FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 26 februari 2004

Uitslagen UEFA Cup (26-02-04)

Vanavond werden de heenwedstrijden in de derde ronde van de UEFA Cup gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

AC Perugia (Ita) - PSV (Ned) 0-0
Spartak Moskou (Rus) - Real Mallorca (Spa) 0-3
Valerenga (Noo) - Newcastle United (Eng) 1-1
Gaziantepspor (Tur) - AS Roma (Ita) 1-0

Groclin (Pol) - Bordeaux (Fra) 0-1
Olympique Marseille - Dnjepropetrovsk (Oek) 1-0
Galatasaray (Tur) - Villareal (Spa) 2-2
AS Parma (Ita) - Gençlerbirligi (Tur) 0-1

AJ Auxerre (Fra) - Panathinaikos (Gri) 0-0
Brøndby (Den) - FC Barcelona (Spa) 0-1
Club Brugge (Bel) - Debrecen (Hon) 1-0
Celtic (Sch) - SK Teplice (Tsj) 3-0

Liverpool (Eng) - Levski Sofia (Bul) 2-0
FC Sochaux (Fra) - Internazionale (Ita) 2-2
Valencia (Spa) - Besiktas (Tur) 3-2
Benfica (Por) - Rosenborg (Noo) 1-0

Aanklacht na stelen 0.2 cent aan stroom

Een 23-jarige Duitser is aangeklaagd voor het stelen van 0.2 cent aan stroom. De man sloot zijn laptop gedurende enkele minuten aan op een stopcontact in een treinstation van het West-Duitse Kassel, waarop hij wegrende om zijn aansluiting te pakken.

Het voorval werd opgemerkt door agenten, die vermoedden dat de computer was gestolen. Dit bleek echter niet het geval, waarna een onderzoek werd ingesteld naar het "wegnemen van elektrische energie".

De jongen zegt even gebruik te hebben gemaakt van het stopcontact om een adres te controleren. De accu van zijn laptop was leeg, waardoor hij even snel moest bijladen.

Het OM sluit niet uit dat de zaak wordt geseponeerd.

Vrijen in plaats van bewaken

Drie Israëlische soldaten, twee mannen en een vrouw, zullen de komende tijd niet meer in staat zijn hun militaire diensten te vervullen. Ze werden betrapt tijdens het vrijen, op het moment dat ze eigenlijk een zeer gevaarlijke basis in Israël moesten bewaken.

Het legerbestuur vond het voorval niet grappig en heeft het drietal veroordeeld tot een gevangenisstraf. Dit mede omdat de militairen in waren gezet voor de verdediging tegen nucleaire, chemische en bacteriologische aanvallen. Zo meldde de Israëlische krant Yediot Aharonot.

In Israël bestaat er een dienstplicht die alle 18-jarige burgers verplicht om een bepaalde periode legerdiensten te vervullen voor hun land. Voor mannen duurt deze drie jaar, voor vrouwen een kleine twee jaar. Een uitzondering is er voor orthodoxe joden, die zijn vrijgesteld vanwege hun religieuze overtuiging.

Beveiligingsbedrijf zet enkel vrouwen in

Het beveiligingsbedrijf HOST Events zet een team op dat volledig bestaat uit vrouwelijke beveiligers. Het Brabantse bedrijf wil daarmee laten zien dat vrouwen net zo goed kunnen worden ingezet als beveiligers als mannen. "Vrouwen worden nu nog vooral ingezet voor de toegangscontrole, omdat vrouwen liever door vrouwen worden gefouilleerd. Maar eigenlijk is er geen beveiligingstaak die een vrouw niet zou kunnen uitvoeren", zo zegt directrice Laura Scholtmeijer

Dat vrouwen vaak fysiek minder krachtig zijn dan mannen is volgens Scholtmeijer geen probleem. "De kracht van vrouwen is hun verbale communicatie. Ze zijn vriendelijker en ze luisteren beter. Daardoor wekken vrouwen bij relschoppers minder agressie op. Vrouwelijke beveiligers kunnen ruzies daarom op een andere, meer subtiele manier oplossen."

Volgens het bedrijf vragen steeds meer opdrachtgevers specifiek om vrouwelijke beveiligers. "Dat merkten we bij het festival DB Surround in Den Bosch. De vrouwelijke organisator van dat evenement was zeer enthousiast toen ze hoorde dat wij veel vrouwen in dienst hebben", zo zegt Scholtmeijer.

Wielerronde Lucca raakt aardig uitgedund

De wielerronde in het Italiaanse Lecce beleefde vandaag de derde etappe, op zich niet veel bijzonders. Alessandro Bertolini kon ook gewoontjes na 176 kilometer de prijs voor zijn winst ophalen. Het bleef echter wel wat stil aan de meet.

Het peloton werd onderweg overvallen door noodweer en kwam zodoende op grote achterstand te rijden. De organisatie bleek onvermurwbaar en sloot de 142 renners uit van verdere deelname. De directeur van de ronde zei niet anders te kunnen; doordat de renners zo laat arriveerden was de plaatselijke ronde niet meer verkeersvrij te houden. Morgen gaan nu nog 18 wielrenners van start.

Bill Gates nog steeds rijkste mens ter wereld

Bill Gates, grondlegger van het veelbesproken bedrijf Microsoft, is met een vermogen van 37,4 miljard euro de rijkste persoon ter wereld. De tweede plaats wordt vertegenwoordigd door de investeerder Warren Buffet, met een vermogen van niet minder dan 34,3 miljard euro. De derde plek wordt opgevuld door de Aldi-broers Karl en Theo Albrecht.

De meest opvallende nieuwkomer in de lijst is de Britse J.K. Rowling, auteur van de Harry Potter-reeks. Ze valt binnen op de 552ste plek met een geldsom van 800 miljoen euro.

Er zijn in totaal vier Nederlanders te vinden in de lijst. Charlene de Carvalho-Heineken, zoals de naam al zegt de baas van bierbrouwer Heineken, is te vinden op de 94ste plaats. Verder vinden we John de Mol op plaats 310, Joop van den Ende op plaats 437 en John A Fentener van Vlissingen op de 356ste plek.

Forbes komt dit jaar al voor de achttiende keer met de traditionele lijst van de rijkste mensen ter wereld. Opmerkelijk is dat de rijken steeds rijker worden, en hun aantal in grote getale stijgt. In de achttiende editie vinden we 64 nieuwe namen.

Overigens werd Bill Gates in november van het afgelopen jaar ook uitgeroepen tot meest gulle gever ter wereld. Van 1999 tot 2003 schonk Gates samen met zijn vrouw ruim 23 miljard aan goede doelen.

Voetbal: Uitslagen derde ronde UEFA Cup

Vanavond werden de eerste wedstrijden in de derde ronde van de UEFA Cup afgewerkt. De enig overgebleven Nederlandse deelnemer PSV speelde 0-0 in en tegen het Italiaanse Perugia.

