Baasje gewond door plassende hond

Malcolm Jones, die van oorsprong uit Wales komt maar nu in Kroatië woont, raakte gewond toen hij zijn hond uit aan het laten was. De zwarte hond, genaamd Medo, plaste op schrikdraad en viel neer.

De 57-jarige zeeman dacht dat zijn hond een hartaanval had en raakte het dier aan om te kijken wat er aan de hand was. De elektrische stroom zocht zich vervolgens een weg door de man, waarna hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Hij is inmiddels weer thuis.

"Het was zo'n krachtige schok dat ik nog de bibbers krijg als ik er aan terugdenk. Ik ben ontzettend blij dat ik nog leef en ik ga deze dag ieder jaar vieren als mijn tweede verjaardag. Ik heb al een tijdje hartklachten dus het is een wonder dat ik niet dood ben."

De politie heeft bevestigd dat er een onderzoek loopt naar het hek, dat de buren van Jones hadden neergezet naar aanleiding van een serie inbraken in de buurt. De eigenaars kunnen mogelijk aangeklaagd worden voor het toebrengen van lichamelijk letsel.

Met Medo liep het minder goed af: het vijf maanden oude dier hield een verlamd pootje over aan het incident. De zenuwen in de poot zijn beschadigd en een dierenarts vreest dat de schade permanent is.