FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 22 december 2002

Ratelband: asielzoekers bij gastgezinnen

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een interview met Novum Nieuws liet Emile Ratelband, lijsttrekker van partij LijstRatelband.nl, weten dat hij vindt dat asielzoekers bij Nederlandse gezinnen moeten worden ondergebracht. Zo kunnen ze, in afwachting van hun procedure, wennen aan de Nederlandse cultuur.

Mensen zouden een vergoeding ontvangen als zij asielzoekers in huis nemen. Momenteel worden asielzoekers nog in speciale centra opgevangen. Economische vluchtelingen moeten in tegenstelling tot politieke vluchtelingen volgens Ratelband worden geweerd. "We zijn altijd een gastvrij land geweest en dat moet zo blijven."

Bij de verkiezingen van 22 januari mikt Ratelband op 31 zetels, maar ondanks dat heeft hij maar 28 kandidaten bij de Kiesraad aangemeld. "Die drie andere zetels geef ik aan mijn grootste opponenten. Wie dat zijn, weet ik nog niet. Waarschijnlijk zij die het hardst hebben gelachen of laagdunkend over mijn beweging hebben gesproken", aldus Ratelband.

Uitslagen HCE (week 51)

Weer een nieuwe week Holland Casino Eredivisie ligt achter ons. Een week waarin elf wedstrijden werden gespeeld.

17 december
NEC - RBC Roosendaal 3-0 (0-0)

18 december
Vitesse - Excelsior 1-2 (1-2)
SC Heerenveen - FC Zwolle 2-0 (1-0)

20 december
Roda JC - FC Utrecht 1-0 (1-0)
FC Twente - RBC Roosendaal 3-0 (1-0)

21 december
De Graafschap - FC Zwolle 3-2 (1-1)
NEC - RKC Waalwijk 0-0 (0-0)
PSV - Vitesse 1-0 (1-0)
Willem II - FC Groningen 1-0 (0-0)

22 december
NAC - Feyenoord 1-1 (0-1)
Excelsior - Ajax 0-2 (0-1)

PlaatsClubGespeeldWinstGelijkVerliesPunten+/-
1PSV1713314242-10
2Ajax1712414044-18
3Feyenoord1710343340-20
4NAC166822622-12
5Roda JC177552630-25
6Willem II177462526-23
7RKC Waalwijk177462518-23
8FC Utrecht176652423-21
9NEC176562322-26
10FC Twente175752221-24
11AZ166282027-40
12SC Heerenveen175572024-29
13Excelsior174671820-29
14Vitesse174491617-20
15RBC Roosendaal 174491620-29
16FC Groningen1734101316-28
17FC Zwolle1734101316-30
18De Graafschap1734101318-39

Miss en Mister FOK! bekend

De verkiezingen voor Miss en Mister FOK! de afgelopen weken in het Babes & Hunks forum hebben vandaag geleid tot de daadwerkelijke bekendmakingen van de winnaars.
Een deskundige (crew)jury, aangevuld door stemmen van users, heeft bepaald dat K_i_m en Re zich de komende tijd repectievelijk Miss en Mister FOK! mogen noemen. Het is een wisseltitel: over 6 maanden zijn er nieuwe verkiezingen, en tot die tijd hebben de beide mooie mensen op het forum een tag achter hun naam die duidelijk laat zien dat zij de eerste ronde hebben gewonnen.

Voor de beeldvorming nog een setje foto's van de twee:

Miss FOK!: K_i_m
Miss FOK!: K_i_m
Mister FOK!: Re
Mister FOK!: Re
Beiden hartelijk gefeliciteerd

Wil je ook meedoen? Let dan goed op, over een half jaartje is een nieuwe verkiezingsronde in het Babes & Hunks forum!

CDA volgens Zalm oneerlijk over begroting

wildhagen en nyrem hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een interview met Radio 1 zei VVD-leider Zalm dat het aflossen van de staatsschuld alleen mogelijk is als er 20 miljard extra wordt bezuinigd. Zalm vindt dat het CDA niet eerlijk is tegenover de kiezer omdat het zegt dat de staatsschuld in 25 jaar wordt afgelost.