PSV had gedurende de hele wedstrijd een licht overwicht, spelend op een van water verzadigd veld. Hevige neerslag maakte het terrein maar net bespeelbaar. PSV kon wat kleine kansjes noteren, maar die waren aan Vennegoor of Hesselink, Kezman en Park niet besteed. Volgende week is de return in Eindhoven.

Enkele overige uitslagen:
Spartak Moskou (Rus) - Real Mallorca (Spa) 0-3
Valerenga (Noo) - Newcastle United (Eng) 1-1
Gaziantepspor (Tur) - AS Roma (Ita) 1-0
Groclin (Pol) - Bordeaux (Fra) 0-1
Olympique Marseille - Dnjepropetrovsk (Oek) 1-0
Galatasaray (Tur) - Villareal (Spa) 2-2
AS Parma (Ita) - Gençlerbirligi (Tur) 0-1
AJ Auxerre (Fra) - Panathinaikos (Gri) 0-0
Brøndby (Den) - Barcelona (Spa) 0-1

Update 23:20 uur
Club Brugge (Bel) - Debrecen (Hon) 1-0
Celtic (Sch) - Teplice (Tsj) 3-0
Liverpool (Eng) - Levski Sofia (Bul) 2-0
FC Sochaux (Fra) - Internazionale (Ita) 2-2
Valencia (Spa) - Besiktas (Tur) 3-2

Twee UFO's gezien boven Hilversum

In Hilversum zijn donderdagmorgen 26 februari twee vliegende schotels gezien. De UFO's werden rond 3:10 gezien door onder andere een 49-jarige kunstschilder uit de wijk Hilversumse Meent. De website UFO Plaza die UFO-waarnemingen rapporteert, meent dat deze melding in verband staat met een voorspelde opening van een dimensie-poort. Uit deze poort die zich in de buurt van Almere bevindt, zou op 24 februari een buitenaards verkenningsschip komen.

De getuige verklaart: "Het is 3.11 in de nacht van 26 februari. ik lees een boek en kijk op door mijn grote achterraam tussen de huizen door en zie een vreemd geel enigzins diffuus licht in beweging wat duidelijk mijn richting opkomt. (Ik kijk vanuit de achtertuin zo'n 100 meter over de daken heen de lucht in.) Terwijl dit dichterbij komt zie ik de omtrekken van het voorwerp en zie een duidelijke schotelvorm, deze schotel vliegt als het ware vloeiend over mij heen in een rechte koers ongeveer 200 meter boven de grond. Deze schotel verdwijnt over het dak van mijn huis."

De getuige zegt dat er vervolgens nog een UFO overvloog: "Op ditzelfde moment zie ik tot mijn grote verbazing nog een zelfde schotel die uit exact dezelfde richting op mij toekomt en vervolgens over het dak verdwijnt. Ik zag beide schotels heel duidelijk, de eerste schaars verlicht, de andere geheel onverlicht. Toen deze schotels over mij heen vlogen, had ik een duidelijke sensatie van een of ander veld of gewicht dat mij passeerde, ik kreeg er kippenvel van, ook had ik de sterke indruk van versterkte waarneming, ik kon bijvoorbeeld de panelen scherp in detail zien alsof ik de lasnaden zag of zoiets ook iets van patrijspoorten aan de onderkant van de schotels waren duidelijk 2 of 3 ronde gaten te zien. De vloeiende stromende beweging van deze voorwerpen was werkelijk zeer opmerkelijk!". Bij de waarneming speelde de zogenaamde Oz Factor een rol: "Mijn nekharen gingen overeind staan en ik voelde duidelijk dat er iets passeerde," vertelde de getuige.

De getuige nam het tweetal schotelvormige UFO's onder een hoek van 35 tot 85 graden waar, en ze hadden "een acht- of tienkantige cockpit, waarvan de panelen duidelijk te onderscheiden waren". De schotels hadden een zilvergrijs metaalachtige kleur en een doorsnee van ongeveer 10 meter. De 2 objecten maakten een bijna onhoorbaar zoemend geluid, aldus de getuige.

Een remote viewing sessie voorspelde dat op 24 februari een verkenningsschip door een dimensie-poort bij Almere zou komen, aldus UFO Plaza. De bron zei dat de schotel op 275 meter hoogte over het gebied zou vliegen. De Hilversumse getuige zegt dat de UFO's van zuidwest naar noordoost vlogen op een geschatte hoogte van zo'n 200 meter. De objecten bewogen zich met een snelheid van ongeveer 200 km/u opvallend vloeiend voort. De twee UFO's vlogen exact dezelfde koers, van zuidwest naar noordoost. De eerste voerde naar de getuige zijn idee beperkt licht en de andere, die de eerste volgde, voerde geen licht.

De UFO's vlogen in de richting van Almere. Dit zou volgens UFO Plaza erop kunnen duiden dat ze weer richting de dimensie-poort vlogen. De RVD-bron had namelijk niet gemeld wanneer de poort weer zou sluiten, en wellicht vliegen de UFO's nog steeds rond. Mensen die de UFO's ook gezien hebben, kunnen dit eventueel hier melden.

Uitslag AC Perugia - PSV

PSV speelde vanavond in Perugia de uitwedstrijd in de derde ronde van de UEFA Cup. De Eindhovenaren speelden in een 'bedroevende' wedstrijd 0-0 gelijk.

AC Perugia - PSV (0-0)

Geel: Ignoffo (Per), Gatti (Per), Kezman (PSV)

Perugia: Kalac, Diamontene, Di Loreto, Fresi, Ignoffo, Zè Maria, Obodo, Gatti, Di Francesco (Do Prado/46), Bothroyd (Fusani/69), Ravanelli (Turchi/74)

PSV: Waterreus, Bogelund, Faber, Bouma, Lee, Lucius, Van Bommel, Van der Schaaf (De Jong/76), Park, Vennegoor of Hesselink, Kezman

De return is volgende week woensdag in Eindhoven.

Boek: De Raad van Zeven

'Er wordt gezegd dat hij, geboren met Het Teken van de Draak, in de wieg gelegd is om een groot en begenadigd leider te worden. Zodoende hebben gaandeweg alle vorstenhuizen van Santorian zich deze legende proberen toe te eigenen door iedere hooggeboren zoon een tatoeage van een draak op zijn linkerschouder te geven (...) Maar hij, begunstigde van de goden -die hun macht in handen van de Raad hebben gegeven-, zal ook zonder deze kunstmatige versiering zijn ware lot niet kunnen ontlopen. Hij zal, als de Enige en Echte Ware Leider, zijn volk voorspoed en geluk brengen.'






