FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 15 oktober 2006

Chirac verontschuldigt zich bij Erdogan

Icoon BuitenlandsDe Franse president Chirac heeft zich bij de Turkse regeringsleider Tayyip Erdogan verontschuldigd voor een wetsvoorstel in het Franse lagerhuis. Dat stemde afgelopen week in met het strafbaar stellen van het ontkennen van de volkerenmoord op Armeniërs.

Erdogan zei zondag dat Chirac hem heeft gebeld en zich verontschuldigde voor het besluit van de Nationale Assemblee. Dat borduurde op initiatief van de socialistische oppositie voort op wetgeving die de volkerenmoord op Europese joden onder het Duitse nazi-regime strafbaar stelt. In de officiële geschiedschrijving van de in de jaren twintig gevestigde Turkse republiek heeft de genocide op Armeniërs nooit plaatsgehad.

Turkije is ontsteld over het Franse parlementsbesluit. Chirac en zijn politieke medestanders stellen duidelijk dat genocide daadwerkelijk is geschied, maar ze vinden dergelijke wetgeving juridisch en diplomatiek onverstandig.

Het telefoongesprek met Chirac is vooralsnog alleen door Erdogan zelf bevestigd.

Nutziland

Er was vorig jaar voor de uitreiking van de 78ste Academy Awards (Oscars) nogal veel gekletst over het feit dat er dat jaar toevallig weer wat 'politieke' films genomineerd waren (Munich, The Constant Gardener en Brokeback Mountain). Er werd onder andere door George Clooney nog even verder gefilosofeerd over de trend dat filmers vandaag liever hun werk beschouwen in termen van 'het gaat over mensen' of 'relaties' of 'intermenselijke relaties'. "Want anders dan in die volstrekt gepolitiseerde sixties staat politiek er thans niet zo goed op."

Ik geloof niet zo in die trends. Politieke films zijn van alle tijden. Neem nou de Oscarwinnaar in de categorie beste korte animatiefilm uit 1943. Echt een fraai staaltje oorlogspropaganda, maar wel erg leuk om terug te zien.

Met dank aan Sitethief voor de submit.

'Seedorf mogelijk terug in Oranje'

Icoon SportTwee jaar lang kwam Clarence Seedorf niet in de plannen van de bondscoach Marco van Basten voor. Nu lijkt het er op dat de speler van AC Milan terug zal keren bij het Nederlands Elftal. Dit maakte de middenvelder bekend in Studio Sport.

Tijdens dit programma vertelde Seedorf eerst over AC Milan, de club waar hij momenteel actief is. Hierna verplaatst het gesprek zich naar een ander onderwerp, namelijk Oranje. De middenvelder zei dat er iets moois in de lucht zat. Gedurende het verdere interview bleef hij ontkennen, maar aan de lach op zijn gezicht was te zien dat het toch serieus was.

Het heeft er dus alle schijn van dat Seedorf zijn rentree gaat maken in het Nederlands Elftal. De gesprekken die Seedorf inmiddels heeft gehad met Van Basten zouden dus een positieve invloed kunnen hebben op de carriére van de speler van AC Milan.

Extreem mooi doelpunt van Persie

Doelpunten van Robin van Persie zijn niet zo bijzonder. Hij maakt ze de laatste tijd bij bosjes tegelijk. Maar dit wonderschone doelpunt is er een van bijzondere kwaliteit. En het is natuurlijk helemaal lekker om dit met een engelse commentator te horen. Die weten tenminste hoe dat moet.
Het is wat minder gesteld met het engels van Robin van Persie zelf: "That was quite special for my feeling". Maar goed, van Persie moet dan ook vooral zijn voeten laten spreken. Klik

Uitslagen Spanje speelronde 6

FC Barcelona heeft voor het eerst dit seizoen de leiding in het kampioenschap alleen in handen. Doordat Valencia, Sevilla en Real Madrid verloren kon Atlético Madrid aansluiten.

Barcelona zelf speelde zondag een belangrijke wedstrijd tegen Sevilla. In de strijd op de Europese Supercup gingen de Catalanen nog met 3-0 de boot in. Nu was het beduidend minder aan de kant van Sevilla. Binnen een half uur was het 1-0 door Ronaldinho, die een penalty binnenschoot. Kanouté maakte vlak voor rust gelijk, maar nog voor die rust er daadwerkelijk kwam zorgde Ronaldinho alweer voor de voorsprong. In de tweede helft besliste Lionel Messi de wedstrijd: 3-1.

Real Madrid trad zaterdag aan in de uitwedstrijd bij Getafe. De Koninklijke speelde met een B-verdediging, door blessures van Cicinho, Cannavaro en Salgado. Daarnaast was Sergio Ramos nog eens geschorst. Ook spaarde coach Capello enkele spelers voor de aankomende Champions League wedstrijd tegen Steaua Boekarest. Dit brak de Madrilenen op, en zorgde ervoor dat men met de rug tegen de muur stond. Getafe speelde sterk en via een goal van Alexis pakte het zelfs de overwinning. Real stelt teleur, zeker met het oog op El Clásico aankomend weekend.

Titelkandidaat Valencia ging op bezoek bij Celta de Vigo. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Los Ches, helemaal toen David Navarro de score opende in de veertigste minuut. Celta-topschutter Fernando Baiano zorgde echter voor de ommekeer. Hij scoorde voor rust de gelijkmaker, en zorgde ook in de tweede helft voor veel gevaar. Iriney en Cannobio zorgden toen voor de verrassende 3-1 voorsprong voor de thuisploeg. Fernando Morientes bracht de spanning nog wel terug, maar het onnodige puntverlies was wel degelijk een feit.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
14/10GetafeReal Madrid1-0
14/10Atlético MadridRecreativo Huelva2-1
15/10Celta de VigoValencia3-2
15/10GimnàsticAthletic Club2-3
15/10LevanteReal Mallorca0-1
15/10OsasunaReal Racing0-1
15/10Real SociedadReal Zaragoza1-3
15/10VillarrealEspanyol0-0
15/10BarcelonaSevilla3-1
15/10Real BetisDeportivo la Coruña1-1

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1.Barcelona61616-5
2.Valencia61312-5
3.Atlético Madrid61310-5
4.Sevilla61213-8
5.Real Madrid6118-3
6.Deportivo la Coruña6118-5
7.Real Zaragoza61014-9
8.Recreativo Huelva6108-6
9.Getafe6104-3
10.Villarreal685-6
11.Real Mallorca684-5
12.Celta de Vigo679-11
13.Osasuna674-6
14.Levante676-11
15.Real Racing654-8
16.Espanyol652-6
17.Athletic Club656-13
18.Real Betis646-13
19.Gimnàstic646-8
20.Real Sociedad615-14

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Frederic KanoutéSevilla5
=.Diego MilitoReal Zaragoza5
3.Fernando MorientesValencia4
=.David VillaValencia4
=.Samuel Eto'oBarcelona4

Programma:

DatumThuisUitTijd
22/10ValenciaOsasuna19.00
22/10Recreativo HuelvaGetafe19.00
22/10SevillaGimnàstic19.00
22/10Real MadridBarcelona19.00
22/10EspanyolReal Racing19.00
22/10Deportivo la CoruñaAtlético Madrid19.00
22/10Real MallorcaReal Sociedad19.00
22/10VillarrealLevante19.00
22/10Athletic ClubCelta de Vigo19.00
22/10Real ZaragozaReal Betis19.00

Letris

Zo, op de Zondagavond heb ik een pittig spelletje voor jullie, op het eerste gezicht lijkt het op tetris want er vallen steentjes, maar dit keer is er een verschil, de blokjes hebben geen vormen maar letters en je moet woorden vormen.

De precieze regels en hoe je het spel moet spelen kun je lezen voor het spel begint, ben benieuwd wat jullie er van maken.

'Seedorf mogelijk terug in Oranje'

Twee jaar lang kwam Clarence Seedorf niet in de plannen van de bondscoach Marco van Basten voor. Nu lijkt het er op dat de speler van AC Milan terug zal keren bij het Nederlands Elftal. Dit maakte de middenvelder bekend in Studio Sport.

Tijdens dit programma vertelde Seedorf eerst over AC Milan, de club waar hij momenteel actief is. Hierna verplaatst het gesprek zich naar een ander onderwerp, namelijk Oranje. De middenvelder zei dat er iets moois in de lucht zat. Gedurende het verdere interview bleef hij ontkennen, maar aan de lach op zijn gezicht was te zien dat het toch serieus was.

Het heeft er dus alle schijn van dat Seedorf zijn rentree gaat maken in het Nederlands Elftal. De gesprekken die Seedorf inmiddels heeft gehad met Van Basten zouden dus een positieve invloed kunnen hebben op de carriére van de speler van AC Milan.

Van Gerwen wint Winmau Masters

Michael van Gerwen heeft de Winmau World Masters gewonnen. In de finale versloeg hij Martin Adams met 7-5.

Het betekent voor de pas 17-jarige van Gerwen zijn eerste Grand Slam titel. Tevens is hij de jongste winnaar ooit van de Winmau Masters. In de finale tegen Adams kwam de jonge Brabander nog wel op een 2-5 achterstand, maar kwam daarna sterk terug.

Ook bij de dames was er Nederlands succes, Francis Hoenselaar won de finale met 4-3 van Karin Krappen. In de halve finale had Hoenselaar al van haar rivale Trina Gulliver gewonnen.

Stevens twijfelt over tweede geel Saeijs

Huub Stevens, trainer van Roda JC, is het niet eens met de tweede gele kaart die Jan-Paul Saeijs kreeg in het treffen met PSV (4-1). Hij vond overigens wel dat de Eindhovense ploeg terecht had gewonnen.

"We begonnen goed, maar in tegenstelling tot eerdere wedstrijden konden we nu niet doorzetten. Doordat we snel de openingstreffer maakten, konden we niet dat voetbal spelen wat we van tevoren in gedachten hadden. In het vervolg van de wedstrijd hebben wij niet aanvallend genoeg gespeeld. PSV heeft verdiend gewonnen", aldus Stevens.

Een kwatier voor tijd trok PSV de stand gelijk na een doelpunt van Jefferson Farfán. Niet veel later kreeg Saeijs zijn tweede gele kaart voorgehouden, nadat hij Roy Beerens onderuit had gehaald. Dit betekende dat Roda JC met tien man een gelijkspel moest verdedigen. "Bij de eerste gele kaart speelde Jan-Paul de bal, maar nam niet bewust de speler mee. Over de tweede gele kaart kun je twijfelen. Gezien de aard van de wedstrijd had de arbiter hem niet hoeven geven. Ik neem Saeijs niks kwalijk, in zo'n één tegen één situatie moet je risico nemen", was de reactie van Stevens.

