Jensen neemt radioprogramma van tevoren op

Mocht je vanmiddag denken dat je live naar Robert Jensen op Yorin FM zit te luisteren, dan heb je het mis. Het Parool heeft onthuld dat Robert Jensen de vrijdageditite van zijn show op Yorin FM altijd opneemt. De krant onderzocht hoeveel er gebruik wordt gemaakt van 'voicetracks' op de radiozenders. Jensen geeft toe op vrijdag niet live in de studio te zijn. "Ik snap niet dat er altijd zo moeilijk over wordt gedaan. Ik wijs de kijker er toch ook niet voortdurend op dat mijn tv-shows niet live zijn?", aldus de dj. Op donderdag neemt hij de show al op.

Jensen is niet de enige. Ook Gordon neemt het eerste uur van zijn ochtendshow op Noordzee FM al een dag eerder op. Volgens de zender heeft Gordon het soms zwaar met opstaan. "Ik weet ook niet waar die geruchten vandaan komen, maar Gordon heeft het in zijn eerste jaar als dj hoe dan ook zwaar te verduren gehad. Misschien gunnen sommige collega's hem zijn succes niet omdat hij van huis uit geen dj is", zo zegt een woordvoerster van het radiostation.

Michiel Veenstra van Radio Veronica neemt zijn ochtendprogramma van zaterdag ook eerder op. Maar hij ziet daar geen probleem in zolang de luisteraar niet 'bedrogen' wordt. "Zolang je in een vantevoren opgenomen uitzending bijvoorbeeld niet de luisteraar oproept om met een dure 0909-lijn te bellen onder het voorwendsel dat je de dj aan de lijn kunt krijgen: wat boeit het. Want - nog een publiek geheim in Hilversum: de plaatjes die we draaien zijn ook niet live. Die komen allemaal van cd of de computer. Schande!"

Voor radiostations is het 'voicetracken' erg aantrekkelijk, want er hoeft niet 24 uur per dag een dj aanwezig te zijn als programma's al zijn opgenomen.