Als fervent Fantasy- en SF liefhebber heb ik al heel wat papier onder mijn vingers versleten. Eén ding hadden die pagina's met elkaar gemeen: de tekst is immer van buitenlandse origine, al dan niet vertaald in het Nederlands. Ditmaal echter kreeg ik wat in handen van Neerlands bodem, en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was met wat ik daarin aantrof...

Dit is niet voor niets de winnaar van de Elf Fantasy Award 2003!


Auteur: Alex de Jong
Titel: De Santoriaanse Kronieken - De Raad van Zeven
Uitgeverij: Attest Fantasy
Verschenen: November 2003
ISBN: 90-80824-41-0
312 pagina's

Houthakker geplet door boom

Vanochtend is een 23-jarige houthakker uit Emmen overleden nadat hij in een bos bij Hooghalen onder een boom terechtkwam. Zo maakte de politie zojuist bekend.

Het ongeval vond plaats aan de weg Oosthalen, gelegen tussen Hooghalen en het Herinneringskamp Westerbork. Het slachtoffer werkte hier met een aantal collega’s toen hij onder een vallende boom terechtkwam. De man overleed zo goed als onmiddellijk aan de verwondingen.

Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk plaats heeft kunnen vinden.

CDA-minister kritisch over islam

Minister Agnes Van Ardenne van Ontwikkelingssamenwerking laat zich in het maartnummer van Wordt Vervolgd, het maandblad van Amnesty International, nogal kritisch uit over de islam. Volgens haar is de islamitische religie gewelddadiger dan bijvoorbeeld de protestants–christelijke of de boeddhistische.

In het Amnesty–blad zegt de CDA–minister: ''In sommige culturen is het normaal dat een man een vrouw alle hoeken van de kamer laat zien als zij verkeerd kookt of als ze de krant verkeerd neerlegt of wat dan ook. Er is in de islamitische cultuur een bepaalde laag die geweld tegen vrouwen heel vanzelfsprekend vindt, en ook geweld tegen kinderen.''

Een woordvoerder van de minister laat op vragen van het ANP hierover weten dat Van Ardenne haar uitspraak niet zo letterlijk heeft bedoeld: ''Het gaat niet om de islam in zijn geheel, maar om het geweld binnen bepaalde lagen van de islam.''

Over die laag stelt de minister in het blad van Amnesty: ''Die laag vind je hier verhevigd terug omdat in Nederland voornamelijk moslims wonen die uit de achtergestelde gebieden komen. Uit Marokko, uit Somalië, uit Sudan, uit Turkije en dan niet uit de verlichte steden maar van het platteland.'' Verder stelt de CDA-minister dat moslimmannen die een vrouw geen hand willen geven, ''het ergste zijn dat je als vrouw kan overkomen. Dat je als persoon niet bestaat, dat je er gewoon niet bent.''

Alesi zal Bahrein testen

Jean Alesi zal de eerste coureur zijn die op het circuit van Bahrein zijn rondjes zal rijden.

De laatste weken is er hard gewerkt op het circuit van Bahrein en het circuit zal volgende maand eindelijk af zijn. Het circuit zal dan nog wel de inspectie van de FIA moeten doorstaan.

Jean Alesi mag bij wijze van publiciteitsstunt, als het circuit af is, in een oude F1-auto rondjes rijden op het circuit van Bahrein. Hij zal rijden in de auto waarin vijfvoudig wereldkampioen Juan-Manuel Fangio in 1955 reed. De verwachting is niet dat zijn ronderecord lang zal blijven staan.

Acht jaar eis tegen ontvoerder Lusanne

Tegen de man die terechtstaat voor de ontvoering van Lusanne van der Gun is vandaag acht jaar cel geëist. De Officier van Justitie verdedigde de "relatief hoge" eis met het feit dat de ontvoering vorig jaar grote angst in de Nederlandse samenleving heeft veroorzaakt en dat het slachtoffertje slecht door verdachte is behandeld.

De ontvoerder die alles bekend heeft, de 64-jarige Simon S., had de 11-jarige Lusanne vorig jaar augustus drie dagen lang ontvoerd. De verdachte plakte de mond en ogen van het meisje dicht en stopte haar gedurende een groot deel van de tijd in de krappe en benauwde kofferbak van zijn auto. Bovendien heeft de man haar gedrogeerd met slaappillen en haar een angstaanjagend verhaal verteld over een kliniek voor zieke kinderen in België, die behoefte zou hebben aan verse organen.

Zowel Lusanne als haar ouders eisen 5.000 euro schadevergoeding van Simon S. Het meisje is als gevolg van haar ontvoering onder behandeling bij een kinderpsychologe en wordt onderworpen aan een creatieve therapie. De verdachte kon zich in beide vorderingen vinden.

Twijfels betrouwbaarheid MP4-19 blijven

Na Kimi Räikkönen heeft nu ook David Coulthard zijn twijfels geuit over de betrouwbaarheid van de nieuwe McLaren.

Beide McLaren-coureurs hebben nu aangegeven dat ze al blij zijn als de MP4-19 in Melbourne de finish haalt. Bij McLaren zijn ze vooral bang in het begin van het seizoen een achterstand op te lopen, die ze niet meer kunnen inhalen.

Coulthard uitte zijn twijfels over de betrouwbaarheid van de McLaren als volgt: "Iedereen wil weten wie de snelheid heeft en wie er klaar voor is. We hebben veel ronden gereden maar er zijn nog steeds problemen met de betrouwbaarheid die we op verschillende punten moeten aanpakken."

"Vetrekkend naar Melbourne weten we nog steeds niet zeker waar we staan. We wisten vorig jaar dat we een goede wagen hadden die in staat was om te winnen. En daar maakten we gebruik van. Op het moment lijken de topteams allemaal wat dichter bij elkaar te zitten dan in het verleden het geval was.", aldus Coulthard.

"Voor mij is het de vraag: hoe snel zijn we? In vele opzichten zou ik liever snel en onbetrouwbaar zijn in Melbourne dan langzaam en betrouwbaar. Dan weten we tenminste dat we een sterke wagen hebben voor de rest van het jaar. Eerlijk gezegd zal ik niet verbaasd zijn wanneer Ferrari, Williams en Renault allemaal snel zijn in Melbourne. De vraag is of wij ze bij kunnen houden.", concludeerde hij.

Opa in cel voor grootschalige incest

In Rotterdam heeft de politie een 70-jarige grootvader aangehouden die jarenlang stelselmatig drie kleinkinderen zou hebben verkracht. De drie slachtoffers, zusjes die nu 12, 16 en 19 jaar oud zijn, beweren dat opa Mimoen Y. honderden malen ongewenst heeft toegeslagen.

De uit Marokko afkomstige verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De hele familie lijkt op de hoogte te zijn geweest van opa's gruweldaden, maar niemand greep in. Het jongste slachtoffer zegt vandaag in het Algemeen Dagblad: ,,Hij organiseerde met grote regelmaat orgieën. Eerst liet hij pornofilms zien, daarna ging hij ons één voor één langs. Ook al onze neefjes en nichtjes. Hij betastte ons, gebood ons hem te bevredigen en verkrachtte ons. Onze oma wist ervan, zij deed de deur op slot als hij begon. Ook onze ouders grepen niet in.''