De Limburgse ploeg kon echter geen stand houden. Goals van Alex, Ismaïl Aisatti en Beerens zorgden ervoor dat de drie punten toch in Eindhoven bleven.

Verrekte kniebanden voor Babel

Ryan Babel heeft aan de thuiswedstrijd gisteravond tegen FC Groningen (3-2) een blessure aan een knieband overgehouden. De band in zijn rechterknie blijkt verrekt.

Omdat er slechts sprake is van een lichte verrekking heeft de aanvaller goede hoop om de klassieker volgende week tegen Feyenoord te halen.

De Amsterdammers hoeven deze week niet in actie te komen in de UEFA Cup. De Amsterdammers staat in de eerste speelronde stil.

Uitslagen Duitsland speelronde 7

In de Bundesliga werd de zevende competitieronde gespeeld. Opnieuw was er geen winst voor Hamburger SV, de ploeg heeft tot op heden slechts twee punten behaald, afgelopen weekend werd er weer verloren, ditmaal van Schalke ’04 met 2-1.

Werder Bremen weer aan de leiding

Met behulp van een grote overwinning heeft Werder Bremen de koppositie in de Bundesliga weer overgenomen. In en tegen VfL Bochum, dat twee weken geleden Bayern München versloeg, waren de gasten uit Bremen oppermachtig. Werder Bremen kwam al in de zesde minuut op voorsprong door Aaron Hunt, die vanuit een rebound scoorde.

Bremen zou in het vervolg van de wedstrijd nog vijf maal scoren om uiteindelijk met een 0-6 overwinning huiswaarts te keren. Voor Werder Bremen scoorden verder nog Christian Schulz, Jurica Vranjes, Diego, Clemens Fritz en Naldo. Door de overwinning staat Werder weer eerste in de competitie met dertien punten uit zeven wedstrijden. Dat is net zoveel als Bayern München en Allemania Aachen, zij hebben echter een slechter doelsaldo dan Bremen.

Makaay weer eens succesvol voor Bayern München

Eindelijk weer een doelpunt voor Roy Makaay, de Nederlander stond de afgelopen weken onder grote druk wegens het uitblijven van doelpunten. Trainer Felix Magath gaf in de pers aan niet tevreden te zijn over zijn aanvalslinie. Tegen Hertha BSC scoorden Die Roten er ineens vier, bij rust leidde de thuisploeg met een 2-0 voorsprong. Zowel Makaay als Mark van Bommel begonnen in de basis. Die laatste zou overigens tijdens de rust in de kleedkamer achterblijven.

Ondermeer Makaay en Willy Sagnol wisten het net in de eerste helft te laten bewegen, in de tweede helft bouwde Lukas Podolski de score uit tot 3-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht maar Hertha gaf zich nog gewonnen. Eerst scoorde Malik Fathi waarna Marko Pantelic de 3-2 liet aantekenen. Opnieuw Podolski bracht de stand vijf minuten daarna op 4-2 waardoor Bayern op gelijke hoogte blijft met koploper Werder Bremen.


Uitslagen

ThuisUitEindstand
FSV Mainz 05Allemania Aachen1-3
Bayern MünchenHertha BSC4-2
VfB StuttgartBayer Leverkusen3-0
Hamburger SV Schalke 041-2
Bor. M'GladbachVfL Wolfsburg3-1
Hannover 96Eintracht Frankfurt 1-1
VfL BochumWerder Bremen 0-6
1.FC Nürnberg Arminia Bielefeld 1-1
Energie CottbusBorussia Dortmund2-3

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Werder Bremen 741218-913
2Bayern München741211-713
3Schalke 0474129-713
4Allemania Aachen740313-1012
5Bor. M'Gladbach74039-912
61.FC Nürnberg 72508-411
7Borussia Dortmund732210-911
8VfB Stuttgart732213-1311
9Hertha BSC724112-810
10Eintracht Frankfurt 71609-79
11Arminia Bielefeld 722310-108
12Bayer Leverkusen722310-118
13Energie Cottbus72239-118
14FSV Mainz 0571427-107
15VfL Wolfsburg71334-86
16Hannover 9671338-166
17Hamburger SV 70528-105
18VfL Bochum71156-154

Programma

DatumThuisUit
20/10Borussia DortmundVfL Bochum
21/10Hertha BSCBor. M'Gladbach
21/10VfL WolfsburgVfB Stuttgart
21/10Allemania AachenEnergie Cottbus
21/10Schalke 04Hannover 96
21/10Werder Bremen Bayern München
21/10Arminia Bielefeld FSV Mainz 05
22/10Eintracht Frankfurt 1.FC Nürnberg
22/10Bayer LeverkusenHamburger SV

Topscoorders

#NaamClubDoelpunten
1Carlos Eduardo KaheBor. M'Gladbach4
-Marko PantelicHerta BSC4
-Jan SchlaudraffAllemania Aachen4
-Boubacar SanogoHamburger SV4
-Vlad MunteanuEnergie Cottbus4
-Maio GomezVfB Stuttgart4

Uitslagen Engeland speelronde 8

In de Engelse Premier League blijft Liverpool punten morsen, terwijl koploper Manchester United blijft winnen. Chelsea won nipt bij Reading, maar raakte wel twee doelmannen kwijt.

Liverpool kwam op Anfield Road niet verder dan 1-1 tegen Blackburn Rovers. Dirk Kuyt deed niet mee bij Liverpool, hij was nog niet helemaal hersteld van zijn enkelblessure. Liverpool keek zaterdag na zeventien minuten tegen een 1-0 achterstand aan door een treffer van oud-Ajacied Benni McCarthy. Craig Bellamy tekende in de tweede helft voor de gelijkmaker.

Chelsea, met Robben en Boulahrouz in de basis, won de uitwedstrijd tegen Reading met 0-1, maar dat ging niet makkelijk. De Londenaren raakten bovendien eerste doelman Petr Cech en tweede doelman Carlo Cudicini kwijt. Na een ingreep van Reading-speler Hunt moest Cech al na vier minuten spelen het veld verlaten. Later werd bekend dat Cech een schedelbasisfractuur had opgelopen, waaraan hij vandaag is geopereerd.

De vervanger van Cech, Carlo Cudicini, moest het veld aan het eind van de wedstrijd verlaten vanwege een blessure, en werd onder de lat vervangen door John Terry, omdat Chelsea al driemaal had gewisseld. Frank Lampard zorgde in de blessuretijd van de eerste helft voor de enige treffer. Door de zege blijft Chelsea met Manchester United aan kop in de Premier League.

Manchester United won de uitwedstrijd tegen Wigan Athletic met 3-1. In de vijfde minuut van de wedstrijd kwam Wigan nog wel op voorsprong door een doelpunt van verdediger Leighton Baines. De Londense club wist daarna lang stand te houden, maar na een uur bezweek het toch onder de druk. Namanja Vidic maakte uit een kopbal gelijk, uit een voorzet van Wayne Rooney zette Louis Saha de bezoekers op een 2-1 voorsprong. In blessuretijd was het Ole Gunnar Solskjaer die de eindstand op 3-1 bepaalde.

Morgenavond wordt nog de wedstrijd tussen Fulham en Charlton Athletic gespeeld.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
14/10Wigan AthleticManchester United1-3
14/10ArsenalWatford3-0
14/10Aston VillaTottenham Hotspur1-1
14/10LiverpoolBlackburn Rovers1-1
14/10Manchester CitySheffield United0-0
14/10MiddlesbroughEverton2-1
14/10PortsmouthWest Ham United2-0
14/10ReadingChelsea0-1
15/10Newcastle UnitedBolton Wanderers1-2

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Manchester United81917-5
2Chelsea81913-4
3Bolton Wanderers8179-4
4Portsmouth81612-3
5Arsenal71411-4
6Aston Villa81410-5
7Everton81313-8
8Reading8139-8
9Blackburn Rovers8129-10
10Liverpool8119-9
11Manchester City896-9
12Fulham798-12
13Middlesbrough888-13
14Tottenham Hotspur885-10
15Newcastle United877-12
16Sheffield864-10
17Wigan Atheltic757-11
18West Ham United856-12
19Watford847-13
20Charlton Athletic735-13

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Andrew JohnsonEverton6
-Nwankwo KanuPortsmouth6
3Bobby ZamoraWest Ham United5
=Didier DrogbaChelsea5

Programma speelronde 9:

DatumThuisUit
21/10Wigan AthleticManchester City
21/10CharltonWatford
21/10MiddlesbroughNewcastle
21/10EvertonSheffield United
21/10ChelseaPortsmouth
21/10Aston VillaFulham
21/10Tottenham HotspurWest Ham United
21/10Blackburn RoversBolton Wanderers
22/10Manchester UnitedLiverpool
22/10ReadingArsenal

Sneeuwstormen teisteren VS

Icoon RampDoor sneeuwstormen in het noordoosten van Amerika zitten zeker 320.000 mensen zonder stroom. De sneeuwstormen woeden al sinds het begin van dit weekeinde. Op bepaalde plekken is er zoveel sneeuw gevallen, dat de stad Buffalo besloten heeft de scholen maandag dicht te houden, zo meldt de Amerikaanse omroep CBS. De staat New York kreeg de zwaarste klappen te verwerken. Tot nu toe zijn er zeker drie mensen omgekomen als gevolg van de stormen.

In zijn 137-jarige bestaan heeft de Amerikaanse meteorologische dienst nog nooit eerder meegemaakt dat er in de eerste helft van oktober al zoveel sneeuwstormen geregistreerd werden. De autoriteiten waarschuwen voor overstromingen en wateroverlast, omdat door de relatief hoge temperatuur de sneeuwmassa snel zal smelten.

Kies jouw FOK!wereldvoetballer van het jaar

De FIFA nomineerde onlangs dertig spelers, die allen kans maken op de titel "wereldvoetballer van het jaar". Op 18 december wordt de opvolger van de Braziliaan Ronaldinho, die dit jaar ook weer is genomineerd , bekendgemaakt.

Op het voetbalforum van FOK! kwam men met het idee om onder de users de FOK!wereldvoetballer van het jaar te gaan kiezen.

Hoe werkt het ?

Uit de genomineerden, die dezelfde zijn als die door de FIFA zijn genomineerd, kies jij je top 3. De nummer 1 krijgt 5 punten, de nummer 2 drie punten en de nummer drie 1 punt. Aan het eind van de rit worden de punten bij elkaar opgeteld en komt er een top 3 uit.

