Scholen willen cabaret van Jansen niet meer

CabaretDe Amsterdamse studentencabaretiers Ewout Jansen en Etiënne Kemerink (Ewout & Etienne) zijn niet welkom op twee scholen in Gelderland. Ze zouden daar binnenkort hun voorstelling spelen, maar na alle ophef over de 'fatwa' die tegen Jansen zou zijn uitgesproken door een 'tolk' van de Amsterdamse Assoena-moskee, zien de scholen er van af.

Scholengemeenschap Het Rhedens in Rozendaal en het Dorenweerd College in Doorwerth willen het cabaretduo niet meer hebben. Door de ophef werd duidelijk dat de show zo'n vijf minuten grappen bevat over moslims. Dergelijke grappen over moslims passen niet in de onderwijsvisie van de scholen. Schooldirecteur Rex Couzijn van het Dorenweerd College: ''Wij staan open voor alle overtuigingen, zonder iemand te willen kwetsen. Leerlingen reageren begripvol op het besluit.''

Jansen en Kemerink zoeken ondertussen de steun van andere cabaretiers in Nederland om aangifte te doen tegen de moskee. Volgens het duo zijn de bedreigende uitlatingen van de 'tolk' niet specifiek aan hen gericht, maar in het algemeen aan cabaretiers die grappen over de islam en moslims maken.



'Grappen over moslims passen niet in de onderwijsvisie'