FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 9 juli 2004

Grafsteen neemt berichten van overledene op

Het is binnenkort mogelijk boodschappen van de doden te bekijken op een beeldscherm in de grafsteen. Althans, dat hoopt Robert Barrows, die een patent heeft ingediend op het doden-communicatiesysteem. Dit schrijft New Scientist.

De man uit Burlingame, Californië heeft een patent aangevraagd voor een staande grafsteen waarin een platte LCD touchscreen zit, met daaraan een systeem gekoppeld waarmee overledenen beelden en geluid in een videobestand kunnen laten ontstaan, en zo hun bericht via het beeldscherm kunnen doorgeven.

Ze kunnen hun levensverhaal vertellen, zegt Barrows, of erger: ze kunnen schokkende indiscreties opbiechten. "Het is geschiedenis van de bron zelf". Om geluidsoverlast te voorkomen, kunnen mensen via een draadloze hoofdtelefoon de berichten beluisteren.

Het is niet de eerste keer dat er een met elektronica uitgeruste grafsteen komt. Scott Mindrum uit Cincinnati heeft een patent op grafstenen dat foto's van de overledene kan weergeven, samen met condoleances van de vrienden van hem of haar.

Volgens Gary Collison, professor in American studies aan de Pennsylvania State University denkt dat videografstenen een logisch gevolg zijn van monumentale imponering. "Kerkhoven zijn plaatsen waar mensen elkaar proberen te imponeren, zodat ze hun rijkdom en kracht kunnen laten zien. Deze manier zou zeker een nieuwe manier kunnen zijn om dat te doen."

Schoonmaakster wint megajackpot

Stekkie, Flying_Vee en dork22 haddden ons via de nieuws-submit te melden:

In de Amerikaanse staat Massachusetts is recentelijk de hoofdprijs van de staatloterij gewonnen. De 68-jarige schoonmaakster Geraldine Williams is de winnares van maar liefst 294 miljoen dollar.

Omgerekend naar euro's wordt ze 237 miljoen euro rijker. De vrouw, moeder van drie kinderen en in het bezit van acht kleinkinderen, zegt van het geld graag te willen reizen.

ESA wil asteroïde van koers brengen

Icekool had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Wetenschappelijk nieuwsIs het mogelijk een asteroïde van koers te doen veranderen? Dat wil de Europese ruimtevaartorganisatie ESA gaan onderzoeken. ESA wil daarvoor over vijf jaar twee ruimtesondes lanceren naar een nog niet nader bepaald voortrazend ruimterotsblok.

Het project dat de naam Don Quichot heeft gekregen zal gaan bestaan uit de sondes Sancho en Hildalgo. Het is de bedoeling dat Hidalgo de asteroïde met 36.000 km per uur nadert en enkele raketten met explosieven afvuurt. De sonde Sancho moet op veilige afstand metingen verrichten en deze doorzenden naar de aarde.

Studeren wordt fors duurder

Legolas_Greenleaf, Icekool, vererita, een anonieme FOK!ker en 1034247 tipten ons via de nieuws-submit:

Icoon politiek binnenland nieuws Uit de nieuwe kabinetsplannen blijkt dat studeren flink duurder gaat worden. Zo zal het collegegeld in 2006 en in 2007 met honderd euro worden verhoogd. Het eerdere plan om de OV-kaart te moeten terugbetalen is geschrapt. Deze maatregelen zijn onderdeel van een omvangrijk bezuinigingspakket van 750 miljoen euro. Studenten brengen hiervan 150 miljoen euro in het laatje.

Voor coalitiepartij D66 zijn de maatregelen in het hoger onderwijs moeilijk te behappen. De partij had de kenniseconomie tijdens haar verkiezingscampagne als speerpunt. Veel partijleden vinden het onbegrijpelijk dat een speerpunt als de kenniseconomie zo hard moet worden getroffen.

Met name de omzetting van de OV-kaart van een gift in een lening was een heikel punt. In de jaren negentig werd er fors op de studiebeurs gekort in ruil voor de OV-kaart. Destijds werd hier hevig tegen geprotesteerd. Wederom wordt er dus in feite op de studiebeurs gekort. Na bezwaar van D66 is dit uiteindelijk toch geschrapt.

Man zet video vreemdgaande vrouw op eBay

Icoon Buitenlands nieuwsEen Amerikaanse man huurde een privé-detective in omdat hij zijn vrouw van ontrouw verdacht. Maandag filmde de privé-detective de vrouw terwijl ze de liefde bedreef met haar minnaar in een auto. Vervolgens besloot de man van zijn vrouw te scheiden. De man had echter geen geld meer om de advocaat die hij wilde inhuren te betalen, omdat hij een hoge vergoeding aan de privé-detective had moeten betalen.

Toen kreeg zijn advocaat een idee. Hij stelde voor tenminste 440 exemplaren van de video van zijn vreemdgaande vrouw te verkopen voor 25 dollar op de veilingsite eBay. De video werd in zeer korte tijd een van de populairste aanbiedingen. Na drie dagen werd de advertentie door personeel van eBay verwijderd.

De man besloot een privé-detective in te huren nadat hem was opgevallen dat zijn vrouw geen kilo was afgevallen ondanks haar regelmatige bezoek aan een fitnesscenter. Het bleek dat de vrouw en haar minnaar daar altijd op de parkeerplaats afspraken om de liefde te bedrijven.

"Geen asielzoekers op straat"

Icoon Binnenlands nieuws Uitgeprocedeerde asielzoekers zullen in de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag) niet op straat worden gezet. In een brief aan minister van Vreemdelingenzaken en Integratie, Rita Verdonk, schrijven de burgemeesters dat ze geen politie zullen inzetten om uitgeprocedeerde asielzoekers de deur te wijzen.

Het betreft hier asielzoekers die de afgelopen drie jaar asiel hebben aangevraagd. Zodra hun aanvraag niet geaccepteerd wordt, dienen ze binnen 28 dagen Nederland te verlaten. Momenteel zijn er nog geen opvangcentra. Omdat er nog geen opvangcentrum is, worden de asielzoekers nu nog niet op straat gezet, zo laten de burgemeesters in de brief weten. Ze vrezen dat asielzoekers dan snel in de illegaliteit zullen belanden.

Job Cohen, burgemeester van Amsterdam, vindt de huidige gang van zaken volstrekt onaanvaardbaar. "Ook zij die onder de nieuwe regeling vallen hebben gewoon recht op opvang." In een reactie op de brief heeft Verdonk al laten weten dat de burgemeester snel een brief terug kunnen verwachten waarin zij hen wordt verzocht het beleid toch gewoon uit te voeren.


Rita Verdonk

AIVD waarschuwt voor dreiging aanslag

Icoon Binnenlands nieuwsOp diverse locaties in Nederland zijn vanmiddag en vanavond extra maatregelen genomen in verband met een dreiging van een terroristische daad. De Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) zou informatie hebben gekregen dat radicale moslims mogelijk een aanslag voorbereiden in ons land.

Volgens een persbericht van het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn sommige maatregelen zichtbaar. Het gaat om de opstelling van extra toezichthuisjes of extra observatie door politie. Over de aard van de aanwijzingen en de genomen maatregelen wil de AIVD op het moment verder nog geen mededelingen doen.

Update 22:09
Volgens een woordvoerder van het ministerie komen dit soort meldingen vaker voor. "Zodra er zichtbaar dingen gebeuren, melden we dat. We willen niet dat een of andere lokale journalist een huisje op palen ziet staan en de volgende dag er paniek uitbreekt. Daarom hebben we besloten het openbaar te maken. Ook om het te stroomlijnen," aldus voorlichter Frans Wassenaar.

Wassenaar kon niet meedelen hoe lang de verscherpte veiligheidsmaatregelen van kracht zullen zijn. "Dat hangt af van de nieuwe aanwijzingen die binnenkomen. Het kan gaan om dagen, weken maar ook om enkele maanden."

Vrije vrijdagtraining Silverstone

In de vrije trainingen op vrijdag heeft McLaren laten zien weer op de weg terug naar de top te zijn. Kimi Räikkönen reed de snelste ronde van de dag.