Stemmen kan tot 1 december 2006.

Hier vind je het topic.

Online features van Resistance: Fall of Man getoond

Insomniac is voor de PS3 even van hun absurdistische platform-shooter Ratchet & Clank afgestapt en heeft een ware FPS geschapen. In de traditie van FPS-games moet er een degelijke online modus in verwerkt zitten.
In de volgende videos wordt ons getoond hoe dat in z'n werk gaat en wat de mogelijkheden zijn.

Introductie deel 1:


Introductie deel 2:


Stats tracking:


Breach-mode deel 1:


Breach-mode deel 2:


Chimera-gameplay:


Kluun wint NS Publieksprijs

Icoon Literatuur Kluun, een pseudoniem van Raymond van de Klundert, heeft de NS Publieksprijs 2006 gewonnen met zijn boek 'Komt een vrouw bij de dokter'. Dat heeft de stichting CPNB, die de verkiezing organiseert, bekendgemaakt. De prijs, bestaande uit een beeldje en 7500 euro, werd vandaag uitgereikt in Utrecht. Bijna 25 duizend mensen brachten hun stem uit.

Het boek gaat over een man wiens vrouw aan terminale kanker lijdt. Kluun schreef het in 2003, nadat zijn vrouw twee jaar eerder aan dezelfde ziekte was overleden. Van het boek zijn inmiddels 440.000 exemplaren over de toonbank gegaan.

De andere genomineerden voor de prijs waren 'Het huis van de moskee' van Kader Abdolah, 'Nieuwe buren' van Saskia Noort, 'De ontsnapping' van Heleen van Royen, 'Rendez-vous' van Ester Verhoef en 'Joe Speedboot' van Tommy Wieringa.

Opzet
De opzet van de NS Publieksprijs was dit jaar anders dan in voorgaande jaren. Een geselecteerde kernjury van 600 personen las alle zes de genomineerde boeken om daar een onderbouwde mening over te geven. Hun stemmen werden gewogen meegeteld met de publieksstemmen.

Vorig jaar won de Nieuwe Bijbelvertaling de NS Publieksprijs, ondanks dat dit boek niet genomineerd was. Daarvoor gingen onder andere Geert Mak en Hella S. Haasse er met de prijs vandoor.

[MotoGP] Rossi brengt spanning terug

Toni Elias heeft de MotoGP van Estoril op zijn naam geschreven. De Spaanse Honda-coureur klopte op de streep Valentino Rossi met een halve banddikte. Kenny Roberts Jr. eindigde als derde. Rossi nam de leiding in het kampioenschap over van Hayden.

Rossi vertrok van pole position en kende een goede start. Achter hem knokten Pedrosa, Hayden en Colin Edwards om de tweede plaats. Daniel Pedrosa probeerde binnendoor te komen bij zijn Amerikaanse ploeggenoot Hayden, maar hij gleed onderuit en nam Hayden mee, waardoor het voor beide coureurs einde race was.

Het leek erop dat Rossi de vijfentwintig punten eenvoudig in de wacht zou slepen, maar Kenny Roberts jr. en Tony Elias haalden hem in de laatste ronden bij. Rossi ging de laatste bocht in als eerste, maar Elias haalde op het rechte stuk een hogere topsnelheid en pakte de winst. Zo pakte Rossi maar twintig punten, maar nam wel de leiding in het kampioenschap over, en staat nu acht punten voor op Hayden. Aan een tweede plaats heeft hij in Valencia, waar de laatste race van het seizoen wordt verreden, voldoende voor de wereldtitel.

Uitslag Moto GP

positiecoureurteamachterstand
1Toni EliasFortuna Honda-
2Valentino RossiCamel Yamaha Team+ 0,002
3Kenny roberts JrTeam Roberts+ 0,176
4Colin EdwardsCamel Yamaha Team+ 0,864
5Makoto TamadaKonica Minolta Honda+ 18,149

In de 250cc boekte Andrea Dovizioso zijn tweede overwinning van het seizoen. In Portugal bleef Dovizioso Hiroshi Aoyama nipt voor. Doordat de leider in het kampioenschap, Jorge Lorenzo, als vijfde eindigde, halveerde Dovizioso zijn achterstand. De Italiaan heeft nu nog dertien punten achterstand op de Spanjaard.

Andrea Dovizioso, Hiroshi Aoyama, Alex de Angelis en Roberto Locatelli maakte er een mooie strijd van. Jorge Lorenzo kon het tempo van het viertal niet bijhouden. Uiteindelijk trok Dovizioso aan het langste eind, op de finish had de Italiaan een voorsprong van vijftien duizendsten op Aoyama. De Angelis eindigde als derde, Roberto Locatelli, die vertrok van pole-position, viel net naast het podium en pakte de vierde plaats.

Uitslag 250CC

positiecoureurteamachterstand
1Andrea DoviziosoHumangest Racing Team-
2Hiroshi AoyamaRed Bull KTM GP 250+ 0,015
3Alex de AngelisMaster - MVA Aspar Team+ 0,348
4Roberto LocatelliTeam Toth+ 1,842
5Jorge LorenzoFortuna Aprilia+ 6,402

In de 125cc ging de overwinning naar Alvaro Bautista. Bautista, die al zeker was van de wereltitel, had ruim dertien seconden voorsprong op Hector Faubel, die Mika Kallio op de streep aftroefde. Joey Litjens finishde als 25e.

Al vroeg in de wedstrijd had Bautista afstand genomen van de groep achtervolgers, en hij wist die voorsprong alleen maar uit te bouwen. Daarachter was de strijd spannender. Na het wegvallen van Mattia Pasini maakte een achtervolgende groep van vier zich los, bestaande uit Mika Kallio, Simon, Hector Faubel en Lukas Pesek. Uiteindelijk troefde Faubel op de streep Kallio af. Pesek eindigde als vierde, Simon pakte de vijfde plaats.

Schedelbasisfractuur voor Cech

Peter Cech, doelman van het Engelse Chelsea, heeft aan de competitiewedstrijd tegen Reading een schedelbasisfractuur overgehouden. Aan die kwetsuur is hij vandaag geopereerd. Het is nog niet bekend hoe lang hij uitgeschakeld is.

Ook zijn vervanger Cudicini haalde door een ongelukkige charge het einde van de wedstrijd niet. Net als Cech moest de Italiaan ook onderzoek worden in het ziekenhuis, maar hij kon zaterdagavond alweer naar huis.

Uitslagen Schotland speelronde 10

In de Schotse competitie wist Jan Vennegoor of Hesselink tot scoren te komen bij zijn rentree, terwijl Glasgow Rangers op eigen veld onderuit ging tegen Inverness.

Jan Vennegoor of Hesselink, die weer hersteld is van zijn enkelblessure, won met Celtic de uitwedstrijd tegen Dundee United met 4-1. Vennegoor scoorde het derde doelpunt van de koploper in Schotland, de andere drie trefefrs werden gemaakt door de Japanner Shunsuke Nakamura.

Glasgow Rangers raakte verder achterop bij Celtic. The Gers verloren op eigen veld met 1-0 van Inverness Caledonian Thistle. Doelman Lionel Letizi was het meest schuldig aan de nederlaag. De Franse keeper ging op Ibrox in de fout. Hij liet een poging van Craig Dargo uit zijn handen vallen, waarna Graham Bayne het enige doelpunt van de wedstrijd wist te scoren.

Uitslagen speelronde 10:

ThuisUitEindstand
KilmarnockAberdeen1-0
FalkirkSaint Mirren1-1
Glasgow RangersInverness CT0-1
MotherwellDunfermline2-1
HibernianHearts2-2
Dundee UnitedCeltic1-4

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Celtic102519-6
2Hearts102018-9
3Rangers101515-11
4Kilmarnock101512-17
5Inverness CT101411-10
6St. Mirren101410-11
7Hibernian101213-11
8Aberdeen10129-9
9Falkirk10116-12
10Motherwell101012-16
11Dunfermline1088-12
12Dundee United1088-17

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Stevie CrawfordDunfermline Athletic6
=Scott McDonaldMotherwell6
=Kris BoydRangers5

Programma speelronde 11:

DatumThuisUit
za 21/10CelticMotherwell
za 21/10HeartsKilmarnock
za 21/10AberdeenDundee United
za 21/10DunfermlineHibernian
za 21/10Inverness CTFalkirk
zo 22/10Saint MirrenGlasgow Rangers

Autoinbreker valt in slaap tijdens klusje

Icoon Domme criminelenHet was voor Groningse politieagenten zaterdagnacht slechts een kleine moeite om een 42-jarige autoinbreker in de kraag te vatten. De man lag in een eerder door hemzelf opengebroken auto in Morpheus' armen. Voor de agenten was het een kwestie van simpelweg de man te wekken en mee te nemen naar het bureau.

De inbreker had zich eerder toegang tot de auto weten te verschaffen door een ruitje in te tikken. Kennelijk was dit een nogal zware klus, of hij had gewoon vooraf wat meer alcohol tot zich genomen dan verstandig is. In elk geval had de man geen energie meer over om de auto te doorzoeken. De politie heeft proces-verbaal tegen de schone slaper opgemaakt.

Joop en z'n mini

Ik ben van nature een rustig mens, doe geen rare dingen en heel af en toe kijk ik nog wel eens naar de nationale campingzender, genaamd SBS6.

En bij SBS6 hebben ze een slap op sensatie belust aftreksel van Blik op de Weg, genaamd Wegmisbruikers, gepresenteerd door een tuinkabouter en door Ome Koos Spee, heer der Flitspalen.

Normaal gesproken wordt in dat programma de vertegenwoordiger, de golf bestuurder met de pet achterstevoren en andere mensen die de regels ietwat anders zien behandeld, maar afgelopen Vrijdag was het anders, ze hadden een ware (ex ?)- BNer in het programma, namelijk Joop Braakhekke, Joop heeft een mini en deed daarmee stoute dingen, en irritante dingen, zoals links plakken, te hard rijden, bumper kleven en geen richting aangeven.

De gemiddelde burger zou gepakt worden voor links plakken, te hard rijden en bumper kleven en een waarschuwing krijgen voor het geen richting aangeven.

Maar als je een bekende Nederlander bent dan kosten de volgende overtredingen je slechts 50 euro.

- 147 ipv 120 km/u (101 euro)
- onnodig links rijden (75 euro)
- bumperkleven (320 euro)
- geen richting aangeven (50 euro)

Conclusie, wordt bekende Nederlander en kom ontdek dat klassejustitie nog bestaat, want ons hadden deze overtredingen als normale bestuurder 496 euro gekost, als iemand nog een manier weet om snel BN-er te worden, graag, is nogal kostenbesparend...

