Vaseline in strijd tegen foutparkeren

Rolandtt had ons via de nieuws-submit te melden:

Bewoners van de Heerenveense Meineszstraat hebben hun eigen manier gevonden om foutparkeren tegen te gaan. Onder het motto "Zij plagen ons, wij plagen hun" smeren ze vaseline op de voorruit van foutparkeerders. Na de derde overtreding van een foutparkeerder wordt de voorruit besmeurd met een 'in dotsje vaseline'. "Daarna komen ze niet meer in onze administratie voor.", aldus bewoner Arjen van der Veen.

Van der Veen heeft zelf altijd de pot vaseline bij de hand. Er staan altijd veel geparkeerde auto's in de Meineszstraat omdat deze grenst aan het centrum waar betaald parkeren geldt. Soms is het er zo druk dat de bewoners amper hun eigen oprit kunnen verlaten.

Ondanks dat Van der Veen spreekt van een onschuldig geintje heeft de politie de bewoners onlangs gesommeerd te stoppen met het gesmeer. Ze mogen immers niet aan iemands auto komen. Maar het dreigement imponeert hen niet. Eenmaal zijn de bewoners te ver gegaan erkend Van der Veen. Een notoire foutparkeerder kreeg toen een kwak montagekit op zijn zijruit. "Maar dat was ook een hele vervelende man." aldus Van der Veen. Voor hem zijn de foutparkeerders een leuk tijdverdrijf. "Ik lach erom. Ik zit in de AOW, ik heb toch de hele dag de tijd."