De kleindochter die als eerste aangifte deed, heeft de politie alle verkrachtingen beschreven die zij kan herinneren. Zij heeft het over kinderen vanaf 2 jaar oud die misbruikt zouden zijn. Het kleinkind brengt haar verhaal nu in de openbaarheid, omdat volgens haar veel meer Marokkaanse meisjes het slachtoffer worden van diverse vormen van misbruik. ,,Ik ken meisjes die als slavinnen worden gebruikt in het huishouden, worden geslagen en soms ook seksueel misbruikt. Dat komt ook in Nederlandse families voor, maar Marokkaanse families houden alles binnenskamers''.

Het jonge meisje zegt wel bang te zijn voor sancties van haar familieleden, maar zegt aangifte te hebben gedaan om jonge neefjes en nichtjes te beschermen: ,,Dit moest stoppen. Mijn opa ging tot zijn arrestatie deze week nog altijd door met verkrachten.''

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat tegen Y. verscheidene aangiften zijn gedaan 'wegens seksueel misbruik gedurende een lange periode'. Het onderzoek tegen de verdachte is nu in volle gang, aldus het OM.

Jim krijgt eigen theatertournee

Jim Bakkum, de ‘Idols-ster’, krijgt zijn eigen theatertour. De theaters die de show van Jim boeken kunnen aangeven of ze willen dat Jim met een band komt of gewoon met een geluidsbandje meezingt. Er zijn zes theaters die Jim inmiddels hebben geboekt, aldus Jan Vis producties.

Vorig seizoen werd Jim tweede in het onwijs populaire televisieprogramma Idols, waarin Jamai eerste werd. De eerste single van Jim, Tell Her, kreeg de platinastatus. Er staat zelfs een wassenbeeld in Madam Tussaud's van de jonge idool.

Keroppi en de muis

Een muis in huis.

Ik denk dat iedereen ze wel eens heeft gehad, muizen. En het is niet eens zo dat je voor een bezoekje van deze kleine vriendjes perse een smerig huis nodig hebt (het werkt wel mee), want zelfs bij mijn ouders thuis, waar mijn opruimerige moeder met haar scepter c.q poetsdoek zwaait ontdekten we op een dag dat onze cavia bezoek had van muizen.

In het begin dachten we dat het nog meeviel, en humaan als mijn gezinsleden zijn, begonnen ze aan de bouw van muis-vriendelijke muizenvallen. Mijn broertje, destijds nog een jaar of 10, gooide zijn complete legovoorraad over de grond en begon strijdlustig een muizenval te bouwen. Mijn vader daarentegen pakte zijn soldeerbout en begon met een of andere ingewikkelde constructie. De een was wat langer bezig dan de ander maar uiteindelijk stonden de vallen gebroederlijk naast elkaar.
Hoopvol werd er wat van het caviavoer in de vallen gegooid en een nacht ging voorbij. De volgende dag werd ik alle vroegte wakker geschreeuwd omdat beide vallen afgegaan waren. Maar geen muis te bekennen, want zowel mijn broertje als mijn vader hadden zich vergist in het vermogen van muizen om door piepkleine gaatjes te kruipen. Het gaas wat mijn vader voor zijn (ongetwijfeld ingenieuze) val had gebruikt, bestond uit namelijk uit gaten van 1 bij 1 centimeter. Lijkt klein voldoende, maar iedereen die wel eens een muis weg heeft zien schieten in een schuilplaats weet dat ze zich daar zonder moeite doorheen manoeuvreren.

Dus werd besloten om de hulp in te roepen van de ouderwetse muizenval. Beter in 1 klap dood dan langzaam sterven door muizengif. U ziet, bij ons thuis wordt zelfs aan het welzijn van muizen gedacht. Op strategische plekken werden de muizenvallen geplaatst en weer ging een nacht voorbij.
Hoewel ik nu geenszins angst meer heb voor dode dieren, stuurde ik de volgende ochtend eerst mijn vader naar beneden. Nadat hij me verzekerd had dat er geen muizen gevangen waren, en mijn jeugdige ziel dus niet geconfronteerd werd met gesplashde muizen, durfde ik naar beneden.
In de volgende dagen bleken de muizenvallen toch best effectief, we vingen de een na de ander. Toen lijkje nummer 5 door mijn vader in de groenbak was begraven wilden we de muizenvallen alweer opruimen. Nu zouden we het toch immers wel gehad hebben? Maar nee hoor, waar ze hun nest hadden hebben we nooit geweten, maar het moet een groot nest zijn geweest aangezien we uiteindelijk 13 exemplaren gevangen hebben.

Al deze voorkennis kwam reuze goed van pas toen ik laatst in de huiskamer van mijn studentenhuis tv zat te kijken. Omdat ik alleen was en niet de gewoonte heb om tegen mijzelf te praten, moet het muisje gedacht hebben dat hij het rijk voor zich alleen had. Voorzichtig stak er een snuitje uit de muur, en daarna trippelde het vrolijk richting de voorraadkast.
Als rasechte vrouw had ik op dit moment natuurlijk op een stoel moeten gaan staan en keihard gaan gillen... maar eerlijk gezegd vond ik het best vertederend. Alleen het feit dat hij richting voorraad kast ging vond ik wat minder.
Toen ik de volgende dag melding maakte bij mijn huisgenoot over ons nieuwe huisdier, zij hij doodleuk: "oohja, dat doet hij wel vaker". Mopperend over het feit dat hij dat wel eens tegen mij had mogen zeggen, herinnerde ik me dat deze zelfde huisgenoot een maandje terug in de voorraadkast in de weer zag. Nadere inspectie leerde me dat hij de houtwol bij zijn wijnpakket (cadeautje van de zaak) als 'bedje' voor zijn Chateau Migraine had neergelegd. En ik weet nog precies dat ik toen zei: "Zou je dat wel doen Jonas, voordat je het weet hebben we muizen." En nu bleek ik opeens toch voorspellende gaven te hebben.

