Eenhoorn: Politiek probleem bij LPF aanklacht

VVD-voorzitter Bas Eenhoorn zit met het doorzetten van de aanklacht van de advocaten Spong en Hammerstein in zijn maag. Eenhoorn die de voorzitter is van een partij die waarschijnlijk een coalitie met de LPF aangaat zegt: ,,Dit schaadt mij bijzonder. Het lijkt erop alsof ze er op uit zijn mij persoonlijk te beschadigen. En als blijkt dat de LPF achter de advocaten staat, maakt dat de zaak des te erger''.

De advocaten Gerard Spong en Oscar Hammerstein eisten vandaag bij het gerechtshof in Den Haag dat het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam alsnog een aantal politici en journalisten moet vervolgen, nadat eerder vandaag de officier van justitie weigerde om tot vervolging over te gaan. De LPF heeft Spong en Hammerstein uitdrukkelijk verzocht om de aanklacht door te zetten.

Volgens Bas Eenhoorn heeft hij nu dan ook ''een politiek probleem''.
De pijlen van de advocaten zijn namens de LPF niet alleen op Eenhoorn gericht, maar ook op de politici Thom de Graaf (fractievoorzitter D66) en PvdA'er Rob Oudkerk. Tegen de journalisten Marcel van Dam (Vara en de Volkskrant), Peter Storm (De Socialist), Matty Verkamman (Trouw), de hele redactie van NRC Handelsblad en een aantal personen die verantwoordelijk zijn voor websites.

De procedure daarvoor is vandaag al in gang gezet.