Twijfels betrouwbaarheid MP4-19 blijven

Maurice (mbn)
Na Kimi Räikkönen heeft nu ook David Coulthard zijn twijfels geuit over de betrouwbaarheid van de nieuwe McLaren.

Beide McLaren-coureurs hebben nu aangegeven dat ze al blij zijn als de MP4-19 in Melbourne de finish haalt. Bij McLaren zijn ze vooral bang in het begin van het seizoen een achterstand op te lopen, die ze niet meer kunnen inhalen.

Coulthard uitte zijn twijfels over de betrouwbaarheid van de McLaren als volgt: "Iedereen wil weten wie de snelheid heeft en wie er klaar voor is. We hebben veel ronden gereden maar er zijn nog steeds problemen met de betrouwbaarheid die we op verschillende punten moeten aanpakken."

"Vetrekkend naar Melbourne weten we nog steeds niet zeker waar we staan. We wisten vorig jaar dat we een goede wagen hadden die in staat was om te winnen. En daar maakten we gebruik van. Op het moment lijken de topteams allemaal wat dichter bij elkaar te zitten dan in het verleden het geval was.", aldus Coulthard.

"Voor mij is het de vraag: hoe snel zijn we? In vele opzichten zou ik liever snel en onbetrouwbaar zijn in Melbourne dan langzaam en betrouwbaar. Dan weten we tenminste dat we een sterke wagen hebben voor de rest van het jaar. Eerlijk gezegd zal ik niet verbaasd zijn wanneer Ferrari, Williams en Renault allemaal snel zijn in Melbourne. De vraag is of wij ze bij kunnen houden.", concludeerde hij.