Ik besloot het nog even aan te zien, maar op het moment dat ik 's ochtends op blote voeten de keuken betrad en er voor mijn voeten een muis wegschoot onder de koelkast was de maat vol. Er zouden muizenvallen komen, en nu wel meteen!
Voor het luttele bedrag van 60 cent per stuk schafte ik drie exemplaren aan. Gevolgd door een bezoekje aan de supermarkt voor wat spek. Want, en dat is in tegenstelling tot wat je in Tom & Jerry leert, muizen zijn niet gek op kaas, muizen doen een moord voor spek!
Voorzichtig ging ik aan de slag, want de kracht die op zo’n val staat die is niet misselijk. En om nou een carrière als dierenarts mis te lopen door met je vingers in een muizenval te komen is toch wel heel erg lullig. Eerst propte ik het spek op het plankje van de val. Vervolgens trok ik mijn dikke fleecehandschoenen (en iedereen die wel eens een muizenval op zijn vingers heeft gehad vind dat niet lachwekkend, maar juist reuze slim) en spande voorzichtig de val. Met de voorzichtigheid alsof het om een kernkop van een atoombom ging, plaatste ik de val op de grond en duwde deze met een mes (safety first!) op de juiste plaats.
Om te voorkomen dat ik niet vermoord zou woorden door een boze huisgenoot met een muizenval op zijn/haar tenen, schreef ik op ons mededelingenbord voor de zekerheid: 'PAS OP er staan muizenvallen in de keuken!"

Of de vallen succesvol zullen zijn, of dat de muis/muizen er soepel omheen lopen is nog maar de vraag. Maar het is het proberen waard.

Minister Zalm wint miljoenen in loterij

Minister Gerrit Zalm van Financiën heeft 5 miljoen euro gewonnen in de Staatsloterij. De prijs komt de minister toe ondanks het feit dat hij geen lot had gekocht. Reden is dat de gelukkige winnaar van de Staatsloterijtrekking van 25 februari 2003 zijn prijs een jaar na dato nog steeds niet heeft opgehaald.

De regels van de Staatsloterij stellen dat de prijs vandaag is verjaard en dat het bedrag vervalt aan de staat. De (on)gelukkige winnaar kocht het lot vorig jaar bij een sigarenboer in Amsterdam. De Staatsloterij zegt het afgelopen jaar er alles aan gedaan te hebben om de miljoenenwinnaar te vinden.

Mocht de winnaar zich de komende dagen alsnog melden dan heeft hij officieel geen recht meer op de prijs, ''maar we zullen coulant zijn'', zegt een woordvoerder.

Eric Hellemons geblesseerd

RBC Roosendaal speelt de komende weken zonder linkerverdediger Eric Hellemons. Hij kampt met een scheurtje in zijn hamstring.

Hellemons zal in ieder geval twee weken rust moeten nemen. Hij speelde dit seizoen al 19 wedstrijden voor RBC. Zijn afwezigheid komt trainer Robert Maaskant juist ongelegen. Centrale verdediger Danny Hesp kreeg afgelopen weekend in de wedstrijd tegen AZ zijn vierde gele kaart en is derhalve geschorst voor de Brabantse derby met NAC Breda van komende zaterdag.

Naast beide verdedigers mist RBC ook de aanvallers Sammy Youssouf en Esad Razic. Zij kampen met (lichte) blessures.

Jongen (11) in cel voor bedreigen lerares

Vanochtend is in het Noord-Hollandse Velserbroek een 11-jarige knaap aangehouden die een 46-jarige lerares van een basisschool met een zakmes bedreigde. De jongen liep met drie vriendjes van 12 en 13 jaar door de school, waarop de lerares hen vroeg wat ze kwamen doen.

De knapen weigerden echter aan de lerares te vertellen wat ze in de school aan het doen waren, waarop de vrouw twee van hen de school probeerde uit te zetten. De jongste begon daarop de lerares uit te schelden en bedreigde haar met een zakmes. De gewaarschuwde politie heeft de vier jongens naar het bureau meegenomen.

'Feyenoord lijkt genezen'

Het lijkt er op dat Feyenoord binnenkort weer gezond is, komend weekend keren Alfred Schreuder, Robin van Persie, Thomas Buffel en Patrick Lodewijks terug in de ploeg.

Trainer Bert van Marwijk had de laatste tijd flink last van de personele problemen. In de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag moest hij noodgedwongen de licht geblesseerde Kees van Wonderen laten spelen. Van Wonderen is echter nog niet tijdig hersteld voor de komende wedstrijd tegen Willem II.

Feyenoord bezet momenteel de vierde plaats en voelt de hete adem van SC Heerenveen in de nek. Voor de Rotterdammers is het zaak zo speodig mogelijk weer nummer drie AZ voorbij te gaan.

[update] Dodental aardbeving Marokko op ruim 500

In Noord-Marokko, dat deze week werd getroffen door een zware aardbeving, zijn vannacht de bewoners opgeschrikt door zeker tien naschokken met een kracht van 3,5 tot 4,5 op de schaal van Richter.

De aardbeving, die het gebied rondom de havenstad al-Hoceima trof, heeft aan zeker 571 mensen het leven gekost. Het dodental zal nog oplopen, daar er nog veel slachtoffers onder het puin liggen. De meeste slachtoffers zijn tot nu toe gevallen in Imzouren, een stadje van 20.000 inwoners. De internationale hulpverlening is nu op gang gekomen, maar bewoners van de streek vinden dat dit veel te lang op zich heeft laten wachten.

De vele doden zijn deels te wijten aan de slechte constructie van de huizen. Hulp- en ontwikkelingsorganisaties hebben bouwondernemingen ervan beschuldigd de voorschriften voor het bouwen in aardbevingengevoelig gebied te hebben genegeerd.

In de Marokkaanse moskeeën in Nederland worden komende vrijdag inzamelingsacties gehouden voor de slachtoffers. In ons land zijn inmiddels diverse gironummers geopend en hebben verschillende organisaties geld, reddingswerkers en goederen beschikbaar gesteld. Medewerkers en reddingshonden van het Nederlandse Urban Search and Rescue (USAR)-team zijn sinds gisteren aanwezig in het gebied.

Update 15:50
De Tweede Kamerfractie van Groen Links vindt dat het getroffen gebied in Marokko meer hulp van Nederland verdient. De opbrengst van de hulpactie die nu gevoerd wordt zou verdubbeld moeten worden door de overheid.

Volgens Groen Links is meer steun gewenst, omdat Nederland een speciale band heeft met Marokko. Het Marokkaans Platform in Amsterdam, stelde eerder deze week dat 85% van de Marokkanen in ons land familie in het getroffen gebied heeft.

De Europese Commissie heeft de noodhulp voor de slachtoffers inmiddels al verdubbeld tot 1 miljoen euro. Het geld is vooral bestemd voor medische hulp, drinkwater en onderdak.

Inval bij diverse Italiaanse clubs

Op bevel van de Italiaanse justitie is vandaag bij diverse Italiaanse clubs een inval gedaan. De clubs kregen fiscale politie over de vloer.

Justitie vermoedt grootschalige boekhoudfraude en stuurde daartoe 44 politieteams gelijktijdig op pad, die alle clubs uit de Serie A en Serie B bezochten. Ook werd het gebouw van de voetbalbond doorzocht.