Vorige week zei Zalm dat hij het streven naar de aflossing binnen een generatie liet vallen, omdat door de slechte economie er minstens drie jaar een begrotingstekort zal zijn.

CDA-fractieleider Verhagen houdt wel vast aan de aflossing in 25 jaar. Vandaag daagde Zalm hem uit te zeggen hoe dat moet. Hij denkt dat het CDA het verkiezingsprogramma dan moet omgooien.

Bush blijft populair in VS

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

66 Procent van de Amerikanen is het met het beleid van President Bush eens zo blijkt uit een enquête van The Washington Post en televisiezender ABC.

Ondanks dat de Amerikaanse president geregeld kritiek krijgt in Europese en Arabische landen blijft hij populair. Drie op de vier ondervraagden vindt Bush tevens een sterke leider.

Kort na de aanslagen in september 2001 bereikte de populariteit van het staatshoofd een hoogte van 92 procent. Voor de aanslagen was dit nog 59 procent.

Zwaargewonde jongen vanwege vuurwerk

JunKX, Giel en Kayuk hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Oudenhoorn (Zuid-Holland) is een vijftienjarige jongen zwaargewond geraakt. De jongen was samen met zijn broertje bezig om een buis te vullen met kruit van sterretjes. Bij het dichttimmeren van de buis, ontplofte de buis. De politie gaat ervan uit dat er een vonk in de buis kwam tijdens het dichttimmeren.

De jongen heeft ernstig oogletsel opgelopen, raakte een hand kwijt en moet van zijn andere hand twee vingers missen door de explosie. Het broertje bleef ongedeerd bij de explosie.

BB: Morgen is de finale!

Morgen, maandag, is het zover: De BB4 finale.
De bewoners bereiden zich in alle rust voor. Tassen worden ingepakt, individuele Confrontaties worden (met wisselend succes) geoefend en het huis wordt schoongemaakt.

Met name de dames hebben het emotioneel moeilijk. Zij maken zich zorgen over hun "terugkeer in de maatschappij" en met name Jeanette geeft aan dat zij haar medebewoners erg zal gaan missen.

Over het draaiboek van de finale hebben de bewoners nog geen idee. Zij weten dat er 500.000 euro te verdienen is, maar weten niet precies hoe. Moeten zij alle 6 hun Confrontatie uitvoeren, of alleen de 4 "echte" finalisten? Krijgen zij in de loop van de avond nog meer, gezamelijke, opdrachten?

Ook de kijker wordt door BB nog niet helemaal ingelicht over het verloop van de finale. Vooralsnog lijkt het er echter op dat de 2 laatste afvallers al aan het begin van de avond het huis zullen moeten verlaten, en dus niet hun Confrontatie hoeven uit te voeren. Dat zou wellicht gunstig uit kunnen vallen voor de prijzenpot: Wouter, die helemaal onderin de populariteitspoll bungelt, krijgt het muntjesstapelen maar niet onder de knie.

Arie Haan bondscoach China

Anonymous GoT'er had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Chinese Voetbalbond heeft bekend gemaakt dat Arie Haan de nieuwe bondscoach van het Chinese voetbalelftal wordt. Arie heeft zaterdag het contract definief ondertekend. Hij volgt Bora Milutinovic op.

Arie Haan heeft zich als doel gesteld om goed mee te draaien in het tournooi om de Azië cup en zich te plaatsen voor het WK 2006 dat wordt gehouden in Duitsland.

In zijn voetbalcarrière heeft Arie Haan 24 hoofdprijzen behaald wat hem nog steeds de meest succesvolste speler uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis maakt. Drie weken geleden nam hij ontslag als sportdirecteur bij de Duitse amateurs de Stuttgarter Kickers.

Tiende seizoen "Friends" in de maak

Anonymous GoT'er en BaRdman hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De populaire serie Friends krijgt alsnog een vervolg. Volgens de New York Times van zaterdag zijn NBC en de makers van de serie het zo goed als eens over het contract.

Over het algemeen werd aangenomen dat de serie zou stoppen. Volgens het contract zou NBC 9 miljoen dollar per aflevering moeten betalen. Het vorige seizoen was dit nog 7 miljoen. De zes sterren van de show komen er ook weer goed vanaf. Zij krijgen plus minus 1 miljoen dollar per aflevering.

