[Uitslag] Japan - België

Japan heeft vandaag met 2-2 gelijkspeeld tegen België. Het is de eerste keer in de Japanse historie dat ze een punt halen in de eindronde van een WK.

Het duel kwam pas in de tweede helft echt op gang. In de eerste 45 minuten was Japan fel en jaagde continu op de bal. Ze leden echter veel balverlies en strooiden met foute lange passes. België viel slechts af en toe aan, toch waren de beste twee kansen voor België. Een kopbal van Mark Wilmots wordt knap gered door keeper Narazaki. Even later schiet Bart Goor van dichtbij naast. De Belgen zijn sterker in de lucht dan de kleine Japanners en winnen de meeste kopduels. Door de vele kleine overtredingen komt het spel niet op gang. België toont weinig initiatief en Japan kan geen druk zetten. De teams rusten met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft komt het duel goed op gang, mede dankzij de goede sfeer in het Saitama stadion. In de 57e minuut komt België op voorsprong door een mooie omhaal van Wilmots. Lang kunnen de Belgen echter niet genieten van de voorsprong want Suzuki maakt twee minuten later gelijk voor Japan, na een groot misverstand in de Belgische verdediging. Geert de Vlieger twijfelt bij het uitkomen en 2 Belgische verdedigers laten de bal lopen. Suziki profiteert: 1-1.

Het stadion explodeert in de 68e minuut als Inamoto, die onder contract staat bij Arsenal, Japan op een 2-1 voorsprong zet nadat hij Eric van Meir voorbij sprint. De Japanners worden echter teleurgesteld in de 74e minuut wanneer de verdediging van Japan faalt. De buitenspelval pakt niet goed uit en verdediger Peter van der Heyden kan met een makkelijke lob de keeper van Japan verschalken: 2-2, tevens de eindstand.

Japan: Narazaki, Matsuda, Morioka (Miyamoto 72), Koji Nakata, Inamoto, Hidetoshi Nakata, Ono (Alex 64), Toda, Ichikawa, Suzuki (Morishima 70), Yanagisawa.
Geel: Toda, Inamoto.
Goals: Suzuki 59, Inamoto 69.

België: De Vlieger, Van Meir, Simons, Peeters, Van Der Heyden, Van Buyten, Walem (Sonck 70), Verheyen (Strupar 83), Vanderhaeghe, Goor, Wilmots.
Geel: Van Der Heyden, Verheyen, Peeters, Van Meir.
Goals: Wilmots 57, Van Der Heyden 75.

Toeschouwers: 55,256
Scheidsrechter: W Mattus Vega (Costa Rica)