En lieve agent, mocht ik ooit iets stout doen, en u betrapt mij daarbij, strijkt u dan ook even met het hand over het hart

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 7

Icoon EredivisieDit weekend werd er weer een volledige speelronde afgewerkt in de Eredivisie. Feyenoord en SC Heerenveen lieten dure punten liggen. De Rotterdammers kwamen niet verder dan een gelijkspel tegen RKC Waalwijk (2-2). De eindstand stond voor rust al op het scorebord.

SC Heerenveen verloor verrassend met 1-0 van Heracles Almelo. Een penalty werd de Friese formatie uiteindelijk fataal. PSV wist de drie punten wel in eigen huis te houden. De Eindhovenaren kwamen tegen Roda JC vroeg op achterstand, maar trokken de overwinning uiteindelijk toch naar zich toe doormiddel van vier goals. FC Utrecht deed wat het moest doen tegen Excelsior, en dat was winnen. Een doelpunt in blessuretijd van de eerste helft bleek voldoende om de eerste uitoverwinning van het seizoen te boeken.

Uitslagen speelronde 7:
Vrijdag 13 oktober:
ADO Den Haag - FC Twente (1-2)

Zaterdag 14 oktober:
Ajax - FC Groningen (3-2)
NAC Breda - NEC (0-2)
Sparta Rotterdam - AZ (0-2)
Vitesse - Willem II (1-0)

Zondag 15 oktober:
PSV - Roda JC (4-1)
RKC Waalwijk - Feyenoord (2-2)
Heracles Almelo - SC Heerenveen (1-0)
Excelsior - FC Utrecht (0-1)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

----------

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager.

Uitslagen Jupiler League speelronde 11

Er werden vanmiddag nog drie wedstrijden gespeeld in de elfde speelronde van de Jupiler League. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen:

thuisuituitslag
FC Den BoschTOP Oss1-0
Stormvogels/TelstarHFC Haarlem1-1
FC ZwolleGo Ahead Eagles3-0

Stand

#clubgespeeldgewonnengelijkverlorendoelsaldopunten
1RBC Roosendaal1183027-827
2Stormvogels/Telstar1172222-1423
3FC Dordrecht1163222-1221
4FC Den Bosch* 1163219-1421
5BV Veendam1155122-1220
6De Graafschap1162324-1520
7FC Volendam1155117-920
8VVV-Venlo1153320-1618
9Go Ahead Eagles1144314-1316
10FC Emmen1143421-1715
11HFC Haarlem1136217-1415
12MVV1134417-1313
13FC Omniworld1133515-2312
14FC Zwolle1124515-1510
15Cambuur Leeuwarden1123610-209
16TOP Oss1123613-269
17AGOVV1122719-268
18FC Eindhoven1114613-247
19Fortuna Sittard111378-216
20Helmond Sport1105610-335

* winnaar eerste periodetitel

Uitslagen Eredivisie 15/10/2006

Er werden vanmiddag vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

PSV - Roda JC 4-1
4' De Fauw 0-1 (assist Meeuwis)
75' Farfán 1-1
77' Alex 2-1 (assist Farfán)
90' Aissati 3-1
90'+3 Beerens 4-1

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 32.000.
76. Saeijs (Roda JC/2x geel)
Lamey, Cocu (PSV), Kujovic (Roda JC).

Opstellingen:

PSV: Gomes, Kromkamp, Alex, Salcido, Lamey (Aissati/67), Méndez, Simons, Cocu, Afellay (Farfán/46), Tardelli (Beerens/46), Koné.

Roda JC: Kujovic, De Fauw, Saeijs, Kah, De Jong, Agustien (Vandamme/88), Meeuwis, Bodor (Senden/79), Ramzi, Oper (v. Tornhout/66), Cissé.
-----------------------------------------------------------
RKC Waalwijk - Feyenoord 2-2
21' v. Diemen 1-0 (assist Berger)
28' Reuser 2-0
38' Boussaboun 2-1 (assist Hofs)
45' Lucius 2-2 penalty

Scheidsrechter: v. Sichem.
toeschouwers: 6.000.
v. Haaren, Reuser, Keller, v. Diemen (allen RKC), Greene, Buijs, de Guzman, Hofs (allen Feyenoord).

Opstellingen

RKC: v.Dijk, Koenders, Bakens (D. Mulder/46), Keller, v.Haaren, v.Diemen, Reuser, Vicelich, Ikedia (Remacle/85), Janssen (v.d. Bergh/81), Berger.

Feyenoord: Timmer, Buijs, Greene, Saidi, Drenthe, Lucius, De Guzman, Hofs (Tiendalli/78), Pardo, Charisteas, Boussaboun.
-----------------------------------------------------------
Heracles - SC Heerenveen 1-0
34' Everton 1-0 penalty

Scheidsrechter: v. Boekel.
Toeschouwers: 8.500.
Biseswar, Boakye, Schilder (allen Heracles), Bradley, Prager (Heerenveen).

Opstellingen

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Reekers, Bosnar, Klavan, Tanghe, Maas, Schilder (Bridji/75), Everton, Quansah, Biseswar (Hocher/87).

Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon (Breuer/46), Hansson, Dingsdag, J.Drost (Yildirim/46), Bradley, Prager, Pranjic (Storm/74), Nilsson, Friend, Alves.
-----------------------------------------------------------
Excelsior - FC Utrecht 0-1
45'+2 v.d. Gun 0-1 (assist Braafheid)

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 3.000.

Opstellingen

Excelsior: Zwarthoed, Bandjar, v.Nieuwstadt, H.Drost, Zijm, v.Dieren, Bruins, Guijo-Velasco (Dijkhuizen/75), Slory, Simr (Piqué), Steur.

Utrecht: Vorm, Cornelisse,Dickoh, Broerse, Braafheid, De Jong (Pieters/80), Caluwé, Kruys (Somers/85), v.d.Gun, Fortuné, Kopteff (Douglas/85).

[DTM] Uitslag Le Mans

Bruno Spengler heeft vanmiddag de DTM-race van Le Mans gewonnen. Doordat Tom Kristensen niet verder kwam dan een derde plaats is Bernd Schneider, die zelf vijfde werd, de nieuwe kampioen.

In de eerste ronde ging het al mis voor enkele rijders. Mattias Ekström en Vanina Ickx raakten van de baan, en namen Frank Stippler en Mathias Lauda mee toen ze weer terug de baan op kwamen. Schneider moest de botsende wagens ontwijken en viel ver terug. Kristensen, die bij de start twee plaatsen verloor, profiteerde en klom terug naar de derde stek. De Deen moest minstens tweede worden om zijn titelkansen nog te behouden.

Schneider moest van achteraf terugkomen, en deed dat zoals het hoorde. Hij haalde snel in en maakte zijn pitstops op de momenten dat hij niet in kon halen. Spengler en Mika Häkkinen reden inmiddels ver weg van de rest, en voorkwamen dat Kristensen in de buurt van plaats twee kon komen. Schneider had zelf nog maar drie punten nodig om kampioen te worden, maar hij wist zijn Mercedes zelfs naar de vijfde positie te sturen. Voor de Duitser is het zijn vijfde DTM-titel.

Uitslag race Le Mans

#RijderTeamAutoTijd/verschil
1.Bruno SpenglerHWAAMG Mercedes1:03:09.292
2.Mika HäkkinenHWAAMG Mercedes0.398
3.Tom KristensenAbt SportslineAudi A412.770
4.Martin TomczykAbt SportslineAudi A423.709
5.Bernd SchneiderHWAAMG Mercedes24.044
6.Jamie GreenHWAAMG Mercedes24.510
7.Alexandros MargaritisPerssonAMG Mercedes28.702
8.Timo ScheiderRosbergAudi A429.203
9.Christian AbtPhoenixAudi A440.180
10. Heinz-Harald FrentzenAbt SportslineAudi A442.277
11.Jean AlesiPerssonAMG Mercedes42.649
12.Pierre KafferPhoenixAudi A450.128
13.Susie StoddartMückeAMG Mercedes54.876
14.Thed BjörkFuturecom TMEAudi A459.708
15.Stefan MückeMückeAMG Mercedes1 ronde
16.Vanina IckxFuturecom TMEAudi A42 ronden
17.Daniel la RosaMückeAMG Mercedes32 ronden
18.Mattias EkströmAbt SportslineAudi A439 ronden
19.Frank StipplerRosbergAudi A439 ronden
20.Mathias LaudaPerssonAMG Mercedes39 ronden

Stand kampioenschap:

#RijderTeamAutoPunten
1.Bernd SchneiderHWAAMG Mercedes66
2.Tom KristensenAbt SportslineAudi A453
3.Bruno SpenglerHWAAMG Mercedes50
4.Martin TomczykAbt SportslineAudi A438
5.Heinz-Harald FrentzenAbt SportslineAudi A425
6.Mattias EkströmAbt SportslineAudi A424
7.Jamie GreenHWAAMG Mercedes23
8.Mika HäkkinenHWAAMG Mercedes21
9.Jean AlesiPerssonAMG Mercedes14
10. Alexandros MargaritisPerssonAMG Mercedes11
11.Timo ScheiderRosbergAudi A49
12.Stefan MückeMückeAMG Mercedes7
13.Christian AbtPhoenixAudi A44
14.Frank StipplerRosbergAudi A43
15.Daniel la RosaMückeAMG Mercedes2
16.Pierre KafferPhoenixAudi A41

Schijt MGM...

Zo af en toe kom je filmpjes op het Internet tegen die je met verbazing bekijkt, afvragend wat diegene bezield om iets te doen. Dit is zo’n filmpje.

Stel, je bent in Las Vegas op vakantie. Lekker een beetje gokken in de MGM Grand Hotel en Casino. Mijn gok is dat beide vrienden niet zo succesvol waren. In een opwelling bedenken ze een plan… Ze zullen MGM wel eens een terug pakken en ze hebben daarbij letterlijk schijt aan iedereen…

[upd] Lijk gevonden in Amsterdamse bioscoop

Icoon BinnenlandsIn een bioscoop in Amsterdam-Zuidoost is zondagochtend het stoffelijk overschot van een nog onbekende man aangetroffen. Het is nog onbekend hoe de man om het leven is gekomen.

De politie kreeg rond 9.30 uur de melding. Toen agenten poolshoogte gingen nemen, troffen ze de levensloze man aan in het trappenhuis bij één van de nooduitgangen.

