nog geen invloed op zijn presteren heeft en dat hij nog genoeg te bieden heeft. "De tijd verstrijkt, maar ik heb nog steeds de motivatie," stelt Massa. "Ik wil doorgaan zolang ik het genoegen heb deel uit te maken van een competitief team."

"Ik kan nog steeds veel bijdragen aan een raceteam en aan de F1," gaat hij verder met zijn PR-praat. "Toen ik bij Williams kwam, had het team net zijn slechtste jaar achter de rug, en kreeg ik de mogelijkheid mee te werken aan hun wederopstanding. Zelf hoop ik de volgende generatie F1-wagens nog mee te kunnen maken. Ik wil nog twee of drie jaar blijven, en hoop dan in een auto te rijden die iets leuker is om te besturen."

Massa heeft wel een duidelijke mening over de staat van de sport. Over de dominantie van Mercedes maakt hij zich niet zoveel zorgen. "Ik denk dat mensen meer gevechten om de leiding willen zien," zegt hij. "Maar als je naar het verleden kijkt zie je meer van dit soort periodes. Ik kan me de Williams-periode nog herinneren, daarna die van Ferrari, toen Red Bull en nu dus Mercedes. Er is niks nieuws aan."

"Iedereen heeft het altijd over het tijdperk met Senna, maar er waren seizoenen bij dat de auto op de derde plek op een ronde werd gezet. Men houdt ervan om over het verleden te praten, maar weet niet meer precies hoe het was." Toch juicht de elfvoudig racewinnaar verandereringen toe. "Er zijn zeker zaken die beter kunnen, zoals het geluid en hoe we interacten met het publiek. Ik hoop dat ik er nog bij ben wanneer het zover is."