Met een tijd die net onder het pole-position record ligt, kan men er morgen tijdens de kwalificatie van op aan dat er opnieuw records aangaan. Fisichella pakte na een motorwissel de tweede plaats.

Michael Schumacher bewees niet zomaar de top kwijt te raken en bezette de derde plaats. Twee testrijders, Davidson en Glock, moesten de dag eindigen met technische problemen en bleven daardoor in de achterhoede hangen.

Uitslag tweede vrijdagtraining:


Pos.CoureurTeamTijd
1Kimi RäikkönenMcLaren 1:18.655
2Giancarlo FisichellaSauber 1:18.660
3Michael SchumacherFerrari 1:19.162
4David CoulthardMcLaren 1:19.287
5Jenson ButtonBAR 1:19.401
6Rubens BarrichelloFerrari 1:19.473
7Marc GenéWilliams 1:19.540
8Jarno TrulliRenault 1:19.601
9Takuma SatoBAR 1:19.611
10Felipe MassaSauber 1:19.676
11Juan Pablo MontoyaWilliams 1:19.746
12Fernando AlonsoRenault 1:19.874
13Ricardo ZontaToyota 1:20.095
14Olivier PanisToyota 1:20.489
15Cristiano Da Matta Toyota 1:20.829
16Anthony DavidsonBAR 1:20.861
17Christian KlienJaguar 1:21.073
18Mark WebberJaguar 1:21.352
19Bjorn Wirdheim Jaguar 1:21.353
20Nick HeidfeldJordan 1:22.365
21Timo GlockJordan 1:22.500
22Gianmaria BruniMinardi 1:22.516
23Giorgio PantanoJordan 1:22.586
24Bas LeindersMinardi 1:22.792
25Zsolt BaumgartnerMinardi 1:23.436

Kannibaal wil hersenen gevangene opeten

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 36-jarige Franse kannibaal die een gevangenisstraf uitzit voor moord, heeft een andere gevangene vermoord en wilde vervolgens zijn hersenen opeten. De moord vond vorige week zondag plaats in de gevangenis van Saint-Maur in centraal Frankrijk. De man moest door acht personen worden overmeesterd om te voorkomen dat hij van het slachtoffer begon te eten.

Toen het middagmaal werd uitgedeeld in de kantine, nam de gevangene een asbak en begon de bewakers en andere gevangenen aan te vallen. Met de asbak vermorzelde de kannibaal de schedel van het slachtoffer en begon er in te bijten. Hij is inmiddels overgeplaatst naar een streng bewaakte psychiatrische inrichting.

Motorwisseling voor Fisichella

Giancarlo Fisichella heeft zijn eerste tegenvaller van dit weekend al binnen. Tijdens de vrijdagtrainingen op Silverstone moest de motor van zijn Sauber worden vervangen.

Dat betekent dat voor hem in ieder geval de mogelijkheid is verkeken om zondag bij de eerste tien te starten. Doordat hij tien plaatsen zal worden teruggezet, is het de vraag welke strategie het team voor de kwalificatie en race gaat kiezen.

Grote meteoriet gezien en gefilmd boven VS

Woensdag werd boven vijf Amerikaanse staten een meteorietenregen gezien die de nachthemel oplichtte. Van Texas tot west-Tenessee rapporteerden mensen de waarneming aan de politie. Dat schrijft de Britse krant The Guardian. Een andere krant voegt er aan toe dat er een enorme stroomstoring ontstond tijdens de waarneming.

Waarneming boven vijf staten
De lichten vlogen door de lucht kort na negen uur 's avonds in delen van Texas, Arkansas, Oklahoma, Louisiana en Tennessee.

Volgens Barbara Hays, een getuige, was het object felrood van kleur met een groenachtige glans erachter. Achter het object was een lange rode staart te zien. Een woordvoerder van de Federal Aviation Adminstration zegt dat het object een meteoriet was, mogelijk zelfs meerdere.

Stroomstoring tijdens waarneming
In de omgeving Brownsboro en Chandles in Oost-Texas kregen de mensen de schrik van hun leven, want vierduizend mensen kwamen opeens zonder stroom te zitten. Toen ze naar buiten gingen, zagen ze tot hun grote schrik het object dat beschreven wordt als een "pulserende bal van fel wit, groen en rood" door de lucht vliegen, waarna de politie werd overstroomd door telefoontjes. Woordvoerder Jerry Booze van Trinity Valley Electric Cooperative verklaart dat de vuurbal niks met de storing te maken had, maar dat het veroorzaakt was door een slang die de schakelkasten was binnengedrongen. Dit meldt de Tyler Morning Telegraph.

Groot object
Een woordvoerder van de National Weather Service in Fort Worh zegt dat de waarnemingen geen weersverschijnselen waren. "Wat het object ook geweest mocht zijn, het moest zich op zeer grote hoogte bevinden en behoorlijk groot geweest zijn, gezien het feit dat het in zo'n groot gebied gezien is", aldus weersvoorspeller Mike Berry.

Politie legt waarneming op video vast
Een politieagent uit Texas heeft met zijn dashboardcamera een van de objecten op film vastgelegd. Hij zag het object gedurende een verkeersopstopping even buiten Dallas, zo rapporteert First Coast News. Klik hier voor het filmpje dat de politieauto vastlegde.

Senaatscommissie bekritiseert CIA in rapport

Icoon Buitenlands nieuwsDe Amerikaanse centrale inlichtingendienst (CIA) heeft de regering en de Senaat voorafgaand aan de invasie van Irak met onjuiste of te zwaar aangezette informatie over chemische en biologische wapens op het verkeerde been gezet, zegt de Senaatscommissie voor de inlichtingendiensten in een vrijdag uitgebracht, uiterst kritisch rapport.

In het rapport staat dat de analisten van de CIA ten prooi vielen aan 'vals groepsdenken,' waardoor zij alleen oog hadden voor informatie die in hun vooronderstellingen over de Iraakse wapenprogramma's paste. Ze gingen er van uit dat Irak chemische en biologische wapens bezat en er meer wilde maken en ook dat Irak zijn kernwapenprogramma weer op wilde starten, aldus de commissie. Bewijzen zijn hier nooit voor gevonden.

Subheader
De Senaatscommissie presenteert het rapport

Het rapport bekritiseert ook de voormalige CIA-directeur George Tenet, die adviezen zo verdraaid zou hebben dat bij de beleidsmakers de zienswijze van de CIA de overhand kreeg op die van de inlichtingendiensten van de ministeries van buitenlandse zaken en defensie. Tenet zou ook niet persoonlijk de tekst hebben doorgenomen van de 'State of the Union' van president George Bush waarin onjuiste verwijzingen zaten naar Iraakse pogingen om uranium te kopen in Afrika.

Het rapport laat verder in het midden of Bush en leden van de regering de informatie nog meer verdraaid hebben om hun pleidooien voor een oorlog tegen Irak kracht bij te zetten. Jay Rockefeller, de hoogste Democraat in de commissie, sprak daar zijn teleurstelling over uit. Hij zei verder dat het falen van de inlichtingendiensten gevolgen zal hebben voor de nationale veiligheid. "Onze geloofwaardigheid is verminderd. Ons aanzien in de wereld is nooit zo laag geweest. Wij hebben een diepe haat tegen Amerikanen gezaaid in de moslimwereld en die zal groeien. Een direct gevolg daarvan is dat ons land nu kwetsbaarder is dan ooit tevoren", aldus Rockefeller.

Subheader
De CIA heeft de regering en de Senaat op het
verkeerde been gezet

President Bush noemde het een nuttig rapport over waar de inlichtingendiensten tekort zijn geschoten en hoe hun functioneren kan worden verbeterd.

Explosie Gastel in amfetaminelaboratorium

Magneet had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie heeft bekend gemaakt dat de explosie gisteren bij een tuindersbedrijf in Gastel (Noord-Brabant), is veroorzaakt in een amfetaminelaboratorium dat zich in een pand op het terrein van het bedrijf bevond. Bij de explosie kwam een 47-jarige man uit Valkenswaard om het leven. Uit onderzoek is gebleken dat hij in het laboratorium aan het werk was.