Update 15.23 uur
Het gaat om een 21-jarige man, die behoorde tot een groep feestgangers van een danceparty in de Heineken Music Hall. Hij was rond 01.00 uur door de bewaking de feestzaal uitgezet. Vermoedelijk heeft hij geprobeerd om via een nooduitgang en het trappenhuis van de naastgelegen bioscoop door het plafond terug te keren naar het feest. Het plafond bleek echter niet bestand tegen zijn gewicht, waarna de man een val van circa vijf meter niet overleefde.

Met dank aan Rijstebuiltje voor de submit.

DVD: Everyone Stares The Police Inside Out

Hij geldt als één van de beste drummers van de wereld, en vergaarde zijn grootste roem tussen 1977 en 1985 op de drumkit van The Police: Stewart Copeland. Samen met twee Britten, gitarist Andy Summers en zanger/bassist Gordon Sumner, oftewel Sting, veroverde de Amerikaan eind jaren '70 de wereld met opwindende hits als So Lonely, Roxanne, Message in a Bottle en Walking on the Moon. Niks nieuws tot zover. Maar wat wil het geval, zo schrijft Stewart Copeland op de achterzijde van zijn documentaire Everyone Stares The Police Inside Out: "In 1978, when I was a member of a struggling rock band called The Police, I scraped together enough money to buy a super movie 8 camera. I started filming. It was like watching a movie unfold as the band sparked a fire that lit up the world for us. 'Everyone Stares' is that movie", aldus Copeland.

Wat gebeurde er volgende week

Elke week brengen Mutter en Silmarwen een stuk feitelijke date vol met algemene ontwikkeling, waarmee je neefjes en nichtjes de loef af kunt steken op saaie familieverjaardagen.

Algemeen
Op 15 oktober 1889 is de opening van het Centraal Station te Amsterdam, gebouwd naar een ontwerp van Pierre Cuypers, welke onderhand alweer verbouwd wordt.
Op 15 oktober 1946 de oprichter van de Luftwaffe Hermann Göring vergiftigt zichzelf uren voor zijn geplande executie.
Op 15 oktober 1971 Hans Breukhoven opent de eerste Free Record Shop aan het Broersveld te Schiedam.
Op 15 oktober 2005 komt er een nieuwe spelling uit.
Op 15 oktober 2002 wordt prins Claus begraven in de Nieuwe Kerk te Delft
Op 17 oktober 1918 is de officiële stichting van de Republiek van Joegoslavië
Op 17 oktober 1933 vestigt de Duitse natuurkundige Albert Einstein zich in de Verenigde Staten, op de vlucht voor het Duitse nazisme
Op 18 oktober 1922 wordt de BBC opgericht.
Op 18 oktober 2005 wordt in het Big Brotherhuis de eerste big brother baby geboren. Er ws veel over de zwangerschap van Big Brother Tanja te doen. Zelfs in het buitenland was de geboorte van Joscelyn in het nieuws.
Op 19 oktober 1987 is de beurscrisis, bekend onder de naam zwarte maandag
Op 19 oktober 1989 worden vier vermeende IRA-terroristen, bijgenaamd de Guildford Four, vrijgelaten na vijftien jaar onschuldig in de gevangenis te hebben gezeten.
Op 19 oktober 1994 eist een zelfmoordactie door een Hamas-lid op een bus in Tel Aviv 22 doden.
Op 20 oktober 1973 opent Koningin Elizabeth II het Sydney Opera House
Op 20 oktober 1996 is de Witte mars in Brussel na de arrestatie van Marc Dutroux

Politiek
Op 15 oktober 1990 krijgt Sovjet leider Mikhail Gorbatsjov een Nobelprijs voor de Vrede toegekend voor zijn pogingen de spanningen rondom de Koude Oorlog te verminderen en zijn land open te stellen.
Op 16 oktober 1830 proclameert de Nederlandse kroonprins Willem van Oranje de onafhankelijkheid van België
Op 16 oktober 2002 treden Ministers Eduard Bomhoff en Herman Heinsbroek af. Dezelfde dag biedt het voltallige Kabinet-Balkenende I het ontslag aan aan de koningin.
Op 17 oktober 1973 kondigt een aantal OPEC-landen een olie-embargo af tegen een aantal Westerse landen, wat leidt tot een oliecrisis, die enkele jaren zal gaan duren en de ecnomie van Nederland en vele andere landen in een recessie strort.
Op 20 oktober 1918 accepteert Duitsland de voorwaarden van de Amerikaanse president Woodrow Wilson om de wereldoorlog te beëindigen.

Oorlog
Op 15 oktober 1917 wordt in Vincennes vlak buiten Parijs Mata Hari geëxecuteerd door een vuurpeleton op grond van spionage voor Duitsland.
Op 15 oktober 1815 begint Napoleon Bonaparte zijn verbanning op St. Helena in de Atlantische oceaan.
Op 15 oktober 1962 ontstaat er tussen de VS en de Sovjet-Unie een crisis omtrent Russische nucleaire wapens in Cuba. Hierdoor komt de hele wereld onder een dreiging van een nucleaire oorlog. De crisis duurt 13 dagen.
Op 16 oktober 1946 worden de doodvonnissen van de processen van Neurenberg voltrokken.
Op 17 oktober 1912 verklaart Turkije de oorlog aan Bulgarije en Servië.
Op 19 oktober 2005 staat Saddam Hussein terecht in Baghdad voor misdaden tegen de mensheid.
Op 19 oktober 202 v. Chr. is de Slag bij Zama Regia. Een Romeins expeditieleger onder Scipio Africanus maior verslaat de Carthaagse strijdkrachten onder leiding van Hannibal.
Op 21 oktober 1805 is de zeeslag bij Trafalgar. Horatio Nelson verslaat een Frans-Spaanse vloot en sneuvelt.
Op 21 oktober 1854 wordt Florence Nightingale met een staf van 38 verpleegsters naar de Krimoorlog gestuurd.

Sport
Op 15 oktober 2001 lost Jennifer Capriati Martina Hingis na 73 weken af als de nummer één op de wereldranglijst der proftennissters; de Amerikaanse moet die positie na drie weken alweer afstaan aan haar landgenote Lindsay Davenport.

Wetenschap
Op 15 oktober 1582 stelt Paus Gregorius XIII de Gregoriaanse kalender in. In Italië, Polen, Portugal, en Spanje springt de kalender van 4 oktober van dit jaar naar 15 oktober, waardoor 10 dagen worden overgeslagen. Andere landen volgen op andere dagen.
Op 15 oktober 2003 lanceert China de Shenzhou 5 met aan boord Yang Liwei, de eerste "taikonaut" (Chinese ruimtevaarder). Hiermee werd China het derde land in de geschiedenis dat met eigen middelen een mens in de ruimte heeft gebracht.
Op 16 oktober 1846 is de eerste chirurgische ingreep onder algemene verdoving. De Amerikaanse tandarts W.T.G. Morton gebruikte daarvoor ether.
Op 17 oktober 1604 ziet Johannes Kepler in het sterrenbeeld Slangendrager de tot nu laatste supernova in ons melkwegstelsel
Op 17 oktober 1923 wordt in Nijmegen de Katholieke Universiteit Nijmegen opgericht
Op 18 oktober 1817 is de ontdekking van het graf van Seti I door Giovanni Battista Belzoni
Op 18 oktober 1962 wordt de Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde toegekend aan James Watson, Francis Crick en Maurice Wilkins voor de ontdekking van de structuur van DNA.
Op 20 oktober 1880 wordt de Vrije Universiteit Amsterdam opgericht.
Op 21 oktober 1879 is de eerste demonstratie van de gloeilamp door Thomas Alva Edison.
Op 21 oktober 1959 wordt het Solomon R. Guggenheim Museum in New York geopend voor het publiek. Het werd ontworpen door Frank Lloyd Wright.

Ferguson steunt Rooney

Dit seizoen stelt Wayne Rooney tot nu toe wat teleur. De spits van Manchester United scoort te weinig en door de Engelse pers wordt hij dan ook hard onderuit gehaald.

Sir Alex Ferguson staat echter nog steeds achter zijn spits. "Men hoopt dat ik nu negavieve dingen ga zeggen over Rooney. Die staan dan morgen uit hun verband gerukt in de krant. Nou, ik zal je vertellen, dat doe ik niet. Spelers als Wayne Rooney hoeven maar één ding fout te doen en het wordt al breed uitgemeten. Dat is natuurlijk niet zo slim, want op die manier haal je de talenten keihard neer", aldus Ferguson.

Eerste homokus in Big Brother

Onlangs meldden we al dat er in de huidige editie van Big Brother sprake lijkt te zijn van herenliefde. De 20-jarige Etiënne, eerder in het nieuws vanwege zijn extreemrechtse sympathieën, kwam er voor uit homofiele gevoelens te hebben.

Na een feest twee weken geleden dook hij al 'voor de grap' het bed in met de 22-jarige homoseksuele kapper Rik, maar gisteren kwamen de twee nog nader tot elkaar: ze tongzoenden bijna 1,5 minuut lang. Voor zover bekend is dit de eerste homokus in Big Brother ooit. Klik voor beelden hier.

Tongzoen Etiënne en Rik
Tongzoen Etiënne en Rik

Zie voor meer Big Brother-nieuws de Big Brother Blog!

Barbaarse screenshots Age of Conan

Age of Conan: Hyborian Adventures is een RPG die singleplayer met multiplayer probeert te combineren. Waarschijnlijk speel je tot level twintig solo, waarna het multiplayer festijn begint. Het spel speelt zich af na de Conan-films. Conan heeft de troon van Aquilona gegrepen, maar heeft niet alles in de hand. In deze geweldadige en donkere wereld moet jij je als speler levende zien te houden.

De game richt zich voornamelijk op combat. Er wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde "Real Combat" engine. Hierdoor heb je directe controle over je slagen en halen. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan massale knokpartijtjes. Spelers kunnen parties/gildes vormen (al dan niet met NPC's) en deze in zelf bedachte formaties gieten. Natuurlijk nodigt dit uit voor grote PvP battles, waarbij zelfs volledige sieges kunnen worden uitgevochten.

Het duurt nog even voordat het spel klaar is: Q2 2007.





McClaren weigert op te stappen

Steve McClaren, de bondscoach van Engeland, denkt er niet over om voor het einde van de EK-kwalificatiereeks op te stappen.

Vanwege zijn omschakeling naar een 3-5-2 systeem en het verlies in Zagreb tegen Kroatië ligt McClaren hevig onder vuur in de Engelse media. "De baan die ik heb aangenomen is om Engeland naar Euro 2008 te loodsen, dus ik kan pas beoordeeld worden na de kwalificatie. Een goede manager zal zich kwalificeren met deze spelers. Ik zal absoluut niet vroegtijdig vertrekken. Ik voel dat we het gaan halen."

