Acht jaar eis tegen ontvoerder Lusanne

Tegen de man die terechtstaat voor de ontvoering van Lusanne van der Gun is vandaag acht jaar cel geëist. De Officier van Justitie verdedigde de "relatief hoge" eis met het feit dat de ontvoering vorig jaar grote angst in de Nederlandse samenleving heeft veroorzaakt en dat het slachtoffertje slecht door verdachte is behandeld.

De ontvoerder die alles bekend heeft, de 64-jarige Simon S., had de 11-jarige Lusanne vorig jaar augustus drie dagen lang ontvoerd. De verdachte plakte de mond en ogen van het meisje dicht en stopte haar gedurende een groot deel van de tijd in de krappe en benauwde kofferbak van zijn auto. Bovendien heeft de man haar gedrogeerd met slaappillen en haar een angstaanjagend verhaal verteld over een kliniek voor zieke kinderen in België, die behoefte zou hebben aan verse organen.

Zowel Lusanne als haar ouders eisen 5.000 euro schadevergoeding van Simon S. Het meisje is als gevolg van haar ontvoering onder behandeling bij een kinderpsychologe en wordt onderworpen aan een creatieve therapie. De verdachte kon zich in beide vorderingen vinden.