Leger Israël valt Ramallah binnen

<img src="http://images.fok.nl/upload/israpal_icon.jpg" width="60" height="60" vspace="3" hspace="3" border="1" align="left" > Gisteravond hebben Israëlische militairen de Palestijnse plaats Ramallah binnengevallen. In Ramallah is het hoofdkwartier van de Palestijnse leider Yasser Arafat gevestigd. De soldaten drongen onder meer vier banken binnen. Volgens de Israëlische veiligheidsdienst was de operatie was gericht tegen <i>"de financiering van het terrorisme</i>".

Israëlische bronnen melden dat <i>"fondsen geconfisqueerd worden en diverse bankrekeningen zijn onderzocht omdat de verdenking bestaat dat de Libanese terreurgroep Hezbollah en Hamas en Islamitische Jihad geld op deze rekeningen hebben gestort.</i>"

Volgens Israël worden de fondsen gebruikt voor de financiering van terroristische organisaties en aanslagen tegen Israël. De invallen vonden plaats bij de International Palestinian Bank, de Cairo-Amman Bank en twee filialen van de Arab Bank. Daarbij is door het Israëlische leger meer dan drie miljoen dollar in beslag genomen.