Chakvetadze te sterk voor Petrova

Anna Chakvetadze heeft de Kremlin Cup bij de vrouwen in Moskou gewonnen. De 19-jarige Russische was in de finale met tweemaal 6-4 te sterk voor haar landgenote Nadia Petrova.

In de eerste set ging het tot de zevende game gelijk op. Daarna pakte Chakvetadze een break voorsprong, maar ze moest die direct weer inleveren. In de negende game verloor Petrova opnieuw haar opslag, Chakvetadze behield dit maal wel haar opslag en pakte de eerste set.

In het begin van de tweede set pakte Chakvetadze gelijk een break voorsprong, die Petrova niet meer ongedaan wist te maken. Voor Chakvetadze is het haar tweede WTA-toernooizege van het jaar. Eerder won ze het toernooi in het Chinese Guangzhou.

Raadsel over herkomst Columbus niet opgelost

Icoon Wetenschap Meer dan 500 jaar na zijn dood heeft ontdekkingsreiziger Christophorus Columbus nog altijd niet al zijn geheimen prijsgegeven. Spaanse genetisch onderzoekers zijn er namelijk ondanks nieuw DNA-onderzoek niet in geslaagd de geboorteplaats van Columbus vast te stellen.

Algemeen wordt aangenomen dat hij uit (het nu Italiaanse) Genua stamt, maar niet uitgesloten is dat Columbus uit Spanje, Portugal of Frankrijk komt. De wetenschappers verzamelden DNA-materiaal van bijna vijfhonderd levende Spanjaarden, Italianen en Fransen die achternamen hebben als Colombo, Colon, Colom of Couloumb.

Zij zouden theoretisch nazaten kunnen zijn, redeneerden de vorsers. Vergelijking tussen het DNA van de proefpersonen en DNA uit de stoffelijke resten van de ontdekkingsreiziger leverde niets op, aldus een Spaans onderzoeksinstituut dit weekeinde.

Uit eerder onderzoek bleek dat Columbus, althans deels, is begraven in het Spaanse Sevilla. De wetenschappers vergeleken hiervoor DNA van Columbus met dat van zijn zoon Hernando en zijn broer Diego. In Sevilla ligt echter maar een deel van het skelet. Waar de rest is, is onbekend. De Dominicaanse Republiek claimt het graf van Columbus te herbergen, maar de autoriteiten hebben nog geen wetenschappelijk onderzoek toegestaan.



"Italiaan", Spanjaard, Portugees of Fransman?

Bushendich wint marathon van Amsterdam

De Keniaan Solomon Bushendich heeft de marathon van Amsterdam gewonnen. Bushendich troefde in de sprint zijn landgenoot Bernard Barmasai af en kwam in een tijd van 2.08.52 over de finish.

Na 32 kilometer lopen gaven Barmasai en Bushendich, aangespoord door de laatse haas, gas. Hun landgenoot Stanley Leleito en de jonge Tanzaniaan Fabiano Joseph konden het tempo niet bijhouden en de Braziliaan Vanderlei Lima had al eerder moeten passen.

In de slotfase van de wedstrijd wist het duo het tempo er nog goed in te houden, waardoor er toch nog een mooie tijd uit wist te komen. De Tanzaniaan Getuli Bayo eindigde als derde in 2.10.47.

Beste Nederlander was Koen Raymaekers met een tijd van 2.15,49.

'Adoptiekind Madonna naar schuiladres'

Icoon ShowbizzHet eenjarige jongetje uit Malawi dat door popster Madonna wordt geadopteerd, is uit veiligheidsoverwegingen naar een schuiladres gebracht in de Afrikaanse natie. Dat berichtten verscheidene Britse media zondag.

De autoriteiten van het Afrikaanse land willen voorkomen dat de halfwees wordt ontvoerd, nu bekend is wie zijn nieuwe moeder wordt. Een rechtbank in Malawi gaf Madonna vorige week 'voorlopig' toestemming om het kindje te adopteren. De adoptie zelf is nog niet rond.

Een kinderrechtenorganisatie in Malawi wil naar de rechter stappen om de adoptie tegen te houden. ,,Het gaat hier niet om de verkoop van een gebruiksvoorwerp'', aldus Eye of the Child. Madonna was vorige week in Malawi om hulpprojecten te bezoeken die ze steunt. Vrijdag vertrok Madonna, maar zonder het jongetje, David Banda,

Volgens een medewerker van de immigratiedienst moet het kind nog een paspoort krijgen. De moeder van het jongetje is overleden, de vader stemde in met de adoptie.

Europese Nintendo releaselijst

Iedereen die Nintendo een warm hart toedraagt zit met smart te wachten op de Wii, maar dat is niet het enige dat Nintendo dit jaar nog in Europa op de markt zal brengen. De Nintendo DS, en zelfs de GBA, worden nog zeker niet vergeten. Hieronder een lijst van de releases die Nintendo dit jaar nog zal doen in Europa.

Nintendo DS
October 26th - Sudoku Master
November 10th - Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team
November 24th - Tenchu: Dark Secret
November 24th - Phoenix Wright: Ace Attorney (German language version)
December 1st - Yoshi's Island DS
December 8th - Nintendo MP3 Player (hardware; GBA compatible)


Game Boy Advance
November 10th - Pokémon Mystery Dungeon: Red Rescue Team
December 8th - Wario Ware Twisted


Wii
December 8th - Wii Play incl. Wii Remote
December 8th - The Legend of Zelda: Twilight Princess
December 8th - Wii console incl. Wii Sports


GameCube
December 15th - The Legend of Zelda: Twilight Princess

Lazaridis haalt uit naar Hiddink

In een interview met The Daily Telegraph heeft Stan Lazaridis uitgehaald naar Guus Hiddink. De voormalig bondscoach van Australië zou zich slecht hebben gedragen tegenover de middenvelder.

"Om eerlijk te zijn, was ik waarschijnlijk een van de laatste spelers die hij in zijn selectie opnam. Toen Guus de leiding kreeg, was ik niet een van zijn favorieten. Ik stond altijd achteraan in de rij en speelde slechts één of twee duels onder hem. Het leek net of Hiddink me mentaal en fysiek kapot wilde maken tijdens sommige trainingen. Ik stond op het punt om in te storten," aldus Lazardis.

"Of ik hem een kerstkaart stuur? Dat betwijfel ik, maar ik respecteer hem. Ik speelde niet onder hem op het WK en daar werd ik natuurlijk niet blij van. Het is echter interessant dat ook Mark Schwarzer kritiek had op zijn 'people-management'. Hij speelde namelijk wel". Schwarzer uitte al eerder kritiek op Hiddink in een dagboek, dat hij tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland bijhield.

Plas verraadt dievegge

Icoon ShockingEen 37-jarige vrouw uit Leusden is vrijdagavond gearresteerd, nadat de politie gestolen dvd's in de kofferbak van de auto zagen liggen. Ze deden de vondst nadat ze de vrouw haar behoefte zagen doen op een parkeerterrein bij winkelcentrum De Hamershof in het Utrechtse Leusden.

De vrouw is gearresteerd bij het winkelcentrum waar ze de dvd's ook gestolen had. Had ze de plas op kunnen houden, was er niets aan de hand geweest.

Jan Marijnissen 'bang' voor seks en liefde

Icoon PolitiekAgenten in burger stonden klaar en de vragenlijst was uitgewerkt. Als het aan dj Simone Wijnands van 100%NL lag kon het gesprek met SP-voorman Jan Marijnissen beginnen. Maar dat liep anders. De lijsttrekker zei een kwartier voor uitzending af. Hij had namelijk gehoord dat het ook weleens over seks en liefde zou kunnen gaan.

Tussen 09:00 en 10:00 uur vanochtend zou de politicus te gast zijn bij de radiozender. Marijnissen was al onder weg naar Hilversum, toen hij besloot rechtsomkeer te maken.

Toch gaat 100%NL door met het interviewen van de lijsttrekkers. Vorige week was Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren te gast en volgende week zal dat VVD-leider Mark Rutte zijn. Ook Jan-Peter Balkenende en Femke Halsema komen nog langs.

5000e Fun Center geopend

In Amerika is Nintendo al lang bezig met het doneren van Fun Centra aan ziekenhuizen. Deze Fun Centra zijn apparaten waar kinderen in ziekenhuizen even hun zorgen mee kunnen vergeten. De 5000e is onlangs geplaatst en bevat naast een Nintendo GameCube ook een TV en een DVD speler.

Jamie Lee Curtis, de bekende actrice, is ambassadeur voor het Fun Center project van Nintendo en Starlight Starbright sinds haar zoontje op 5-jarige leeftijd in het ziekenhuis kwam te liggen en kennismaakte met een dergelijk Fun Center: The nurses rolled in a Starlight Starbright Fun Center, and he was completely transformed. His anxiety and pain gave way to happiness, playfulness and distraction. That night I came away with a conviction: We need Fun Centers in every hospital!

In totaal zijn er meer dan 1000 ziekenhuizen in Noord Amerika die één of meer Fun Centra hebben en Nintendo is nog lang niet van plan om te stoppen. Vanaf midden 2007 komen er zelfs nieuwe exemplaren met daarin geen GameCube, maar een Wii. Het 5000e exemplaar staat in de Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles waar in 1992 ook het eerste exemplaar kwam.

[WRC] Uitslag Rally van Turkije

Marcus Grönholm heeft zondag de Rally van Turkije gewonnen. De leidende positie van de Finse coureur van het BP-Ford WRT-team kwam op de derde en tevens laatste dag niet meer in gevaar.

Daarmee verkleinde de Fin het gat in de WK-stand met Sébastien Loeb van het Kronos Total Citroën-team. De Fransman was vanwege een gebroken arm afwezig, en werd vervangen door Colin McRae.

Met nog drie rally's te gaan, heeft Grönholm een achterstand van 25 punten op Loeb. Een rallyoverwinning levert tien punten op. Waarschijnlijk is Loeb, die de afgelopen twee jaar de wereldtitel veroverde, de volgende Rally weer aanwezig, maar 100 procent zeker is dat nog niet.

