Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 7

Icoon EredivisieDit weekend werd er weer een volledige speelronde afgewerkt in de Eredivisie. Feyenoord en SC Heerenveen lieten dure punten liggen. De Rotterdammers kwamen niet verder dan een gelijkspel tegen RKC Waalwijk (2-2). De eindstand stond voor rust al op het scorebord.

SC Heerenveen verloor verrassend met 1-0 van Heracles Almelo. Een penalty werd de Friese formatie uiteindelijk fataal. PSV wist de drie punten wel in eigen huis te houden. De Eindhovenaren kwamen tegen Roda JC vroeg op achterstand, maar trokken de overwinning uiteindelijk toch naar zich toe doormiddel van vier goals. FC Utrecht deed wat het moest doen tegen Excelsior, en dat was winnen. Een doelpunt in blessuretijd van de eerste helft bleek voldoende om de eerste uitoverwinning van het seizoen te boeken.