Moeder Maasmeisje wist niets van vermissing

Icoon MisdaadDe moeder van het 12-jarige Rotterdamse meisje Gessica, beter bekend als het Maasmeisje, had geen weet van de vermissing van haar dochter. Dat heeft ze vrijdagavond gezegd in het tv-programma Vermist. Ze wist ook niet waar haar dochter de laatste maanden woonde en dat Jeugdzorg zich met het meisje bemoeide.

De vader van het meisje zou het kind van de moeder hebben afgepakt. Sindsdien zou hij haar aan het lijntje hebben gehouden met de mededeling dat het goed ging met haar dochter. In juni, kort voor de dood van het meisje, sprak ze haar voor het laatst. Volgens Vermist wist ook de broer van het meisje niet dat zijn zusje dood is.

Op 20 juni werden lichaamsdelen van het meisje aangetroffen in een sporttas in de Maas. Pas in oktober kon, na publicatie van een reconstructie van haar gezicht in de media, haar identiteit achterhaald worden. Vorige week werd de vader van het meisje, een 46-jarige Rotterdammer, aangehouden in verband met de zaak. Hij zit momenteel vast op verdenking van de moord op zijn dochter.


De reconstructie van het meisje

Met dank aan DJMO voor de submit.