In verband met de zaak zijn de 45-jarige eigenaar van het pand en zijn vrouw aangehouden. De vrouw is vanmiddag na verhoor weer naar huis gestuurd. Het onderzoek bij het bedrijf is inmiddels afgesloten. De politie gaat door met een nader onderzoek.

Subheader
Bij de explosie kwam een 47-jarige man om het leven
(© Foto: Magneet)

Rijk bevriest financiële tegoeden al-Haramain

Alle financiële tegoeden van de Nederlandse afdeling van de Saudische 'liefdadigheidsorganisatie' al-Haramain worden bevroren door Het Rijk. De maatregel wordt zondag van kracht zo blijkt uit een mededeling van de Staatscourant van vrijdag.

De stichting is verbonden aan de Arabische Sjeik Aqeel Abdul Aziz al Aqeel. Hij staat op een speciale sanctielijst van de Verenigde Naties. Op deze lijst staan personen of organisaties die verdacht worden betrokkenheid te hebben met terroristische organisaties zoals al Qaeda en/of de Taliban.

Door de Europese Unie wordt gewerkt aan een verordening om de sancties tegen de stichting voor de hele unie te laten gelden. De maatregelen die door Buitenlandse Zaken worden doorgevoerd gelden als een overbruggingsmaatregel. Het bevriezen van de tegoeden houdt in dat de stichting geen geld meer kan ontvangen en uitgeven.

Gerechtshof veroordeelt muur Israël

ffreageren en Nyrem haddeb ons via de nieuws-submit te melden:

De bouw van de veiligheidsmuur door Israël is door het Internationale Gerechtshof als illegaal bestempeld. De muur tussen Israël en de Palestijnse gebieden moet afgebroken worden. Bovendien moeten benadeelde Palestijnen gecompenseerd worden.

De uitspraak van het Internationale Gerechtshof is niet bindend. De vijftien rechters waren unaniem, op een Amerikaanse rechter na. Israël heeft namelijk de jurisdictie van het hof niet erkend. Tevens stelt Israël dat het om een politieke kwestie gaat en niet om een juridische. Toch de opinie van het hof waarschijnlijk wel een belangrijke rol vervullen in het politieke debat over de kwestie.

Volgens het hof kan de aanleg van de muur leiden tot annexatie van Palestijns gebied. Israël meent dat de muur alleen wordt gebouwd om Palestijnse terroristen te weren. De muur zou ook kunnen worden afgebroken als er een vredesakkoord wordt gesloten.

Na de uitspraak heeft de Israëlische premier Ariel Sharon het Israëlische hooggerechtshof opdracht gegeven de loop van het nog te bouwen deel van het veiligheidshek waar nodig aan te passen om de overlast voor de Palestijnse bevolking te beperken. Volgens een VN-rapport dreigen zo'n 700.000 Palestijnen te worden ingesloten door de muur. Zij worden hierdoor afgesloten van hun werk, school of landbouwgronden.

Tour de France: Uitslag zesde etappe

Icon Sport - WielrennenDe zesde etappe van de Tour de France is gewonnen door Tom Boonen. Hij was de snelste van een uitgedund peloton. In de laatste kilometer was er een grote valpartij, waardoor slechts een kleine groep sprinters bij elkaar zat. Door het uitvallen van Cipollini en Petacchi was de concurrentie voor de sprinters voor de etappe al verminderd.

In de rit was er weer een vroege ontsnapping. De Nederlander Lotz, Bertolini, Da Cruz, Flecha,Engoulvent en Arvesen sprongen weg bij het peloton en vonden elkaar. De voorsprong liep echter niet zo hard op als ze hoopten. La Boulangère met Voeckler als nieuwe gele-trui-drager reed meteen om het gat niet te groot te laten worden. Af en toe hielpen de sprintploegen mee en dat zorgde ervoor dat de voorsprong maar maximaal vier minuten werd.

Vanaf 60 kilometer van de streep werd de voorsprong snel teruggebracht tot twee minuten. Daarna bleef het een tijdje hangen tussen de één en de twee minuten. Vier van de zes koplopers sprongen bij de andere twee weg en het leek weer wat kansvoller te worden. De ploegen van de overgebleven sprinters lieten echter zien dat het maar een kat en muis-spel was. Ze hadden ze bijna te pakken toen Flecha nog als een speer alleen weg schoot. Met alle hens aan dek wist het peloton hem in de laatste twee kilometer nog te pakken.

Het peloton maakte zich op voor de sprint, maar op één kilometer voor de streep vielen een aantal renners uit de kop van het peloton, waardoor een hele groep werd geblokkeerd. Een groot aantal sprinters zaten wel in de groep die doorkon, maar een aantal was toch van zijn stuk gebracht.

Boonen zat constant goed en wist oppermachtig de sprint te winnen, voor de winaar van gisteren O’Grady. Zabel, Hondo en Cooke werden respectievelijk derde, vierde en vijfde. Doordat de valpartij in de laatste kilometer plaats vond, zullen renners daardoor geen tijdsverlies oplopen.

Uitslag:
1. Tom Boonen (Bel) 4.33.41
2. Stuart O'Grady (Aus) z.t.
3. Erik Zabel (Dui) z.t.
4. Danilo Hondo (Dui) z.t.
5. Baden Cooke (Aus) z.t.
6. Sergio Marinangeli (Ita) z.t.
7. Jerôme Pineau (Fra) z.t.
8. Julian Dean (NZe) z.t.
9. Janek Tombak (Est) z.t.
10. Samuel Dumoulin (Fra) z.t.
11. Filippo Pozzato (Ita) z.t.
12. Karsten Kroon z.t
13. Massimiliano Mori (Ita) z.t.
14. Massimo Giunti (Ita) z.t.
15. Laurent Brochard (Fra) z.t.
16. Magnus Backstedt (Zwe) z.t.
17. Martin Hvastija (Slw) z.t.
18. Christophe Mengin (Fra) z.t.
19. Daniel Becke (Dui) z.t.
20. Sergej Ivanov (Rus) z.t.

-
Meer wielernieuws vind je op de FOK! WB-manager!

Uitslag zesde etappe Tour de France

De zesde etappe van de Tour de France is gewonnen door Tom Boonen. Boonen was de snelste van een uitgedund peloton. In de laatste kilometer was er een grote valpartij, waardoor slechts een kleine groep sprinters bij elkaar zat.

Voor het begin van de etappe was de concurrentie voor de sprinters al verminderd. Cipollini en Petacchi starten allebei niet meer vanwege blessures die ze hadden opgedaan.

In de rit was er weer een vroege ontsnapping. De Nederlander Lotz, Bertolini, Da Cruz, Flecha,Engoulvent en Arvesen sprongen weg bij het peloton en vonden elkaar. De voorsprong liep echter niet zo hard op als ze hoopten.

La Boulangère met Voeckler als nieuwe gele-trui-drager reed meteen om het gat niet te groot te laten worden. Af en toe hielpen de sprintploegen mee en dat zorgde ervoor dat de voorsprong maar maximaal vier minuten werd.

Vanaf 60 kilometer van de streep werd de voorsprong snel teruggebracht tot twee minuten. Daarna bleef het een tijdje hangen tussen de één en de twee minuten. Vier van de zes koplopers sprongen bij de andere twee weg en het leek weer wat kansvoller te worden.

De ploegen van de overgebleven sprinters lieten echter zien dat het maar een kat en muis-spel was. Ze hadden ze bijna te pakken toen Flecha nog als een speer alleen weg schoot. Met alle hens aan dek wist het peloton hem in de laatste twee kilometer nog te pakken.

Het peloton maakte zich op voor de sprint, maar op één kilometer voor de streep vielen een aantal renners uit de kop van het peloton, waardoor een hele groep werd geblokkeerd. Een groot aantal sprinters zaten wel in de groep die doorkon, maar een aantal was toch van zijn stuk gebracht.