Volledige uitslag Rally van Turkije:

#RijdersduoMerkTijd
1M Grönholm/T RautiainenFord Focus RS3:28:16.3
2M Hirvonen/J LehtinenFord Focus RS3:30:39.7
3H Solberg/C MenkerudPeugeot 3073:31:22.3
4X Pons/C Del BarrioCitroen Xsara3:31:43.7
5K Katajamaki/T AlanneFord Focus RS3:31:44.8
6C Atkinson/G MacNeallSubaru Impreza3:31:52.8
7D Sordo/M MartiCitroen Xsara3:32:41.1
8M Stohl/I MinorPeugeot 3073:32:46.6
9F Duval/ P PivatoSkoda Fabia3:33:51.9
10A Aigner/K WichaSkoda Fabia3:35:13.7

Seizoenen in nieuwe uitbreiding The Sims 2

Aankomende donderdag verschijnt er een uitbreiding voor The Sims 2 met daarin huisdieren als grootste toevoeging. In het doosje van dit uitbreidingspakket zit ook nog eens een foldertje dat onthult dat het thema van de daaropvolgende uitbreiding 'seizoenen' zal zijn. Of de naam van de uitbreiding ook daadwerkelijk The Sims 2: Seasons wordt is nog niet bekend. En ook de vraag wat voor invloed het wisselen der seizoenen op de gameplay zal hebben blijft vooralsnog onbeantwoord.



VS protesteert tegen beschieting Tibetanen

Icoon BuitenlandsDe regering van de Amerikaanse president Bush heeft formeel protest aangetekend bij de Chinese overheid over de beschieting van een groep ongewapende Tibetanen. De groep probeerde eind september de grens met Nepal over te steken. Een buitenlandse filmploeg was ter plaatse en beelden van het incident kwamen dit weekeinde naar buiten.

Een woordvoerster van de Amerikaanse ambassade in Peking zei zondag dat haar land de handelswijze van de Chinese grenswachten onacceptabel vindt. Tibet wordt al jaren door China bezet. Veel Tibetanen proberen een beter leven op te bouwen in Nepal en India, waar hun geestelijk leider, de Dalai Lama, in ballingschap leeft.

Op de videobeelden is te zien hoe een groep van enkele tientallen vluchtelingen onder vuur wordt genomen door Chinese grenswachten. Onder de vluchtelingen waren ook kinderen en nonnen. Eén van de vluchtelingen zou omgekomen zijn bij de aanval. De Dalai Lama noemde het gebeuren 'zeer triest' en benadrukte dat dit soort aanvallen al jarenlang plaatshebben. Er zijn al veel langer geruchten over het felle optreden van de grenswachten, maar tot nu toe was er nooit concreet bewijs voor.

Volgens de Chinese staatsmedia zouden de wachten uit zelfverdediging hebben gehandeld. Uit de beeldopnamen blijkt evenwel dat de ongewapende groep doelgericht is beschoten, aldus de Amerikaanse klacht.

Kans op meer id-games naar Xbox Live Arcade

Tijdens de X06 in Barcelona kondigde id software aan dat ze het originele Doom naar Xbox Live Arcade gaan brengen. Hierna kwam de vraag voor CEO Todd Hollenshead of we kunnen rekenen op meer klassiekers van het bedrijf op Microsofts console. Hij antwoorde dat, hoewel eerst afgewacht moet worden hoe succesvol doom wordt, er genoeg vertrouwen is om waarschijnlijk nog meer games uit de kast te halen.

We’re looking at bringing some of the other games to XLA, but a lot is going to depend on the response to DOOM. From what MS tells us, its been fantastic so far, which bodes well for other id “classics” to be released there. But there’s nothing concrete. Making the surprise announcement at X06 for DOOM worked out great, so I’ll be tight lipped about anything specific for now

Om je een idee te geven van klassiekers waar het bedrijf uit kan kiezen: ze hebben nog de licentie liggen voor Commander Keen, Hexen, Heretic en Wolfenstein 3D. Een aantal van deze titels zou zeker niet misstaan in het steeds groeiende arcade aanbod van Xbox Live.



15 Minuten...

Het is weer eens tijd voor een 15-minuten blogje. Want er lopen nog steeds heel veel mensen rond die behoefte hebben aan hun 15 minuten van beroemdheid. Dankzij YouTube kan iedereen alles delen met wie dan ook, op zoek naar een beetje aandacht.

En aandacht kunnen ze krijgen, dit is het resultaat van een paar minuten YouTube-en:

Ik kan gitaar spelen en zingen
Inderdaad, Stop!
Puberzang en dans plezier
Talentvolle homie
Talentloze homie

De Mos is houding deel Vitesse-spelers zat

Aad de Mos is de houding van een deel van zijn spelersgroep zat. Dat zei de trainer van Vitesse zaterdag na afloop van de competitiewedstrijd tegen Willem II.

Ondanks de 1-0 overwinning was De Mos kwaad. "Dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Ik accepteer het gedrag van mijn spelers niet langer. Het is afgelopen nu." In eerste instantie wilde hij niet aangeven op wie hij doelde, maar even later liet De Mos ontvallen dat hij ondermeer ontevreden was over topscorer Danko Lazovic. "Maar het gaat om meer personen".

"Ik kan zeggen dat het soms niet meevalt om hier te werken. Nog steeds denken teveel spelers van Vitesse een wedstrijd op zestig of zeventig procent af te kunnen. Er zit iets fout in de groep. Ik ga de komende dagen ingrijpen. Het moet afgelopen zijn met de vrijblijvendheid. Welke sancties ik neem, zeg ik niet," aldus De Mos.

Xbox 360 krijgt DivX en XviD support binnen twee maanden.

Op een presentatie voor winkelpersoneel om ze kennis te laten maken met de nieuwste Microsoft producten kondigde het bedrijf aan dat er binnen twee maanden een update komt voor de Xbox 360, waardoor deze DivX en XviD zal gaan ondersteunen. Ook zal het mogelijk zijn om, in combinatie met Windows Vista, tv programma's op te nemen en af te spelen. Omdat Vista waarschijnlijk pas op zijn vroegst in januari uitkomt is het hier nog wel even op wachten.

Wanneer de update exact komt kon het bedrijf niet vertellen, maar wel was duidelijk dat ze hard aan het werk zijn om het af te krijgen.



Van Gaal :"Moeizame zege"


AZ-trainer Louis van Gaal constateerde gisteren na afloop van de met 0-2 gewonnen wedstrijd tegen Sparta dat zijn ploeg geluk had op het Kasteel.

"We hadden geluk. Maar we hadden in Didulica een goede keeper. Hij redde ons voor rust tot twee keer toe," aldus Van Gaal, die zei dat zijn ploeg in de eerste helft teveel balverlies leed. Daarom greep hij na een half uur spelen al in door Martijn Meerdink naar de kant te halen. "Na die wissel hadden we de wedstrijd onder controle. De zege was moeizaam maar verdiend."

SP: Jonge vaders niet op missie

Icoon BinnenlandsDe Socialistische Partij vindt dat mannelijke soldaten met kinderen die jonger zijn dan vier jaar niet meer verplicht uitgezonden zouden moeten worden. Jonge vaders zouden de gelegenheid moeten kunnen krijgen om voor hun kinderen te zorgen, net zoals jonge moeders die krijgen.

Tot nu toe is het zo dat vrouwen met jonge kinderen vrijstelling kunnen krijgen van missies. Men vindt immers dat moeders voor hun jonge kroost moeten kunnen zorgen. Voor mannen gold een dergelijke regeling niet. De SP wil dat gelijktrekken. De partij vindt dat defensie met zijn tijd mee moet. Vooralsnog moeten jonge vaders die voor hun kinderen willen zorgen ontslag nemen.

Gonzalez, Ljubicic in finale Wenen

De als vijfde geplaatste Chileen Fernando Gonzalez heeft de finale van het ATP-toernooi in Wenen bereikt. In de halve finale was de Chileen met 6-4, 3-6 en 7-6 te sterk voor de als derde geplaatste Amerikaan Andy Roddick.

Nadat beide spelers een set hadden weten te winnen, moest een derde set de beslissing brengen. Beide spelers wisten daar geen break te plaatsen, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Daarin wist Gonzalez bij de stand 1-0 een minibreak te plaatsen, wat genoeg was voor de winst.

In de eindstrijd neemt Gonzalez het op tegen Ivan Ljubicic. De Kroatische titelverdediger was in de andere halve finale met 6-1 en 6-4 te sterk voor de Slowaak Dominik Hrbaty.

Dubbele blessure Barreto

Edgar Barreto zal de komende weken niet in actie kunnen komen voor NEC. Aan de competitiewedstrijd tegen NAC Breda gisteravond heeft de middenvelder een knie- en enkelblessure overgehouden.

In de eerste helft van het duel moest de Paraguayaanse international per brancard van het veld worden afgevoerd. Barreto heeft waarschijnlijk zijn enkel verzwikt en zijn binnenband in zijn knie verrekt. Nader onderzoek in het ziekenhuis moet uitwijzen hoe ernstig de blessure is.

Nederland derde bij Duitse intelligentietest

Icoon TelevisieIn een Duitse tv-show, waarin de intelligentie van Duitsland met die van alle Duitse buurlanden vergeleken werd, is Nederland gisteravond als derde geëindigd. In zekere zin is dit een teleurstellende score, aangezien Nederland favoriet was. Ons land eindigde wel boven Duitsland en België. Zwitserland was de winnaar, gevolgd door Polen.

In de show, die de naam PISA-show droeg, mocht een Duits team het opnemen tegen teams uit de negen omringende landen. Op verschillende onderdelen werd getest. De aanvoerder van het Nederlandse team was Marijke Amado, voormalig presentatrice van de TROS. Of dat een negatieve invloed op de score gehad heeft, is niet bekend. Bij een eerdere PISA-intelligentietest onder scholieren kwam Nederland wel als beste uit de bus.

Japanse baby geboren uit oma

Icoon MedischEen Japanse vrouw van in de vijftig heeft haar eigen kleinkind gebaard. Dit was mogelijk, doordat ze een eicel van haar dochter ingebracht gekregen had. De eicel was bevrucht met een spermacel van haar schoonzoon.

De reden dat de Japanse haar eigen kleinkind droeg, was dat haar dochter geen kinderen meer kon krijgen. Bij haar was namelijk haar baarmoeder verwijderd. De familie leek het toen het beste als de oma als draagmoeder zou fungeren voor het kind.

Het was overigens niet de eerste keer dat een vrouw haar eigen kleinkind baarde. Onder meer in de VS en in Groot-Brittannië is een dergelijke situatie al ooit voorgekomen.

Uitslagen MLB-playoffs 14/10

De Detroit Tigers hebben als eerste team de World Series in de Major League Baseball bereikt. De ploeg uit Michigan won ook de vierde wedstrijd tegen de Oakland Athletics en kan zich daarom opmaken voor de eerste World Series sinds 22 jaar.

