Invaller maakt hattrick in 140 seconden

Het komt wel eens voor dat een speler drie goals in drie minuten weet te scoren. Dat een invaller dat presteert, is echter vrij zeldzaam. Aanvaller James Hayter (24) van het Engelse Bournemouth kwam in de 84e minuut bij een 3-0 voorsprong tegen Wrexham in het veld. In 140 seconden voerde hij de stand vervolgens op naar 6-0.

Het duel in de Second Division, het derde niveau in Engeland kreeg zo een bizar einde. Hayter: "Ik heb de bal vier of vijf keer aangeraakt en drie keer werd het een doelpunt. Het is een onvoorstelbaar gevoel om een hattrick te maken in zo'n korte periode. Maar het kan niet tippen aan het gevoel als je voor de eerste keer vader wordt." Zaterdag had Hayter de wedstrijd laten schieten, daar toen zijn vrouw een gezonde jongen op de wereld zette.

De serie van Hayter is geen record, dat blijft in handen van James O'Connor die in 1967 hetzelfde in 134 seconden presteerde.