Opa in cel voor grootschalige incest

In Rotterdam heeft de politie een 70-jarige grootvader aangehouden die jarenlang stelselmatig drie kleinkinderen zou hebben verkracht. De drie slachtoffers, zusjes die nu 12, 16 en 19 jaar oud zijn, beweren dat opa Mimoen Y. honderden malen ongewenst heeft toegeslagen.

De uit Marokko afkomstige verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De hele familie lijkt op de hoogte te zijn geweest van opa's gruweldaden, maar niemand greep in. Het jongste slachtoffer zegt vandaag in het Algemeen Dagblad: ,,Hij organiseerde met grote regelmaat orgieën. Eerst liet hij pornofilms zien, daarna ging hij ons één voor één langs. Ook al onze neefjes en nichtjes. Hij betastte ons, gebood ons hem te bevredigen en verkrachtte ons. Onze oma wist ervan, zij deed de deur op slot als hij begon. Ook onze ouders grepen niet in.''

De kleindochter die als eerste aangifte deed, heeft de politie alle verkrachtingen beschreven die zij kan herinneren. Zij heeft het over kinderen vanaf 2 jaar oud die misbruikt zouden zijn. Het kleinkind brengt haar verhaal nu in de openbaarheid, omdat volgens haar veel meer Marokkaanse meisjes het slachtoffer worden van diverse vormen van misbruik. ,,Ik ken meisjes die als slavinnen worden gebruikt in het huishouden, worden geslagen en soms ook seksueel misbruikt. Dat komt ook in Nederlandse families voor, maar Marokkaanse families houden alles binnenskamers''.

Het jonge meisje zegt wel bang te zijn voor sancties van haar familieleden, maar zegt aangifte te hebben gedaan om jonge neefjes en nichtjes te beschermen: ,,Dit moest stoppen. Mijn opa ging tot zijn arrestatie deze week nog altijd door met verkrachten.''

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat tegen Y. verscheidene aangiften zijn gedaan 'wegens seksueel misbruik gedurende een lange periode'. Het onderzoek tegen de verdachte is nu in volle gang, aldus het OM.