De aanleiding tot het onderzoek zouden de vermoedens van fraudeuleuze handelswijzen bij AS Roma zijn. Momenteel wordt overigens van vier clubs in de Serie A beweerd als zouden zij valse bankgaranties hebben gebruikt om de licentie veilig te stellen. Op dit moment verkeren Lazio Roma en Parma in acuut gevaar van faillissement. AS Roma lijkt juist te worden gered door een Russische oliemagnaat die 400 miljoen euro in de club zou willen pompen.

Mourinho verwacht excuses Ferguson

Manager sir Alex Ferguson van Manchester United dient mogelijk excuus te maken voor zijn tirade van gister naar de coach van FC Porto. Porto versloeg United met 2-1.

Na afloop van het duel ging Ferguson tekeer over de in zijn ogen om kaartenvragende Portugezen. Ook van de rode kaart, die Roy Keane kreeg -ging op de rug van doelman Vitor Baia staan- begreep hij niks. "De keeper maakte er meer van dan hij had moeten doen. Natuurlijk stond Keane op hem, maar ik weet niet of hij hem had kunnen ontwijken."

De coach van Porto José Mourinho kreeg al met al flink wat kritiek te slikken. Op zijn beurt sloeg hij echter terug: "Als mijn team zou worden weggespeeld door een team met een tiende van het budget van mijn club, zou ik ook niet blij zijn." Daarnaast zei hij excuses van Ferguson te verwachten indien uit de beelden zal blijken dat de rode kaart voor Keane terecht was.

Omstreden moslimbeweging pareert kritiek

Afgelopen week kwam de fundamentalistische moslimbeweging Hizb Ut-Tahrir (HUT) in het nieuws omdat ze in het Rotterdamse Feyenoord-stadion op 6 maart een congres hadden gepland, waar met name de VVD en LPF zich boos over maakten. Volgens beide partijen vormt de organisatie een bedreiging voor de rechtsorde.

Vandaag gaf HUT een persconferentie. De beweging, die in Duitsland verboden is wegens haar anti-westerse en antisemitische karakter, zegt tegen geweld te zijn. Volgens woorvoerder O. Pala probeert HUT in Nederland slechts via individuele gesprekken de identiteit van moslims te beschermen. Wij respecteren de Nederlandse rechtsorde. We zijn geen anti-integratie partij en hebben ook helemaal geen politieke aspiraties. Doel is om via intellectuele dialoog de islamitische ideologie als alternatief te presenteren.''

De woordvoerder van HUT ontkende ook dat zijn beweging antisemitisch is: ''Wel zijn we tegen de staat Israël, die moslims onderdrukt'', aldus O. Pala. De directie van De Kuip heeft overigens al besloten dat het HUT-congres niet in het stadion mag plaatsvinden. VVD en LPF zeggen in een reactie voor een algeheel verbod op activiteiten van de Hizb Ut-Tahrir te zijn.

Roberto Carlos mogelijk aangeklaagd

De UEFA stelt een onderzoek in naar de slaande beweging die speler Roberto Carlos van Real Madrid maakte in de wedstrijd tegen Bayern München afgelopen dinsdag.

De linksback raakte voor het oog van de camera Bayern-speler Martín Demichelis met de hand. Scheidsrechter Terje Hauge ontging het voorval.

De actie van Roberto Carlos kan mogelijk worden uitgelegd als een wraakactie, daar Demichelis hem even tevoren had getackled. De disciplinaire commissie van de UEFA zal maandag op basis van de videobeelden een besluit nemen over een eventuele schorsing.

[update] President Macedoni? komt om bij vliegramp

Het vliegtuig van de Macedonische president Boris Trajovski is vandaag neergestort in het zuiden van Bosnië. Regeringswoordvoerders in Macedonië hebben een eerder bericht van het Bosnische persbureau FENA overgenomen.

Trajovski was op weg naar een conferentie in Mostar, dat in het zuiden van Bosnië ligt. Naast de president waren er enkele stafleden aan boord. Er zou al een helikopter naar de rampplek gestuurd zijn.

Update 14:17
Officiële bronnen geven aan dat de Macedonische president is omgekomen bij de vliegramp. Naast Trajkovski zijn ook de overige acht inzittenden om het leven gekomen. Onder de slachtoffers waren twee piloten en zes topfunctionarissen van de president.

De oorzaak van de ramp is waarschijnlijk een combinatie van zware regenval en dichte mist. Het vliegtuig stortte neer in de bergen bij de Bosnische stad Stolac.

Column: Een nieuwe spijkerbroek

Vorige week besloot ik naar de stad te gaan om een nieuwe spijkerbroek te kopen. Mijn andere broeken heb ik al een tijdje, en ik kon wel wat nieuws gebruiken, dus op naar de H&M. Na mij eerst door rekken met kleding, die mijn moeder twintig jaar geleden droeg, heen geworsteld te hebben, kwam ik eindelijk uit bij de spijkerbroeken. Die er ook uitzagen of mijn moeder ze twintig jaar geleden al droeg...

Wegwerkers in designkleding Mart Visser

Het personeel van Rijkswaterstaat dat buiten werkt, kan nieuwe bedrijfskleding tegemoet zien. De kleding is blauw en ontworpen door niemand minder dan couturier Mart Visser. Vanaf 13 april zullen de 1200 medewerkers aan het werk kunnen in hun nieuwe outfit.

De huidige kleding wordt al vijftien jaar door de wegwerkers gedragen en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom heeft Rijkswaterstaat besloten dat het personeel dat aan de wegen, vaarwegen en op het water werkt, een nieuwe uitrusting tegemoet kan zien.

Het is niet de eerste keer dat een bekende Nederlandse couturier bedrijfskleding ontwerpen. Zo ontwierp Frans Molenaar de uniformen voor de Koninklijke Landmacht.

Belgen willen doodstraf voor Dutroux

Uit een enquête van de Belgische kranten Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure blijkt dat 66% van duizend ondervraagde Belgen de doodstraf willen voor Marc Dutroux. Deze straf bestaat al jaren niet meer, maar de gruweldaden die hij heeft gepleegd blijken voldoende te zijn voor het oordeel van de Belgen.

Vanaf maandag begint het proces tegen Marc Dutroux. Hij wordt verdacht van ontvoering, verkrachting en moord. Tachtig procent van de ondervraagden vindt het ondenkbaar dat er een vrijspraak uit het proces komt. Verder heeft 68% van de ondervraagden het vermoeden dat Dutroux van hoger hand bescherming kreeg hoewel daar nooit aanwijzingen voor zijn gevonden.

Geen tv-gelden voetballers

De rechtbank in Amsterdam heeft de vordering van de spelers uit het Nederlands betaald voetbal om aanspraak te maken op een percentage van de televisiegelden, afgewezen.

De spelersvakbond VVCS en de CSR (Centrale Spelersraad) hadden een procedure aangespannen tegen de KNVB, de Eredivisie NV en de CV Eerste Divisie en gaan nu in hoger beroep tegen de uitspraak. Ze willen via de rechtbank vijf procent van de opbrengsten van de tv-gelden eisen. Tot 1999 kregen de spelers nog 1/37ste deel van de opbrengsten, maar daarna stopten de clubs daar opeens mee.

