AIVD waarschuwt voor dreiging aanslag

Icoon Binnenlands nieuwsOp diverse locaties in Nederland zijn vanmiddag en vanavond extra maatregelen genomen in verband met een dreiging van een terroristische daad. De Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) zou informatie hebben gekregen dat radicale moslims mogelijk een aanslag voorbereiden in ons land.

Volgens een persbericht van het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn sommige maatregelen zichtbaar. Het gaat om de opstelling van extra toezichthuisjes of extra observatie door politie. Over de aard van de aanwijzingen en de genomen maatregelen wil de AIVD op het moment verder nog geen mededelingen doen.

Update 22:09
Volgens een woordvoerder van het ministerie komen dit soort meldingen vaker voor. "Zodra er zichtbaar dingen gebeuren, melden we dat. We willen niet dat een of andere lokale journalist een huisje op palen ziet staan en de volgende dag er paniek uitbreekt. Daarom hebben we besloten het openbaar te maken. Ook om het te stroomlijnen," aldus voorlichter Frans Wassenaar.

Wassenaar kon niet meedelen hoe lang de verscherpte veiligheidsmaatregelen van kracht zullen zijn. "Dat hangt af van de nieuwe aanwijzingen die binnenkomen. Het kan gaan om dagen, weken maar ook om enkele maanden."