Gerrard bij debuut in MLS meteen belangrijk

Steven Gerrard kent voorlopig geen aanpassingsproblemen bij zijn nieuwe werkgever Los Angeles Galaxy. De Engelse voetballer was vrijdag bij zijn debuut in de Major League Soccer (MLS) voor de Amerikaanse club meteen belangrijk met een doelpunt, een assist en een versierde strafschop in het duel met San Jose Earthquakes. Mede daardoor won zijn ploeg met 5-2.

Gerrard bij debuut in MLS meteen belangrijk (Foto: ANP)

LA Galaxy kwam met 2-0 achter in Carson. Na ruim een half uur werd Gerrard in het strafschopgebied in zijn gezicht geraakt door de arm van Tommy Thompson. De vedette, die deze zomer Liverpool na zeventien seizoenen verliet, ging gewillig liggen met een strafschop tot gevolg. Die werd verzilverd door Robbie Keane. Vlak daarna zorgde Gerrard zelf voor de 2-2 met een schot van afstand.

In de tweede helft leverde Gerrard de assist op Keane voor 3-2. De Engelsman had daarna pech dat een vrije trap van 25 meter op de lat belandde. Tien minuten voor tijd werd hij naar de kant gehaald, begeleid door een staande ovatie van het publiek.

Samenvatting wedstrijd LA Galaxy - San Jose Earthquakes. (Bron: YouTube)