Priesters geloven niet in maagdelijkheid Maria

Boogey55 en s0k hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een kwart van de Anglicaanse priesters in Groot-Brittannië gelooft niet dat Maria nog maagd was op het moment dat zij beviel van haar zoon. Dat blijkt uit een onderzoek van de Engelse krant Sunday Telegraph.

Sommige priesters denken dat het verhaal van de onbevlekte ontvangenis is ontstaan door slechte bijbelvertalingen, anderen denken dat een eerdere schrijver een verhaaltje heeft bedacht. Wel zegt bijna elke priester in de kerkdiensten rond kerst de speciale geboorte van Christus te benadrukken.

Microsoft: "Geen spionageprogramma Israël"

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Microsoft heeft voor Israël geen speciaal programma ontwikkeld waarmee op Arabische websites zou kunnen worden gespioneerd. Dat zegt het bedrijf in een verklaring. Volgens een Arabische website zou Israël met het programma duizenden websites onder de loep hebben.

"Microsoft ontwikkelt geen speciale softwareprogramma's voor militaire doeleinden, maar heeft tegelijkertijd geen beperkingen voor het gebruik op dit gebied", aldus Microsoft.

Opgepakte ETA-leider ontsnapt

Piertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vrijdag opgepakte ETA-leider Iradi is ontsnapt. Hij zat in voorarrest in het Zuid-Franse Bayonne. Iradi heeft de logistieke leiding over de militaire operaties van de terreurgroep. Het is nog onduidelijk hoe hij is ontsnapt.

Vrijdag werden in Frankrijk nog acht leden van de Baskische organisatie opgepakt. Voor zover bekend zitten zij nog vast.

Opnieuw veto VS tegen Israel-resolutie

_nylz_ en bowie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De VS heeft voor het eerst sinds een jaar hun veto-recht gebruikt om een resolutie van de VN-raad tegen Israël tegen te houden. De resolutie voorzag in een veroordeling van Israël voor het doden van drie VN-medewerkers onlangs in de West Bank en de Gaza Strook en werd ingebracht door Syrië.

Van de 15 leden van de veiligheidsraad steunden er 12 de resolutie (waaronder het Verenigd Koninkrijk). Er waren twee onthoudingen, van Bulgarije en Kameroen. De resolutie voorzag in een veroordeling wegens het doden van de VN medewerkers door het Israëlische leger, alswel de vernietiging van een voedselopslagplaats in Gaza van het VN 'World Food Program'. Deze beide incidenten zijn een schending van de 4e Geneefse conventie ter bescherming van burgers in oorlogstijd uit 1949.

Sinds 1972 heeft de VS zo'n 30 keer hun veto gebruikt in resoluties tegen Israël.

Sijbrands verbetert eigen blind simultaan WR

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ton Sijbrands heeft zijn wereldrecord blind simultaan dammen verbeterd. Hij bracht het record op 22 borden, twee meer dan in 1999. Sijbrands moest tegen een aantal tegenstanders tegelijk spelen zonder de speelborden te zien of papier te gebruiken. Van de 22 partijen won Sijbrands er zeventien en maakte hij vijf keer remise.

N-Korea maakt VN-toezicht op kernreactoren ongedaan

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Noord-Korea heeft het VN-toezicht op een van de kernreactoren ongedaan gemaakt. De camera's zijn verwijderd en de verzegeling die aangebracht is door het Internationaal Atoomagentschap is verbroken.

In 1994 werd na een akkoord met de Verenigde Staten de kernreactor stilgelegd en onder toezicht van de VN geplaatst. Washington verdacht Noord-Korea van het produceren van kernwapens. In ruil voor het stilleggen kregen de Koreanen jaarlijks 500.000 ton olie.

Afgelopen maand hield de levering op, omdat Noord-Korea had toegegeven te werken aan een geheim kernprogramma. Door het uitblijven van de olie zegt het land nu genoodzaakt te zijn om de kernreactor weer op te starten.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
©FOK.nl e.a.