Stevens twijfelt over tweede geel Saeijs

Huub Stevens, trainer van Roda JC, is het niet eens met de tweede gele kaart die Jan-Paul Saeijs kreeg in het treffen met PSV (4-1). Hij vond overigens wel dat de Eindhovense ploeg terecht had gewonnen.

"We begonnen goed, maar in tegenstelling tot eerdere wedstrijden konden we nu niet doorzetten. Doordat we snel de openingstreffer maakten, konden we niet dat voetbal spelen wat we van tevoren in gedachten hadden. In het vervolg van de wedstrijd hebben wij niet aanvallend genoeg gespeeld. PSV heeft verdiend gewonnen", aldus Stevens.

Een kwatier voor tijd trok PSV de stand gelijk na een doelpunt van Jefferson Farfán. Niet veel later kreeg Saeijs zijn tweede gele kaart voorgehouden, nadat hij Roy Beerens onderuit had gehaald. Dit betekende dat Roda JC met tien man een gelijkspel moest verdedigen. "Bij de eerste gele kaart speelde Jan-Paul de bal, maar nam niet bewust de speler mee. Over de tweede gele kaart kun je twijfelen. Gezien de aard van de wedstrijd had de arbiter hem niet hoeven geven. Ik neem Saeijs niks kwalijk, in zo'n één tegen één situatie moet je risico nemen", was de reactie van Stevens.

De Limburgse ploeg kon echter geen stand houden. Goals van Alex, Ismaïl Aisatti en Beerens zorgden ervoor dat de drie punten toch in Eindhoven bleven.