Championship Series:
American League
Oakland AthleticsDetroit Tigers0-3
Oakland AthleticsDetroit Tigers1-5
Oakland AthleticsDetroit Tigers5-8
Oakland AthleticsDetroit Tigers3-6
National League
New York MetsSt. Louis Cardinals1-1
New York MetsSt. Louis Cardinals2-0
New York MetsSt. Louis Cardinals6-9

Division Series:

American League
New York YankeesDetroit Tigers1-3
New York YankeesDetroit Tigers8-4
New York YankeesDetroit Tigers3-4
Detroit TigersNew York Yankees6-0
Detroit TigersNew York Yankees8-3
Minnesota TwinsOakland Athletics0-3
Minnesota TwinsOakland Athletics2-3
Minnesota TwinsOakland Athletics2-5
Oakland AthleticsMinnesota Twins8-3
National League
New York MetsLos Angeles Dodgers3-0
New York MetsLos Angeles Dodgers6-5
New York MetsLos Angeles Dodgers4-1
Los Angeles DodgersNew York Mets5-9
San Diego PadresSt. Louis Cardinals1-3
San Diego PadresSt. Louis Cardinals1-5
San Diego PadresSt. Louis Cardinals0-2
St. Louis CardinalsSan Diego Padres1-3
St. Louis CardinalsSan Diego Padres6-2

Meerdere vechtpartijen in Almelo's voetbal

Icoon BinnenlandsIn Almelo hebben zich gisteren verschillende grote vechtpartijen voorgedaan op en rond verschillende voetbalvelden in de Twentse gemeente. Bij het ingrijpen had de politie de grootst mogelijke moeite om de gemoederen weer tot bedaren te brengen.

De eerste melding ging over een voetbalkantine aan de Maardijk in Almelo. Hier was een groep binnengedrongen die met flessen gegooid had en vernielingen aangericht had. Toen de politie aankwam, was deze groep echter verdwenen. Inmiddels waren veertig tot vijftig clubleden op zoek naar de vandalen. Ze zochten de hele buurt af; het lukte de politie niet om ze van het plan af te brengen om wraak te nemen.

Op een gegeven moment kwam deze groep op het terrein van een voetbalclub aan de Koedijk in Almelo. Hier vonden ze in de kleedkamer een team van een Enschedese vereniging, waarop direct ingeslagen werd. Pas na tussenkomst van de politie werd het rustiger en konden de Enschedeërs naar huis. Niemand wilde aangifte doen. De groep vechtersbazen verklaarde achteraf dat er in het Enschedese team verschillende mensen zaten die bij de vernielingen in de kantine betrokken waren. Er zijn nog geen aanhoudingen gedaan.

Even later was er opnieuw een massale vechtpartij in Almelo. Op een voetbalveld aan de Veenelandenweg speelde thuisclub PH tegen Tubantia uit Hengelo. In de 34e minuut van de tweede helft scoorde PH de 3-2, waarna ook ineens iedereen op de vuist ging. Waarom is niet duidelijk. Zowel spelers, begeleiders als publiek van beide teams deden mee aan de vechtpartij. Op dat moment had de scheidsrechter het spel overigens al stilgelegd en was hij van het veld gelopen.

Russen heersen in Kremlin Cup

Net zoals de vrouwenfinale, waarin Nadia Petrova tegen Anna Chakvetaze speelt, is ook de finale van de Kremlin Cup bij de mannen een Russische aangelegenheid

Nikolay Davydenko en Marat Safin spelen vanmiddag de finale bij de heren. De als eerste geplaatste Davydenko was zaterdag in de halve finale met 6-4 en 6-1 te sterk voor de Fransman Fabrice Santoro. Safin versloeg Igor Kunitsyn met 6-4 en 6-3.

CD: Isobel Campbell - Milkwhite Sheets

In het Schotse Glasgow ontstond in 1996 een band die tot op de dag van vandaag wereldwijd bekend is en hoge ogen gooit in de alternatieve popscene. Ik heb het hier over de band Belle and Sebastian. De celliste van de band, Isobel Campbell, stapte in 2002 uit de band wegens persoonlijke omstandigheden, maar zette al snel haar solocarrière in werking. In 2003 bracht ze haar eerste soloalbum uit onder eigen naam, Amorino. Later nam ze samen met Mark Lanegan de prachtige plaat Ballad Of The Broken Seas op en brak hiermee voorgoed door. Anno oktober 2006 probeert ze het weer helemaal alleen met het album Milkwhite Sheets.

DVD: Eric Clapton - Live at Montreux

Het Zwitserse Montreux staat bekend om zijn mooie ligging aan het meer van Genève, maar ook om het Montreux Jazz Festival dat sinds 1967 wordt gehouden in het kleine plaatsje. Montreux huisvestte elke juli echter vele grote namen van de muziekwereld, zo zijn Deep Purple, David Bowie en Johnny Cash regelmatig op komen draven voor het festival. Nog zo'n naam die meerdere malen op de festivalposters prijkte is Eric Clapton. In het jaar 1986 stond Clapton ook op het podium, versierd met Keith Harring kunstwerken (hij ontworp ook de poster voor het festival). Van onder andere dit optreden is nu, naast andere artiesten op Montreux, meer dan twintig jaar later een DVD verschenen.

CD: Cradle of Filth - Thornography

Wat mij betreft is black metal nooit meer beter geweest dan Dimmu Borgirs Entrone Darkness Triumphant. Er moet gezegd worden dat het hele genre nooit aan mij besteed is geweest. Dat komt voornamelijk doordat ik het idee heb dat die muzikanten in hun satanistische overtuiging soms wel hééél ver gaan. In Noorwegen is menig kerk in rook opgegaan door toedoen van fanatische aanhangers van het genre. En door kinderlijke jaloezie hebben sommige muzikanten zelf het leven moeten laten. Kijk, dan hoeft het voor mij al niet meer zo… waar is dan de man die zegt: het is allemaal maar een grap?

Computerstoring zorgt voor vrijlating verdachten

Icoon OpmerkelijkIn België zijn drie verdachten van een reeks overvallen vrijgelaten dankzij een computerstoring. De aanhouding van de drie vermeende overvallers zou verlengd worden, maar door een computerstoring kon deze niet ingevoerd worden. De storing werd pas twee dagen later verholpen.

De procureur had een aanvraag gedaan om de voorlopige hechtenis van het trio te verlengen. De termijn waarbinnen hij dat kon doen bleek echter verstreken omdat de drie op 23 september zijn aangehouden en niet op 25 september. Pas op die dag kon de aanhouding worden ingevoerd. Toch kon de rechter niets anders doen dan de verdachten naar huis sturen.

De oorzaak van de storing is niet bekend.
Met dank aan Sandertje89 voor de submit.

Overmoedige zwemmer gevonden na zoekactie

Icoon OpmerkelijkGroot alarm werd er geslagen, nadat de moeder van een iets te overmoedige zwemmer de politie had gebeld. De man had haar gezegd dat hij naar Engeland zou gaan zwemmen.

Na een grote zoekactie, waarbij reddingsboten, schepen van de politie, reddingsbrigades en helikopters van de politie en de Marine werden ingezet, werd de man vier kilometer uit de kust van 's Gravenzande aangetroffen. Hij kon nog zwaaien naar de helikopter die boven hem hing. Hij had al twee uur in het water doorgebracht.

Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis van Den Haag gebracht.

Twintig jaar voor afsnijden penis kleuter

Icoon MisdaadIn Frankrijk is een Fransman veroordeeld tot twintig jaar celstraf. De man had in 2000 een kleuter gruwelijk verminkt doordat hij de penis van het vierjarige jongetje afsneed. Het lichaamsdeel werd overigens succesvol teruggezet.

Het kindermeisje, waar hij mee was gaan eten in een fastfoodrestaurant, vond het kind bloedend en huilend in het toilet. De moeder van de kleuter kon de situatie niet aan en heeft drie maanden behandeling in een psychiatrische inrichting nodig gehad.

Tijdens de hoorzitting vertelde de inmiddels tienjarige jongen zelf wat hij had meegemaakt. Het was voor sommige juryleden zo zwaar dat één van de juryleden instortte en twee anderen hun tranen niet konden bedwingen. De advocaat van de dader zei dat het niet de bedoeling van zijn client was de vierjarige pijn te doen. De dader zelf noemde zijn daad "onvergeeflijk".

Met dank aan z80 voor de submit.

Moeder Maasmeisje wist niets van vermissing

Icoon MisdaadDe moeder van het 12-jarige Rotterdamse meisje Gessica, beter bekend als het Maasmeisje, had geen weet van de vermissing van haar dochter. Dat heeft ze vrijdagavond gezegd in het tv-programma Vermist. Ze wist ook niet waar haar dochter de laatste maanden woonde en dat Jeugdzorg zich met het meisje bemoeide.

De vader van het meisje zou het kind van de moeder hebben afgepakt. Sindsdien zou hij haar aan het lijntje hebben gehouden met de mededeling dat het goed ging met haar dochter. In juni, kort voor de dood van het meisje, sprak ze haar voor het laatst. Volgens Vermist wist ook de broer van het meisje niet dat zijn zusje dood is.

Op 20 juni werden lichaamsdelen van het meisje aangetroffen in een sporttas in de Maas. Pas in oktober kon, na publicatie van een reconstructie van haar gezicht in de media, haar identiteit achterhaald worden. Vorige week werd de vader van het meisje, een 46-jarige Rotterdammer, aangehouden in verband met de zaak. Hij zit momenteel vast op verdenking van de moord op zijn dochter.


De reconstructie van het meisje

Met dank aan DJMO voor de submit.

Serenade eindigt in tragedie

Icoon BizarDe intentie mocht dan romantisch zijn geweest, maar een Pakistani heeft een plannetje om zijn lief te verleiden tot een vervroegde bruiloft met de dood moeten bekopen. Middels een soort van serenade, maar dan uitgevoerd met een geweer, wilde de man zijn aanstaande eega overreden om elkaar wat eerder eeuwige trouw te beloven dan 25 december, de oorspronkelijke trouwdatum van het stel. Het liep echter anders dan gepland.

De man toog met een geweer naar het huis van zijn verloofde en smeekte haar om eerder naar het altaar te gaan. Daarbij schoot hij verschillende malen in de lucht om zijn smeekbede kracht bij te zetten. Een verdwaalde kogel trof echter de vrouw, die juist naar beneden kwam. Toen ze riep dat ze was geraakt dacht de man zijn aanstaande zojuist van het leven te hebben beroofd, waarop de hevig ontdane man zichzelf doodschoot. De vrouw raakte overigens slechts lichtgewond.
Met dank aan Eveli voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.