Boonen zat constant goed en wist oppermachtig de sprint te winnen, voor de winaar van gisteren O’Grady. Zabel, Hondo en Cooke werden respectievelijk derde, vierde en vijfde. Doordat de valpartij in de laatste kilometer plaats vond, zullen renners daardoor geen tijdsverlies oplopen.

Uitslag:
1. Tom Boonen (Bel) 4.33.41
2. Stuart O'Grady (Aus) z.t.
3. Erik Zabel (Dui) z.t.
4. Danilo Hondo (Dui) z.t.
5. Baden Cooke (Aus) z.t.
6. Sergio Marinangeli (Ita) z.t.
7. Jerôme Pineau (Fra) z.t.
8. Julian Dean (NZe) z.t.
9. Janek Tombak (Est) z.t.
10. Samuel Dumoulin (Fra) z.t.
11. Filippo Pozzato (Ita) z.t.
12. Karsten Kroon z.t
13. Massimiliano Mori (Ita) z.t.
14. Massimo Giunti (Ita) z.t.
15. Laurent Brochard (Fra) z.t.
16. Magnus Backstedt (Zwe) z.t.
17. Martin Hvastija (Slw) z.t.
18. Christophe Mengin (Fra) z.t.
19. Daniel Becke (Dui) z.t.
20. Sergej Ivanov (Rus) z.t.

Klassement:
1. Thomas Voeckler (Fra) 24.37.30
2. Stuart O'Grady (Aus) + 3.13
3. Sandy Casar (Fra) + 4.06
4. Magnus Backstedt (Zwe) + 6.03
5. Jakob Piil (Den) + 6.58
6. Lance Armstrong (VS) + 9.35
7. George Hincapie (VS) + 9.45
8. Floyd Landis (VS) + 9.51
9. José Azevedo (Por) + 9.57
10. José Luis Rubiera (Spa) + 9.59
11. José Enr.Gutierrez (Spa) + 10.02
12. Vjatsjeslav Jekimov (Rus) + 10.05
13. Tyler Hamilton (VS) + 10.11
14. Santos Gonzalez (Spa) + 10.12
15. Erik Zabel (Dui) + 10.14
16. Bert Grabsch (Dui) + 10.16
17. Jens Voigt (Dui) + 10.18
18. Oscar Sevilla (Spa) + 10.19
19. Manuel Beltran (Spa) + 10.22
20. Mikel Pradera (Spa) + 10.30

Rehmer 9 wedstrijden geschorst

De Duitse voetballer Marko Rehmer is door de Duitse voetbalbond (DFB) voor 9 wedstrijden geschorst.

De verdediger van Herta BSC testte op 15 mei j.l. na de wedstrijd tegen 1860 München (1-1) positief op het gebruik van doping. De Duitse international had zich, zonder medeweten van de club, laten behandelen met een middel dat Betamethason bevatte.

Gebruik van het medicijn is niet strafbaar, maar omdat de 32-jarige verdediger verzuimd had om zijn club er over in te lichten wordt hij alsnog geschorst.

Melchiot naar Birmingham

Mario Melchiot heeft een driejarig contract getekend bij de Engelse club Birmingham City.

Eerder meldden we al dat de Engelse club interesse had in de 27-jarige rechtsback, die transfervrij kon vertrekken bij Chelsea.

Melchiot, die ook in de belangstelling stond van Valencia CF en Villarreal CF, begon zijn voetballoopbaan bij Ajax. Voor Chelsea speelde de verdediger 133 competitiewedstrijden waarin hij vier maal scoorde.

Philip Morris moet EU miljard dollar betalen

Philip Morris moet de Europese Unie de komende 12 jaar een bedrag van 1,25 miljard dollar betalen aan achterstallige belasting. Sigarettenfabrikant RJ Reynolds en Philip Morris waren door de EU beschuldigd van sigarettensmokkel en het witwassen van geld. Hierdoor zou de EU miljarden aan accijzen zijn misgelopen. Philip Morris heeft de zaak nu geschikt.

Een Amerikaanse rechter verwierp eerder de eis van de EU om de gederfde inkomsten terug te krijgen. De commissie ging hierop in beroep. Philip Morris besloot te schikken met de EU. Tegen RJ Reynolds loopt nog een beroepszaak.

Moslima's opgeroepen hoofddoekverbod te negeren

In Frankrijk heeft een moslimgroepering alle moslimsmeisjes opgeroepen om de wet, die het dragen van hoofdoeken en andere opzichtige religieuze symbolen op openbare scholen verbiedt, te negeren. Moslima's worden door de groepering aangespoord om hun traditionele hoofddoek toch op school te dragen.

In een reactie op de oproep heeft de Franse overheid gewaarschuwd dat ze zich niet zal laten provoceren. De socialistische politicus Manuel Valls, burgemeester van een voorstad van Parijs met veel moslims: "We moeten erg strikt zijn in de toepassing van het verbod op religieuze symbolen in scholen."

Intussen proberen Franse moslimleiders tot een akkoord te komen met katholieke scholen om meisjes die op basis van de wet uit school gezet worden daar op te nemen. Dit wordt met scepsis ontvangen.

Zo laat Andre Blandin, een verantwoordelijke van het katholiek onderwijs, weten dat de katholieke scholen geen toevluchtsoord mogen worden: "We zullen geen afwezigheden, uitzonderingen of tussenkomst in de inhoud van de lessen aanvaarden". Hij doelt hiermee op de vraag van een aantal moslimstudenten om de turn- of biologielessen over te slaan of de inhouden van lessen, zoals die over de Holocaust, te veranderen.

In maart keurde de Franse senaat de omstreden hoofdddoekjeswet goed. In de wet kwam te staan dat het dragen van opzichtige kruisen, keppeltjes en hoofddoekjes op school verboden was. Tegen dat laatste kwam veel verzet uit de moslimgemeenschap. Premier Jean-Pierre Raffarin zei gaf toen al aan dat de wet niet bedoeld was om te discrimineren tegen religies: ''Het is bedoeld om een krachtig en snel signaal af te geven. Onze visie van het seculier zijn, is niet gekant tegen religies Iedereen heeft het recht om uitdrukking te geven aan zijn of haar geloof zolang zij maar de wetten van de republiek in de scholen van de republiek respecteren.'' De wet bleek in eerste instantie te vaag zijn en werd dan ook later aangescherpt.


De moslimgemeenschap protesteerde hevig tegen het verbod op hoofddoekjes, zoals hier op de foto

"Maak aanzet tot religieuze haat strafbaar"

Icoon Buitenlands nieuws De Britse minister van Buitenlandse Zaken werkt aan een wet, die in staat stelt om het aanzetten tot religieuze haat strafbaar te maken. Een voorlopig voorstel is door minister David Blunkett woensdag de deur uitgegaan.

Blunkett acht de wet noodzakelijk, om zo agressie tegen mensen op basis van hun geloof te voorkomen. "Het gaat er niet om mensen te verbieden een kritisch oordeel over andermans geloof te hebben, omdat dat onder de vrijheid van meningsuiting valt. De vraag is niet of je ruzie kunt maken over en kritiek kunt hebben op iemands religie. Het gaat erom of je aanzet tot haat op grond [van die religie]", aldus de minister.

Er wordt gevreesd dat met name Britse moslims in toenemende mate het slachtoffer worden van agressie. Volgens Blunkett valt dit niet onder de huidige anti-discriminatiewetgeving. Het aanzetten tot haat op grond van ras is al strafbaar, maar dat zou geen bescherming bieden tegen het aanzetten tot haat wegens een geloof.

Vooralsnog is het niet bekend wanneer het voorstel concreet gaat worden. Waarschijnlijk wacht de minister een pittig debat vooraf. Zo vindt Lord Meghnad Desai, één van de vijf moslims in het Hogerhuis en een partijgenoot van Blunkett, dat er geen behoefte is aan een uitbreiding van de wetgeving.

Desai: "Het wordt een geweldige knoeiboel als we religie als uitgangspunt voor vervolging nemen, in plaats van [het gebruik van] etnische stereotiepen. Als mensen moslims beledigen, vallen ze geen religie aan, maar moslims als etnische groep. En de bescherming daartegen is al in de wet geregeld."