Wietkweker sloopt flat voor plantage

Een 33-jarige inwoner van Wormerveer heeft om uitgebreid wiet te kunnen kweken nagenoeg alle binnenmuren uit zijn huurflat gesloopt, zo meldt het Noord-Hollands Dagblad. De man had de kwekerij zelf al ontmanteld toen de politie deze week met een deurwaarder de woning binnentrad voor een beslaglegging.

In de flat, aan de Herman Gorterstraat, troffen de agenten wel de restanten van een hennepplantage aan alsmede 14 kilo aan wiet en resten van planten. Ook werden enkele plakken hasj in beslaggenomen. De stroom voor de plantage werd buiten de meter om afgetapt. De ramen van het huis had de wietkweker afgedekt met ondoorzichtig plastic.

De huurder was niet aanwezig maar meldde zich later op het bureau. Hij is ingesloten en zit nog vast.

Geen operatie Rommedahl

Dennis Rommedahl hoeft waarschijnlijk niet te worden geopereerd aan zijn enkel.

Volgens een specialist van het ziekenhuis geneest de enkelblessure van de rechteraanvaller van PSV zo goed, dat een operatie niet noodzakelijk is, al kon hij daar geen 100 % zekerheid over geven. Als de Deen wel zou moesten worden geopereerd, zou hij waarschijnlijk niet aan het EK voetbal in Portugal kunnen meedoen. Mocht alles volgens plan verlopen, dan zou Rommendahl over 4 weken weer kunnen spelen.

Beloning voor tip verkrachting bejaarde

De hoofdofficier van Justitie in Den Haag heeft bekend gemaakt dat de tip die leidt naar de man die eerder dit jaar een 93-jarige vrouw verkrachtte, 10.000 euro waard is.

De vrouw werd 31 januari jongstleden in haar eigen woning overweldigd door een nog onbekende man. Het slachtoffer deed haar deur open, nadat de man rond half twaalf die avond aanbelde. Zodra de vrouw de deur opende sloeg de man haar in het gezicht en vergreep hij zich aan haar.

De politie heeft, na bijna een maand tijd, nog steeds geen spoor van de dader. Een beloning van 10.000 euro voor een gouden tip die leidt naar de dader, wordt als de laatste kans gezien.

Lancering kometenjager Rosetta uitgesteld

De lancering van de Europese raket voor de Rosetta missie is vanwege slecht weer uitgesteld tot vrijdag. De raket vertrekt dan, als de weergoden meespelen, op een tien jaar lange ruimte reis van zeven miljard kilometer. Het doel is de komeet Churyumov-Gerasimenko.

In 2014 zal de Rosetta aankomen bij de komeet en vervolgens een klein landingsvaartuig lanceren die het oppervlak van de komeet gaat onderzoeken. Om bij de komeet te komen wordt er twee maal een baan rond mars en de aarde gemaakt. De Rosetta maakt snelheid door gebruik te maken van de zwaartekrachtsvelden die de aarde en mars hebben, de Rosetta wordt op die manier de ruimte in gekatapulteerd.

Baasje gewond door plassende hond

Malcolm Jones, die van oorsprong uit Wales komt maar nu in Kroatië woont, raakte gewond toen hij zijn hond uit aan het laten was. De zwarte hond, genaamd Medo, plaste op schrikdraad en viel neer.

De 57-jarige zeeman dacht dat zijn hond een hartaanval had en raakte het dier aan om te kijken wat er aan de hand was. De elektrische stroom zocht zich vervolgens een weg door de man, waarna hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Hij is inmiddels weer thuis.

"Het was zo'n krachtige schok dat ik nog de bibbers krijg als ik er aan terugdenk. Ik ben ontzettend blij dat ik nog leef en ik ga deze dag ieder jaar vieren als mijn tweede verjaardag. Ik heb al een tijdje hartklachten dus het is een wonder dat ik niet dood ben."

De politie heeft bevestigd dat er een onderzoek loopt naar het hek, dat de buren van Jones hadden neergezet naar aanleiding van een serie inbraken in de buurt. De eigenaars kunnen mogelijk aangeklaagd worden voor het toebrengen van lichamelijk letsel.

Met Medo liep het minder goed af: het vijf maanden oude dier hield een verlamd pootje over aan het incident. De zenuwen in de poot zijn beschadigd en een dierenarts vreest dat de schade permanent is.

Invaller maakt hattrick in 140 seconden

Het komt wel eens voor dat een speler drie goals in drie minuten weet te scoren. Dat een invaller dat presteert, is echter vrij zeldzaam. Aanvaller James Hayter (24) van het Engelse Bournemouth kwam in de 84e minuut bij een 3-0 voorsprong tegen Wrexham in het veld. In 140 seconden voerde hij de stand vervolgens op naar 6-0.

Het duel in de Second Division, het derde niveau in Engeland kreeg zo een bizar einde. Hayter: "Ik heb de bal vier of vijf keer aangeraakt en drie keer werd het een doelpunt. Het is een onvoorstelbaar gevoel om een hattrick te maken in zo'n korte periode. Maar het kan niet tippen aan het gevoel als je voor de eerste keer vader wordt." Zaterdag had Hayter de wedstrijd laten schieten, daar toen zijn vrouw een gezonde jongen op de wereld zette.

De serie van Hayter is geen record, dat blijft in handen van James O'Connor die in 1967 hetzelfde in 134 seconden presteerde.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Leger Israël valt Ramallah binnen

<img src="http://images.fok.nl/upload/israpal_icon.jpg" width="60" height="60" vspace="3" hspace="3" border="1" align="left" > Gisteravond hebben Israëlische militairen de Palestijnse plaats Ramallah binnengevallen. In Ramallah is het hoofdkwartier van de Palestijnse leider Yasser Arafat gevestigd. De soldaten drongen onder meer vier banken binnen. Volgens de Israëlische veiligheidsdienst was de operatie was gericht tegen <i>"de financiering van het terrorisme</i>".

Israëlische bronnen melden dat <i>"fondsen geconfisqueerd worden en diverse bankrekeningen zijn onderzocht omdat de verdenking bestaat dat de Libanese terreurgroep Hezbollah en Hamas en Islamitische Jihad geld op deze rekeningen hebben gestort.</i>"

Volgens Israël worden de fondsen gebruikt voor de financiering van terroristische organisaties en aanslagen tegen Israël. De invallen vonden plaats bij de International Palestinian Bank, de Cairo-Amman Bank en twee filialen van de Arab Bank. Daarbij is door het Israëlische leger meer dan drie miljoen dollar in beslag genomen.

