Bill Gates nog steeds rijkste mens ter wereld

Bill Gates, grondlegger van het veelbesproken bedrijf Microsoft, is met een vermogen van 37,4 miljard euro de rijkste persoon ter wereld. De tweede plaats wordt vertegenwoordigd door de investeerder Warren Buffet, met een vermogen van niet minder dan 34,3 miljard euro. De derde plek wordt opgevuld door de Aldi-broers Karl en Theo Albrecht.

De meest opvallende nieuwkomer in de lijst is de Britse J.K. Rowling, auteur van de Harry Potter-reeks. Ze valt binnen op de 552ste plek met een geldsom van 800 miljoen euro.

Er zijn in totaal vier Nederlanders te vinden in de lijst. Charlene de Carvalho-Heineken, zoals de naam al zegt de baas van bierbrouwer Heineken, is te vinden op de 94ste plaats. Verder vinden we John de Mol op plaats 310, Joop van den Ende op plaats 437 en John A Fentener van Vlissingen op de 356ste plek.

Forbes komt dit jaar al voor de achttiende keer met de traditionele lijst van de rijkste mensen ter wereld. Opmerkelijk is dat de rijken steeds rijker worden, en hun aantal in grote getale stijgt. In de achttiende editie vinden we 64 nieuwe namen.

Overigens werd Bill Gates in november van het afgelopen jaar ook uitgeroepen tot meest gulle gever ter wereld. Van 1999 tot 2003 schonk Gates samen met zijn vrouw ruim 23 miljard aan goede doelen.