Routekaart uit 1914 nekt Amerikaanse toerist

Furby had ons via de nieuws-submit te melden:

In Duitsland heeft de politie onlangs een reddingsoperatie op touw moeten zetten om een verdwaalde Amerikaanse toerist te redden. De 79-jarige Hank Edwards was verdwaald geraakt omdat hij een wegenkaart gebruikte die 90 jaar oud was.De vader van de verdwaalde toerist had de kaart begin vorige eeuw gekocht.

Edwards had zijn hele leven gespaard om een reis naar Duitsland te kunnen maken. Toen hij het geld bij elkaar had, nam hij zijn lievelingsboek (Beautiful Bayreuth) en bijbehorende landkaart over de streek rond de Duitse stad Bayreuth mee.

Maar door de enorme herbebossing en twee wereldoorlogen klopte er nog weinig van de landkaart. Het hotelpersoneel sloeg alarm toen de Amerikaan 's avonds niet teruggekeerd was. Twee dagen later werd de Amerikaan door een reddingsploeg in het bos gevonden. De man was met zijn auto in een modderpoel vast komen te zitten. "De streek is nog heel mooi, maar het is toch niet wat ik verwacht had", zo verklaarde Edwards na zijn avontuur.

Ralf geen vroegtijdige comeback?

Ralf Schumacher heeft zich gericht op de toekomst en heeft een contract getekend bij Toyota, dat zal ingaan vanaf 2005. Tot 2007 zal de 6-malige GP winnaar 53 Miljoen US$ gaan verdienen.

Maar meteen na de bekendmaking van zijn wissel kwam het slechte nieuws. Ralf's carriere, hangt na de horror-crash bij de GP op Indianapolis, zijn 2e hogesnelheidsongeluk binnen een jaar, aan een zijden draadje. Sid Watkins, F1 arts waarschuwde Schumacher: "Na 2x bewusteloos te zijn geweest, is de kans zeer groot dat hersenbeschadigingen, of andere beschadigingen kunnen optreden. In het ergste geval, zou zelfs dat zelfs de dood van Ralf kunnen betekenen"

Mag Schumi II dan nog wel in een Formule1-cockpit klimmen? Watkins: "Hij kan het beste het advies van zijn artsen opvolgen en in ieder geval zijn hersenschudding laten genezen. Doet hij dat niet, dreigt er een 'tweede-botsing-syndroom' en dat kan bij jonge hersens, zoals die van Ralf, in het ergste geval tot de dood leiden."

Cipollini en Petacchi uit de Tour

De Italiaanse topsprinters Mario Cipollini en Alessandro Petacchi hebben de Tour de France verlaten. Beiden zijn vanochtend niet meer van start gegaan in de zesde touretappe. Met name voor Petacchi is dit een domper; vorig jaar wist hij vier etappes in de Tour te winnen en in de Giro kwam hij maar liefst negen keer als eerste over de finish.

De Tour van dit jaar wist de Italiaan tot dusver echter niet te domineren. Zijn beste etappe-resultaat was een achtste plaats. Aan een val in de etappe van gisteren hield Petacchi een schouderblessure over, reden voor hem om de strijd te staken.

De 37-jarige Cipollini kon in de huidige Tour evenmin potten breken. Na vijf jaar afwezigheid omdat zijn ploeg niet goed genoeg werd bevonden door de Tourdirectie hoopte 'Mooie Mario' op een sportief revanche. Een infectie aan zijn linkerbeen verhinderde dat. Eerder dit jaar verliet Cipo ook de Giro d'Italia zonder zege.

Meer wielernieuws vind je op de FOK! WB-manager!

Roy Horn plant nieuw optreden met tijger

ModernTalking wordt bedankt voor het submitten en herschrijven van het volgende bericht:

De illusionist Roy Horn wil weer gaan optreden met tijgers. Vorig jaar werd Horn, wereldberoemd van het duo "Siegfried en Roy", aangevallen door een van zijn eigen witte tijgers. Roy lag toen in kritieke toestand in het ziekenhuis en moest een spoedoperatie ondergaan. Hij was daarna aan één kant verlamd en kon lange tijd niet meer praten.

Voor het oog van de tv-camera's wil hij zich verzoenen met Montecore, de tijger die hem vorig jaar aanviel. Het geheel zou in oktober, precies een jaar na de aanval op de televisie moeten komen.

Cameron Diaz woedend over verspreiding naaktvideo

-Rick had ons via de nieuws-submit te melden:

Cameron Diaz is boos op de makers van een website die een video waarin zij naakt te zien is verkopen via het internet. De 31-jarige actrice doet er dan ook alles aan om verspreiding van de film tegen te gaan. Volgens een officieel persbericht dat de website Scandal-Inc.com uitzond, zijn de rechten over de video echter op legale wijze verkregen.

De website meent dat zij de rechten heeft gekocht van een distributeur die op zijn beurt de film heeft bemachtigd van fotograaf John Rutter. John Rutter is tevens de man die de tape opnam. Rutter verklaarde echter niets met de website te maken te hebben. "De video bestaat al 12 jaar. Iemand moet gewoon op de een of andere manier een kopie in handen hebben gekregen", aldus de advocaten van Rutter.

Volgens een woordvoerder van de actrice heeft een Amerikaanse rechter inmiddels een en gerechtelijk bevel uitgevaardigd waarin staat dat het verboden is om de video (of fragmenten of foto's ervan) te verspreiden. Scandal-Inc. is hier per brief van op de hoogte gesteld.

ADSL wint terrein op kabelinternet

Substitute had ons via de nieuws-submit te melden:

ADSL wint aanzienlijk aan marktaandeel ten opzichte van kabelinternet. Dat is één van de bevindingen uit de nieuwste ICT Barometer van Ernst & Young. Het bureau ondervroeg 620 directeuren, managers en professionals die thuis over internet beschikken. Hiervan had het merendeel ADSL.

Belangrijkste oorzaak voor de daling van het marktaandeel van kabelinternet is de slechte prestatie van de aanbieders. Vooral de service en helpdesk is slecht. "De toenemende ontevredenheid over de kabelinternetaanbieders heeft er mede toe geleid dat veel kabelgebruikers zijn overgestapt. Het marketingoffensief van de ADSL-aanbieders heeft hier zeker aan bijgedragen", zo zegt directeur Jacob Verschuur van Ernst & Young ICT Leadership. "Binnen een half jaar hebben de ADSL-aanbieders hun marktaandeel met de helft zien toenemen en hebben hiermee hun kabelconcurrenten ingehaald."

De grootste ADSL aanbieders zijn Planet Internet en XS4ALL. Chello en @Home worden het meest genoemd als kabelinternetaanbieder.

Vaseline in strijd tegen foutparkeren

Rolandtt had ons via de nieuws-submit te melden:

Bewoners van de Heerenveense Meineszstraat hebben hun eigen manier gevonden om foutparkeren tegen te gaan. Onder het motto "Zij plagen ons, wij plagen hun" smeren ze vaseline op de voorruit van foutparkeerders. Na de derde overtreding van een foutparkeerder wordt de voorruit besmeurd met een 'in dotsje vaseline'. "Daarna komen ze niet meer in onze administratie voor.", aldus bewoner Arjen van der Veen.

Van der Veen heeft zelf altijd de pot vaseline bij de hand. Er staan altijd veel geparkeerde auto's in de Meineszstraat omdat deze grenst aan het centrum waar betaald parkeren geldt. Soms is het er zo druk dat de bewoners amper hun eigen oprit kunnen verlaten.

Ondanks dat Van der Veen spreekt van een onschuldig geintje heeft de politie de bewoners onlangs gesommeerd te stoppen met het gesmeer. Ze mogen immers niet aan iemands auto komen. Maar het dreigement imponeert hen niet. Eenmaal zijn de bewoners te ver gegaan erkend Van der Veen. Een notoire foutparkeerder kreeg toen een kwak montagekit op zijn zijruit. "Maar dat was ook een hele vervelende man." aldus Van der Veen. Voor hem zijn de foutparkeerders een leuk tijdverdrijf. "Ik lach erom. Ik zit in de AOW, ik heb toch de hele dag de tijd."

