Uitslagen Spanje speelronde 6

FC Barcelona heeft voor het eerst dit seizoen de leiding in het kampioenschap alleen in handen. Doordat Valencia, Sevilla en Real Madrid verloren kon Atlético Madrid aansluiten.

Barcelona zelf speelde zondag een belangrijke wedstrijd tegen Sevilla. In de strijd op de Europese Supercup gingen de Catalanen nog met 3-0 de boot in. Nu was het beduidend minder aan de kant van Sevilla. Binnen een half uur was het 1-0 door Ronaldinho, die een penalty binnenschoot. Kanouté maakte vlak voor rust gelijk, maar nog voor die rust er daadwerkelijk kwam zorgde Ronaldinho alweer voor de voorsprong. In de tweede helft besliste Lionel Messi de wedstrijd: 3-1.

Real Madrid trad zaterdag aan in de uitwedstrijd bij Getafe. De Koninklijke speelde met een B-verdediging, door blessures van Cicinho, Cannavaro en Salgado. Daarnaast was Sergio Ramos nog eens geschorst. Ook spaarde coach Capello enkele spelers voor de aankomende Champions League wedstrijd tegen Steaua Boekarest. Dit brak de Madrilenen op, en zorgde ervoor dat men met de rug tegen de muur stond. Getafe speelde sterk en via een goal van Alexis pakte het zelfs de overwinning. Real stelt teleur, zeker met het oog op El Clásico aankomend weekend.

Titelkandidaat Valencia ging op bezoek bij Celta de Vigo. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Los Ches, helemaal toen David Navarro de score opende in de veertigste minuut. Celta-topschutter Fernando Baiano zorgde echter voor de ommekeer. Hij scoorde voor rust de gelijkmaker, en zorgde ook in de tweede helft voor veel gevaar. Iriney en Cannobio zorgden toen voor de verrassende 3-1 voorsprong voor de thuisploeg. Fernando Morientes bracht de spanning nog wel terug, maar het onnodige puntverlies was wel degelijk een feit.