Harry Potter-spinoff opgenomen in Liverpool

Er wordt door de fans nog steeds met gemengde gevoelens naar uitgekeken; de Harry Potter-spinoff Fantastic Beasts and Where To Find Them. Er is nu een locatie gevonden voor de opnames van 'exterior-scenes' (de scènes die zich buiten een studio-omgeving afspelen).

En dat is Liverpool geworden. Eerder werd er al een deel van het zevende deel van de Harry Potter-film opgenomen en is het dus geen verrassing dat de regisseur David Yates, die tevens diezelfde film regisseerde, terugkeert naar de stad: "het heeft een hoop warme herinneringen voor mij en dus was het fijn om terug te keren". 

De film zal het verhaal vertellen van Newt Scamander, een magizoöloog, 70 jaar voordat Harry Potter het schoolboek dat Scamander schreef op zijn boekenlijst zal zien. Hoogstwaarschijnlijk wordt zijn zoektocht naar allerlei verschillende magische wezens op de voet gevolgd, in het New York van de jaren 20 van de vorige eeuw. Eddie Redmayne zal de hoofdrol spelen, en heeft er al een aantal draaidagen opzitten in Leavesden Studios in Watford, Londen. Ook zijn er een aantal Amerikaanse acteurs gecast, iets waar J.K. Rowling, die zelf het script en scenario pende voor de film, fel op tegen was bij de casting voor de Harry Potter-serie. Onder andere Colin Farrell, Katherine Waterston en Ezra Miller zullen een rol gaan spelen in de film die op 17 november 2016 in Nederland in première gaat.