Keroppi doet een poging tot surfen.

Keroppi doet een poging tot surfen.

Te midden van alle tentamenstress werd ik, samen met nog een aantal mensen, uitgenodigd om te komen watersporten in het verre Friesland. Als geboren waterrat, maar daar redelijk verstoken van in de randstad, had ik daar wel oren naar.
En zo kwam het dat op een zonnige vrijdagmiddag we met een groepje enthousiastelingen richting Friesland vertrokken.
Na een records verbrekende sprint, haalden we op het nippertje de trein. Maar dat was slechts de eerste hindernis, de tweede was het vinden van een zitplaats. En het is niet eenvoudig om in een redelijk volle trein nog voor 6 man plek te krijgen. Vooral niet als je in het kader van de gezelligheid ook nog eens bij elkaar wilt zitten. Maar in Amersfoort werd de trein alweer een stuk leger en konden we alsnog een gezamenlijke plek bemachtigen. Onmiddellijk werden er emmertjes yoghurt en vla + 6 lepels tevoorschijn getoverd. Door onze mega-sprint voor de trein was immers het toetje een beetje erbij ingeschoten. De mokka vla was alleen van dermate slechte kwaliteit dat we deze snel weer terug in de plastic zak duwde.
Ruim 2 uur later arriveerden we dan op station Leeuwarden om na een kort bustochtje, waarbij onze gastvrouw zich als een heuse gids gedroeg ("Links van u zie u de gevangenis van Leeuwarden"), op de plaats van bestemming te arriveren.

Daar stonden al 2 nieuwsgierige ouders (die wel eens benieuwd waren naar de studievriendjes en vriendinnetjes van hun dochter) in de huiskamer te wachten. Hun zieltje probeerde we al te winnen door een flesje wijn te geven (voor het naderende ongemak). Minpuntje was alleen dat de wijnfles in dezelfde zak had gezeten als het open gesprongen emmertje vla, wat er helaas voor zorgde dat de fles naar mokka rook.

Na een avondje op de bank met drankjes en chips was het opeens veel later dan ons gevoel zei, en verstandig als we zijn opgevoed besloten we onze nestjes op te zoeken.
De volgende dag probeerde de moeder van de ontvangende vriendin, op haar beurt onze zieltjes te winnen met versgebakken brood. En ik kan 1 ding met zekerheid zeggen: dat lukte haar zonder problemen.

Na alle surfspullen bij elkaar verzameld hebben, moesten we even wegduiken voor een tropische regenbui. Na dit korte maar zeer krachtige oponthoud, begonnen we alle spullen op de auto te sjorren en vertrokken richting de surfplas.
Helaas was het niet echt 'beginners-weer", in tegendeel. Redelijk harde wind, iets waarbij de gemiddelde windsurfer dus zijn/haar vingers bij aflikt. Maar als je voor het eerst van plan bent om op zo’n plank te gaan staan, nou dan piep je toch wel anders.

Toen al het materiaal opgetuigd was en we voorzien waren van wetsuits, stonden we wat dralend op de kade. Zou het water koud zijn? Nog voordat we met een teentje hadden kunnen voelen werden we onder een grommende "Stelletje luxe paardjes" door onze instructrice annex vriendin in het water geduwd. Het avontuur kon beginnen.

Wie denkt dat hieronder een verhaal volgt hoe wij in 2 uur in staat waren om al redelijk te kunnen surfen, die
a) Heeft het nooit zelf geprobeerd
b) Is een talent
c) Onderschat de weersomstandigheden en overschat ons kunnen.

Het kwam er namelijk op neer dat wij ons vele uren vermaakt hebben met: op de plank klimmen, voorzichtig gaan staan, het zeil omhooghalen, omvallen, op de plank klimmen, voorzichtig gaan staan enz.
Niet dat we er geen lol om hadden, ik heb me kostelijk vermaakt! En mijn record staat op 4 meter windsurfen.

Toen het moment aanbrak dat we ondanks onze wetsuits toch onderkoeld begonnen te raken, werd het tijd om alles weer op de auto te sjorren (onder toezicht van smalende mede-surfers) en hongerig naar huis te rijden.

Ik heb die nacht heerlijk geslapen.

Aanvoerder Moore moet weg bij Rangers

Aanvoerder Craig Moore mag met onmiddelijke ingang vertrekken bij zijn club Glasgow Rangers, nadat hij had laten weten dat hij liever met zijn land op de Olympische spelen actief is dan in de voorronde van de Champions League.

"Ik heb een flinke discussie gehad met Moore, en aan de hand daarvan heb ik besloten om een nieuwe aanvoerder aan te wijzen. Ook staat hij vanaf nu op de transferlijst en mag hij tegen een goede prijs worden verkocht. De prioriteit hoort bij de Rangers te liggen," aldus de manager van de Rangers, Alex McLeish, op de site van de club.

OM tegen uitlevering Marokkaan

Het Openbaar Ministerie wil niet dat de vreemdelingenrechter in Roermond een Belg van Marokkaanse afkomst uitlevert aan Marokko. De 29-jarige Khalid B. wordt verdacht van het verzamelen van financiën voor terroristische aanslagen. B. werd in januari gearresteerd tijdens een verkeerscontrole.

Marokko wil B. - die zowel de Belgische als de Marokkaanse identiteit heeft - berechten omdat hij een paramilitaire training heeft ondergaan om tot een groep die gelieerd is aan al-Qaeda te kunnen toetreden. Die groep zou ook banden hebben met de aanslagplegers in Casablanca. B. zou een Belgische cel moeten opzetten, nieuwe leden rekruteren en financiële fondsen werven.

Het OM vindt echter dat de informatie die Marokko heeft aangeleverd te summier is. Bovendien heeft het OM geen vertrouwen in het rechtssysteem van Marokko.

Eerder deze week werd overigens de zwager van B., El Houcine el H., door de Belgische politie gearresteerd op verdenking van terrorisme.

Roda JC wil vergunning voor jonge Ivoriaan

Roda JC heeft een werkvergunning aangevraagd voor de jonge Ivoriaanse aanvaller Sekou Cissé.

Cissé, een langenoot van Roda JC-aanvaller Arouna Koné, is momenteel op proef bij de club uit Kerkrade. Roda JC ziet in de 18-jarige spits vooral een versterking voor de toekomst, en als de werkvergunning er komt, dan kan Cissé gelijk een contract tekenen bij de club uit de Parkstad Limburg.

Mooie Mario zonder winst naar huis

Deelnemend bij de gratie van de tourdirecteur heeft Mario Cipollini geen sportieve revanche kunnen boeken in de Tour. Mooie Mario kwam vanochtend niet aan het vertrek.

Eerder moest de Italiaan ook de Giro al verlaten zonder zege. Toen kwam de Italiaan al vroeg ten val. De beeninfectie die hij er aan overhield bleef hem lang hinderen. In deze Tour de France kon hij zich nimmer in de echte strijd voorin mengen. De Italiaanse zon zal hem goed doen, waar de renners in de Tourkaravaan de bergen tegemoet rijden.

Overzicht na etappe 5

Hieronder vind je een overzicht van de bijzonderheden en de klassementen in de Tour de France na etappe vijf.

Straffen
Michael Boogerd (Rabobank): een straf van 50 SF (Zwitserse Frank), tien strafseconden en vijf strafpunten voor het zich laten voortduwen door de ploegwagen

Ivan Gutierrez (Illes Balears-Banesto) en Christophe Mengin (FDJeux.com): een boete van 30 SF voor stayeren achter de ploegwagen

Teamchef van USPostal: een boete van 200 SF voor het niet opvolgen van orders van de jury en 200 SF voor het blokkeren van een medische volgwagen in etappe 5

Maryan Hary (Brioches La Boulangère): uit de koers genomen wegens tijdsoverschrijding (18'41" na limiet)

Bradley McGee (Francaises des Jeux): opgave

Blessures
Rolf Aldag (T-Mobile): wonden op beide knieen
Carlos Sastre (CSC): talrijke kneuzingen
Manuel Beltran (US Postal Service): wonden op de linkerelleboog
Michael Boogerd (Rabobank): diverse kneuzingen en pijn aan de linkerarm
Alessandro Petacchi (Fassa Bortolo): diverse kneuzingen en dislocatie in de linkerschouder
José Luis Rubiera (US Postal Service): diepe snee op het rechterbeen
Angel Vicioso (Liberty Seguros): wonden aan de kin en handen
Ludovic Martin (RAGT Semences-MG Rover): kneuzing op het zitvlak
Fabio Baldato (Alessio-Bianchi): snee in de rechterhand


Etappe 5
1 Stuart O'Grady - Cofidis 5.05'58"
2 Jakob Piil - CSC z.t.
3 Sandy Casar - Francaises des Jeux z.t.

