Joop en z'n mini

Klonk
Ik ben van nature een rustig mens, doe geen rare dingen en heel af en toe kijk ik nog wel eens naar de nationale campingzender, genaamd SBS6.

En bij SBS6 hebben ze een slap op sensatie belust aftreksel van Blik op de Weg, genaamd Wegmisbruikers, gepresenteerd door een tuinkabouter en door Ome Koos Spee, heer der Flitspalen.

Normaal gesproken wordt in dat programma de vertegenwoordiger, de golf bestuurder met de pet achterstevoren en andere mensen die de regels ietwat anders zien behandeld, maar afgelopen Vrijdag was het anders, ze hadden een ware (ex ?)- BNer in het programma, namelijk Joop Braakhekke, Joop heeft een mini en deed daarmee stoute dingen, en irritante dingen, zoals links plakken, te hard rijden, bumper kleven en geen richting aangeven.

De gemiddelde burger zou gepakt worden voor links plakken, te hard rijden en bumper kleven en een waarschuwing krijgen voor het geen richting aangeven.

Maar als je een bekende Nederlander bent dan kosten de volgende overtredingen je slechts 50 euro.

- 147 ipv 120 km/u (101 euro)
- onnodig links rijden (75 euro)
- bumperkleven (320 euro)
- geen richting aangeven (50 euro)

Conclusie, wordt bekende Nederlander en kom ontdek dat klassejustitie nog bestaat, want ons hadden deze overtredingen als normale bestuurder 496 euro gekost, als iemand nog een manier weet om snel BN-er te worden, graag, is nogal kostenbesparend...

En lieve agent, mocht ik ooit iets stout doen, en u betrapt mij daarbij, strijkt u dan ook even met het hand over het hart