En ook Helio Castroneves wil F1 rijden

Redactie FOK!frontpage
Tweevoudig Indy 500 winnaar Helio Castroneves wil in de toekomst graag F1 rijden. De Braziliaan wil echter niet zomaar de overstap maken. Castroneves wil alleen F1 gaan rijden bij een competitief team.

Net zoals vele rijders droomt ook Indy 500 winnaar Castroneves van een mooie F1 toekomst. De Braziliaan mag binnenkort al even de F1 wagen van het Toyota team testen, maar dat betekent niet automatisch dat Castroneves volgend jaar in de Formule 1 aan de slag zal gaan voor Toyota.

"Ik droom er nog steeds van om ooit F1 te rijden," geeft Castroneves toe. "Ik ben nu eenmaal Braziliaan en daar is de Formule 1 nog steeds zeer populair. Ik zal echter pas de overstap maken naar de F1 wanneer ik een goede wagen ter beschikking krijg."

Op die manier hoopt Castroneves een flop als die van ex-Cart kampioen Michael Andretti in 1993 bij McLaren te vermijden. De rijders die recent de overstap maakten hebben ondertussen wel meer succes dan de Amerikaan. Toch wil Castroneves niet met Villeneuve of Montoya vergeleken worden.

"Elke rijder heeft zo zijn manier van werken en ik wil mijn eigen pad kunnen kiezen. Maar als ik een zitje aangeboden krijg zal ik dus toch eerst kijken of dat team wel competitief is of niet." Dus geen Minardi of Arrows.