Geel
1 Thomas Voeckler - Brioches la Boulangere 20.03'49"
2 Stuart O'Grady - Cofidis 3'13"
3 Sandy Casar - Francaises des Jeux 4'06"

Groen
1 Robbie McEwen - Lotto Domo 113 pnt
2 Jean-Patrick Nazon - AG2R 101
3 Jaan Kirsipuu - AG2R 88

Berg
1 Paolo Bettini - Quick Step Davitamon 18 pnt
2 Janeck Tombak - Cofidis 14
3 Jens Voigt - CSC 9

Wit
1 Thomas Voeckler - Brioches la Boulangere 20.03'49"
2 Sandy Casar - Francaises des Jeux 4'06"
3 Matthias Kessler - T-Mobile 10'49"

Alle uitvallers na etappe 5:
Gonzalez (Eus), Velo (FB), Bessy (Cof), Hary (Bri), McGee (FDJ), Gates (Lot), Fagnini (Dom), Seigneur (RAG)

Jensen neemt radioprogramma van tevoren op

Mocht je vanmiddag denken dat je live naar Robert Jensen op Yorin FM zit te luisteren, dan heb je het mis. Het Parool heeft onthuld dat Robert Jensen de vrijdageditite van zijn show op Yorin FM altijd opneemt. De krant onderzocht hoeveel er gebruik wordt gemaakt van 'voicetracks' op de radiozenders. Jensen geeft toe op vrijdag niet live in de studio te zijn. "Ik snap niet dat er altijd zo moeilijk over wordt gedaan. Ik wijs de kijker er toch ook niet voortdurend op dat mijn tv-shows niet live zijn?", aldus de dj. Op donderdag neemt hij de show al op.

Jensen is niet de enige. Ook Gordon neemt het eerste uur van zijn ochtendshow op Noordzee FM al een dag eerder op. Volgens de zender heeft Gordon het soms zwaar met opstaan. "Ik weet ook niet waar die geruchten vandaan komen, maar Gordon heeft het in zijn eerste jaar als dj hoe dan ook zwaar te verduren gehad. Misschien gunnen sommige collega's hem zijn succes niet omdat hij van huis uit geen dj is", zo zegt een woordvoerster van het radiostation.

Michiel Veenstra van Radio Veronica neemt zijn ochtendprogramma van zaterdag ook eerder op. Maar hij ziet daar geen probleem in zolang de luisteraar niet 'bedrogen' wordt. "Zolang je in een vantevoren opgenomen uitzending bijvoorbeeld niet de luisteraar oproept om met een dure 0909-lijn te bellen onder het voorwendsel dat je de dj aan de lijn kunt krijgen: wat boeit het. Want - nog een publiek geheim in Hilversum: de plaatjes die we draaien zijn ook niet live. Die komen allemaal van cd of de computer. Schande!"

Voor radiostations is het 'voicetracken' erg aantrekkelijk, want er hoeft niet 24 uur per dag een dj aanwezig te zijn als programma's al zijn opgenomen.

Simoni denkt aan opgeven

Gilberto Simoni, kopman van de Saeco formatie, denkt erover de remmen in te knijpen. In de ploegentijdrit van woensdag kwam de Italiaan ten val en verloor uiteindelijk een minuut extra tijd.

Simoni wond zich behoorlijk op over de regels zoals die golden. Vijf renners van SAECO verdienden een tijdsverlies van 1'30 op de winnaars van US Postal. Simoni kreeg echter bijna drie minuten aan de broek. Volgens de Italiaan reden wel 120 renners de rit langzamer dan hij.

"Als het op deze manier moet, zakt mij de moraal in de schoenen. Ik kan omgaan met pech, maar met zulke regels? Het is een belachelijke regel", aldus een gefrustreerde Simoni. "Ik kwam hier om te winnen. Eigenlijk heb ik nooit van de Tour gehouden. Ik voel me slecht nu, ik wil naar huis".

Gister finishte hij echter nog 'gewoontjes' in het peloton in Chartres.

Albert Heijn doet mee in sms-oorlog

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Albert Heijn heeft zich in de sms-oorlog gemengd. De prijs voor het versturen van een sms'je via AH Mobiel is verlaagd naar 7,5 eurocent. Hiermee is het op dit moment de aanbieder van het laagste sms-tarief.

KPN startte de prijzenslag met de sms door haar tarief voor HI-prepaid klanten te verlagen naar 9 cent. Telfort volgde daarop en ook Vodafone ondernam actie. Opvallend is dat HI de enige is die ook de tarieven binnen een abonnement heeft verlaagd.

Nederland had voorheen met ongeveer 20 cent de hoogste tarieven voor sms van vrijwel alle Europese landen.

"Lance Armstrong niet naar OS"

Lance Armstrong heeft gister verklaard niet aan de start te verschijnen in Athene voor de Olympische wedstrijd. De Tour de France is zijn hoofddoel, de Olympische Spelen passen niet in zijn gedachten.

Wie wel namens Amerika de wegwedstrijd zullen rijden is nog onbekend. In het Nederlandse kamp is er meer duidelijkheid.

Bondscoach Gerrie Kneteman liet Erik Dekker weten dat hij vooralsnog geneigd is het talent Thomas Dekker als reserve mee te nemen voor deelname aan de tijdrit. Mocht echter de komende week door deelemers aan de puntenkoers op de baan kwalificatie voor Athene worden afgedwongen, dan heeft de coach geen plaats om Thomas mee te nemen en gaat Erik alsnog mee naar Athene. Erik Dekker reageerde via zijn website ontstemd over de keuze van Kneteman.

Jomanda had voorgevoel over dood vriend

De vriend van Jomanda, Paul van Loon, is afgelopen weekend verongelukt in Frankrijk. Het medium is hierop in diepe rouw gegaan. Ze zegt nu zelfs vantevoren al een vermoeden te hebben gehad dat het fout zou gaan. "Ik had een rare gedachte toen hij vertrok. Op een of andere manier had ik een raar voorgevoel...", zegt Jomanda.

Na het ongeluk ging het medium naar Frankrijk. "Toen duidelijk was dat hij dood was mochten we er niet bij. Pas de derde dag mocht ik hem zien. Paul was een man naar mijn hart. Een vriend voor het leven. Eerlijk en oprecht. Hij was niet alleen mijn chauffeur, mijn technische begeleider maar ook mijn beste maatje. Ook het restaurant hield hij draaiende. Is het toeval dat hij mij het wachtwoord van de computer een dag voor zijn dood heeft gegeven?", zo zegt Jomanda.

Paul van Loon was eigenaar van een kippenkwekerij in Weelde. Hij mocht een half jaar lang niet met zijn vriendin praten, omdat Jomanda een zwijgplicht opgelegd had gekregen.

Petacchi werpt de handdoek

Alessandro Petacchi is vanochtend niet meer aan de start verschenen voor de zesde etappe in de Tour de France. De renner van de Fassa Bortolo liep gister verwondingen op bij de valpartij na ruim 100 kilometer koers.

Gister kwam een pak renners op kilometer 102 ten val in Magny-en-Vexin. Roberto Heras vloog daar uit de bocht en tal van renners kwamen er ten val, waaronder ook Petacchi. De Italiaan hield er een blessure aan de linkerschouder aan over, maar wist wel tijdig de streep in Chartres te bereiken. Zonder noemenwaardig succes gevierd te hebben, diende hij vandaag echter de handdoek te werpen. Verder gaan was zinloos geworden.