Verkeersleider Bodensee vliegramp vermoord

In Kloten, vlakbij Zürich, Zwitserland is een 36-jarige man vermoord. De man was luchtverkeersleider, die dienst had toen twee vliegtuigen tegen elkaar vlogen. Bij de vliegramp twee jaar geleden kwamen 71 mensen om het leven, onder wie vele Russische schoolkinderen.

De politie heeft al een verdachte aangehouden. Het zou gaan om een man die gebrekkig Duits spreekt. Het is niet bekend of de verdachte een Russisch accent had en of de moord verband houdt met de vliegramp.

De verkeersleider, die op de verkeerstoren in Kloten werkte, was van Deense afkomst. Volgende maand wordt er een officieel rapport gepubliceerd over de toedracht van de botsing.

Zware sneeuwval in Nederland

Momenteel trekt over Nederland een gebied met zware sneeuwval vanuit het westen over het land. Vooral het westen en de zuidelijke helft hebben daar de eerste ochtenduren mee te maken. Dit levert problemen op de wegen op.

De verwachting is dat plaatselijk tien centimeter sneeuw of meer kan vallen. Op sommige plaatsen ligt er al een aardig sneeuwdekje. De sneeuwval houdt de komende uren aan en zal langzaam richting het oosten trekken.

Update 8.04
De ochtendspits is op dit moment al één van drukste ooit. Op dit moment staan er meer dan 60 files met een totale lengte van bijna 740 kilometer. De langste file staat momenteel op de A2 richting Amsterdam, met een lengte van 57 kilometer De politie adviseert mensen nadrukkelijk om niet de weg op te gaan.
_
Relevante weerlinks:
Neerslagradar weeronline.
Neerslagradar meteo consult.

Vrouw vlucht na huwelijksaanzoek

Tijdens de rust van een basketbalwedstrijd (Indiana Pacers-Washington Wizards) kreeg een vrouw te horen dat ze kaartjes kon winnen voor toekomstige wedstrijden van de Wizards. Ze werd geblinddoekt en moest door aanwijzingen van het publiek de mascotte vinden.

Dat lukte al snel, maar tot haar verrassing stapte er een man uit het kostuum, die een microfoon greep, op één knie zakte en haar een huwelijksaanzoek deed. Geschokt rende de vrouw weg. Toen ze een tunnel in probeerde te rennen werd ze tegengehouden door een bewaker.

Op het scorebord kon het teleurgestelde publiek later de woorden "Ze zei: Nee" lezen. De wedstrijd eindigde in de stand Pacers 96 - Wizards 87.

Wouters KNVB of opnieuw Rangers

Jan Wouters (37) aarzelt met bijtekenen bij zijn huidig werkgever Glasgow Rangers, de KNVB zou hem hoog op de lijst hebben staan als opvolger van Ruud Gullit, die naar Feyenoord vertrekt.

Jan Wouters is tegenwoordig als assistent actief bij de Rangers, dat ondanks het aflopend contract al hernieuwd vertrouwen in hem uitsprak. Wouters zegt zelf te kijken wat er op zijn pad komt, maar wil niets loslaten over een mogelijke overgang naar de KNVB. De vacature van trainer van Oranje onder 19 is aantrekkelijk.

Inhaalwedstrijden ronde 9 verwerkt

Een beetje verwarrend voor sommigen, maar de uitslagen moeten altijd eerst gecontroleerd voordat ze verwerkt worden. De complete punten voor ronde 9 zijn nu ook binnen, de manager is weer up-to-date!

Nogmaals, ronde twaalf zal komend weekend beginnen. Wisselen kan tot aanstaande vrijdag 20:00 uur. Schrik niet mocht de manager even niet bereikbaar zijn, vanwege de werkzaamheden aan FOK! ondervinden we tijdelijk hinder.

Mocht je zelf onoverkomelijke problemen of iets merkwaardigs ondervinden (inlogproblemen etc.) dan kun je dit melden via het feedback-formulier. Enkel op deze wijze ben je verzekerd van feedback.

succes,
FOK!Managercrew


Ronde 12:
27-02-04 FC Zwolle - Vitesse
28-02-04 RBC Roosendaal - NAC Breda
28-02-04 PSV - Roda JC
28-02-04 FC Twente - AZ
28-02-04 NEC - SC Heerenveen
29-02-04 Willem II - Feyenoord
29-02-04 FC Utrecht - AFC Ajax
29-02-04 FC Volendam - ADO Den Haag
29-02-04 FC Groningen - RKC Waalwijk
05-03-04 NAC Breda - FC Twente
06-03-04 Willem II - FC Groningen
06-03-04 Roda JC - FC Zwolle
06-03-04 ADO Den Haag - AZ
06-03-04 RKC Waalwijk - AFC Ajax
07-03-04 FC Volendam - Vitesse
07-03-04 FC Utrecht - PSV
07-03-04 Feyenoord - SC Heerenveen
07-03-04 NEC - RBC Roosendaal

Schumacher is terug

Alle teams die dachten een grote vooruitgang geboekt te hebben komen weer even met beide benen op aarde te staan na de tweede dag van de eerste niet-prive testsessie van Ferrari.

Michael Schumacher reed vandaag op Imola in de nieuwe F2004 0,8 seconde onder het oude ronde record van Fernando Alonso. Het Scharlaken team laat dus weer van zich horen nadat tot nu toe Williams, Renault en BAR de teams waren met de snelle tijden.

David Coulthard zette vandaag de tweede tijd neer op ruim een seconde achter Schumacher, ondanks dat hij 's middags enige tijd met koppelingsproblemen in de pits stond.

Juan Pablo Montoya werkte op zijn eerste dag met de FW26 op Imola vooral aan de set-up en zette een derde tijd neer, net voor Rubens Barrichello.

Cristiano da Matta werd, ondanks een spin in de Toyota-2003, vijfde voor ploeggenoot Olivier Panis.

Overzicht van vandaag:
1. M Schumacher - Ferrari B 1:19.666 (98 ronden)
2. Coulthard - McLaren M 1:20.950 (69)
3. Montoya - WilliamsF1 M 1:21.045 (73)
4. Barrichello - Ferrari B 1:21.250 (52)
5. da Matta - Toyota M 1:22.157 (71)
6. Panis - Toyota M 1:24.341 (54)

Krolse kat oorzaak van dood bazin

In China is een krolse kat de oorzaak geweest van de dood van een vrouw. De kat krabde een gaspijp kapot waardoor de bazin stikte door de giftige dampen. De dochter van de omgekomen vrouw werd in het ziekenhuis opgenomen.

Omdat het beest opgewonden was en daardoor veel herrie veroorzaakte, had de vrouw de kat 's nachts opgesloten in de keuken. De kat overleefde overigens het gaslek door laag bij de vloer te blijven. De familie van de overledene heeft na het ongeval meteen het dier de deur uit gedaan en gezworen om nooit nog een huisdier te nemen.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.