Melbourne krijgt een AC/DC Lane

Substitute had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuwsIn Melbourne is een straat vernoemd naar de hardrockformatie AC/DC. Corporation Lane zal voortaan AC/DC Lane heten, zo meldden Australische media. AC/DC Lane is overigens niet bepaald een 'Highway to Hell', een song waar de band ooit een hit mee scoorde. Het zou gaan om een bescheiden steeg.

Melbourne is de stad waar drummer Phil Rudd en voormalig bassist Mark Evans vandaan komen. Niet ver van AC/DC Lane werd in 1975 de clip opgenomen voor het nummer 'It's A Long Way To The Top' van de Australische band. De groep, die in 1973 werd opgericht, werd in de Spaanse hoofdstad Madrid al eerder geëerd met een 'eigen' straat.

Hasselbaink blijft in Engeland

Aan alle onzekerheid is nu een einde gekomen, Jerrel Hasselbaink (32) blijft behouden voor het Premiership. Hij tekent een contract voor twee jaar bij Middlesbrough.

Hasselbaink, die transfervrij vertrokken mocht van Chelsea, flirtte met een avontuur in het Midden-Oosten, maar besloot toch in Engeland actief te blijven.

Middlesbrough contracteerde eerder al Michael Reiziger en Mark Viduka voor het komend seizoen. De volgende aankoop zal waarschijnlijk Boudewijn Zenden worden. Zenden werd het afgelopen seizoen van Chelsea gehuurd en mag daar nu transfervrij vertrekken. Met George Boateng zullen er dan vier Nederlanders onder contract staan.

Jonge racisten uit Zwanenburg opgepakt

De politie Kennemerland heeft drie jongeren uit Zwanenburg aangehouden wegens racistische bekladdingen. De verdachten (15 tot 17 jaar oud) hadden het gemunt op eigendommen van inwoners van niet-Nederlandse afkomst. De drie hebben bekend.

Zaken als auto's en huizen werden door het trio beklad met racistische leuzen. Naast emotionele schade was er ook sprake van materiële schade: ongeveer 5.000 euro.

Twee Nederlandse doden bij ongeluk in Duitsland

pro_jeex had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsBij een verkeersongeluk vlak over de Duitse grens bij Uedem zijn gisteravond twee Nederlanders om het leven gekomen. Zes andere mensen, ook afkomstig uit Nederland, raakten zwaar gewond.

De twee dodelijke slachtoffers zijn een 21-jarige vrouw en een 23-jarige man. De gewonden zitten in de leeftijdgroep van 17 tot en met 23 jaar. Ze kwamen allen uit andere plaatsen waaronder Rotterdam, Leerdam, Brakel, Ridderkerk, Den Bosch en Zeist. Van de gewonden verkeert nog één persoon in levensgevaar.

Het ongeluk gebeurde op de A57 richting Keulen. De groep mensen was met twee busjes op weg naar Roemenië om daar vakantie te vieren, toen het voorste busje een auto wilde inhalen die veel langzamer reed. De bestuurder van het achterste busje zag de langzaam rijdende auto te laat, verloor de macht over het stuur en sloeg over de kop. De inzittenden van het voorste busje bleven ongedeerd.

'Win een kogelvrij vest met je naam er op'

R-AdIoAcTiVe had ons via de nieuws-submit te melden:

Toeval of niet? Op de dag van de meest recente liquidatie in Amsterdam, start de website www.whereisthebullet.nl een sms-wedstrijd, waarmee je een kogelvrijvest voorzien van je naam kan winnen. Het wedstrijdelement in deze actie: voorspel waar in Amsterdam de volgende liqidatie in het criminele circuit plaatsvindt.

Op de site vindt je een plattegrond van Amsterdam die in vakjes verdeeld is. Je zet in op een vakje waarvan jij denkt dat er op die plaats binnenkort iemand geliqideerd wordt en geeft dit dan per sms door aan de organisatie. Als het door jouw genoemde coordinaat de juiste is, dan is het kogelvrije vest voor jou.

Overigens zijn de makers van de site wel zo slim geweest het volgende voorbehoud aan de wedstrijd te verbinden: "Huurmoordenaars en familieleden/kennissen van criminelen zijn uitgesloten van deelname."

Meisje (12) gepakt voor nachtelijke joyriding

Don_Vito had ons via de nieuws-submit te melden:

Surveillerende politieagenten in Emmeloord hebben de handen vol gehad aan een meisje van 12 jaar oud. De jonge dame in kwestie crosste in de nacht van woensdag op donderdag in de auto van haar ouders door Emmeloord. Daarbij ramde ze straatmeubilair, reed ze over het fietspad en negeerde ze meerdere stoptekens van de politie.

Het meisje werd rond half drie 's nachts door agenten van de surveillancedienst op heterdaad betrapt, toen zij haar in de inmiddels gedeukte auto zonder licht langs zagen rijden. Daarop negeerde ze de stoptekens en reageerde ze ook niet op de blauwe zwaailichten.

Uiteindelijk wisten de agenten de tiener op een fietspad tot stoppen te dwingen en werd de jeugdige joyridster naar het politiebureau gebracht. Aldaar aangekomen kon ze geen verklaring geven voor haar gedrag. De auto is tot nader order in beslag genomen en onderzoek zal moeten uitwijzen hoeveel schade ze heeft gemaakt.

Man haalt met mobieltje gokkast leeg

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Op een camping in Tienhoven is een 33-jarige man uit Utrecht betrapt op het leeghalen van een gokkast met behulp van zijn mobiele telefoon. Het viel op dat de man, die een vaste bezoeker van de camping was, altijd met "winst" weg ging na een bezoekje aan de gokkast. De man is door de politie ingerekend op verdenking van oplichting.

Men vermoedt dat er bepaalde types Nokia in de handel zijn waarmee je de elektronica in de gokkast zodanig kunt beïnvloeden, dat je er de gokkast mee leeg kunt halen. De politie stelt een onderzoek in en ook de fabrikant van de gokkast is inmiddels op de hoogte gesteld.

-
Luister hier naar een radioverslag naar aanleiding van dit voorval, van Radio Rijnmond (Real audio).

Yvonne massages

"Welkom bij Yvonne. Ik geef u de lekkerste massage's en zorgt voor de ultieme ontspanning! Overtuig uwzelf en bekijk mijn lekkere massage foto's eens." En vergeet de filmpjes ook niet!

Het is overduidelijk dat hier authentiek handwerk wordt verricht voor iemand die waarschijnlijk slaapt onder een zonnebank en zeer waarschijnlijk één van de weinige vrouwen is in Nederland die nog een dinosauriër als huisdier heeft gehad (ze is wat ouder ). Maar goed als je dus lekker gemasseerd wil worden door een blonde zonnebankbejaarde, dan kan je dus hier terecht

Met dank aan TormentoR voor de submit

Slicke websites

Je kent ze wel...websites van design studios of bedrijven die hun best willen doen om een goede presentatie neer te zetten. Een uitzondering daargelaten, trekken zulke websites wel wat meer publiek dan de gemiddelde Star Rukker.

Wat dacht je van Media Division, die zomaar even een complete website in elkaar flashen? Of het wat beter bekende 2advanced studios? Vlak daarnaast vind je Neostream, "serious multimedia company" my ass . Ook Vectormedia weet een aardige flashinterface neer te zetten. Maar wat schetst onze verbazing? Zelfs Microsoft laat de concurrent de hoeken van de kamer zien...

Man komt om bij explosie in tuindersbedrijf

Een 47-jarige man uit Valkenswaard is gisteren in Gastel (Noord-Brabant) om het leven gekomen bij een explosie in een tuindersbedrijf. De oorzaak van de explosie is nog onbekend. De politie zette de directe omgeving af.

De ontploffing deed zich voor in een loods op het terrein van het bedrijf. De explosie veroorzaakte geen brand. De hulpdiensten rukten met groot materiaal uit en ook de Arbeidsinspectie werd geïnformeerd.


(© Foto: Magneet)

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.