FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 23 februari 2002

Vogelgezang als beltonen voor de Nokia

Kijk niet verbaasd op als je binnenkort in een openbare gelegenheid wordt opgeschrikt door het gezang van een vogel. De Finse GSM-fabrikant Nokia heeft in samenwerking met de Britse vogelbescherming vogelgezang als beltoon laten ontwikkelen.

Mensen met een Nokia kunnen kiezen uit wel 38 verschillende zangvogeltjes voor op de mobiele telefoon. De beltoontjes, die uiteenlopen van het getjilp van de mees tot het gekrijs van de buizerd, zijn overigens niet in het wild opgenomen. Een Finse firma zette ze de toontjes digitaal in elkaar. Je kunt ze voor ongeveer 3 pond downloaden op de website van de Britse vogelbescherming, www.rspb.org.uk.

Bush wil hogere straf voor hackers

Het Amerikaanse ministerie van Justitie wil dat het congres instemt met langere celstraffen voor computerkrakers. Bovendien wil men meer online surveillance.

Een adviescommissie stemt dinsdag al over voorstellen voor een nieuwe wetgeving op online veiligheid, die al voorziet in zwaardere straffen voor het illegaal binnendringen bij computers.

Deze gaan de Amerikaanse regering echter nog niet ver genoeg. Zo vindt deze dat voor online vergrijpen die de veiligheid van mensen ernstig bedreigen, zoals het platleggen van een ziekenhuissysteem of 911-hulplijn, in bepaalde gevallen bestraft moet kunnen worden met levenslange opsluiting.

Stalker Gloria Estefan aangehouden

De vermeende stalker van zangeres Gloria Estefan en haar man Emilio is vrijdag in Florida gearresteerd. Juan Carlos Diaz werd betrapt en aangehouden toen hij wilde inbreken in het huis van het echtpaar in Miami Beach.

Diaz had vorige maand de man van Estefan aangeklaagd wegens seksuele intimidatie. De rechter wees dit af.
Op verzoek van Gloria en Emilio kreeg hij de stalker een straatverbod opgelegd. Hij zou hen namelijk al jaren stalken.

Chuck Jones (89) overleden

DimeBag had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Chuck Jones, de legendarische Amerikaanse tekenfilmmaker, is vrijdag door hartproblemen overleden. De man die onder anderen Bugs Bunny, Daffy Duck en Road Runner tot leven wekte werd 89 jaar.

Jones, geboren op 21 september 1912 in Spokane, Washington, maakte meer dan driehonderd animatiefilms, en daarvoor ontving hij drie Oscars. Hij kreeg daar bovenop ook een ere-Oscar voor zijn gehele oeuvre.

In 1957 maakte hij de Bugs Bunny-klassieker 'What's Opera Doc?' Deze film werd in 1992 als eerste tekenfilm toegevoegd aan het Amerikaanse Nationale Film Register, een eer die slechts ongeveer honderd films tot nu toe te beurt is gevallen. Alleen rolprenten die behoren tot de meest culturele, historische of esthetisch belangrijke films worden in het register opgenomen.

Tot op hoge leeftijd bleef Jones actief in de filmindustrie en bleef hij tekenen. Hij overleed thuis in Corona del Mar in de Amerikaanse staat Californië met zijn vrouw Marian aan zijn zijde.

Keroppi en kritiek

Keroppi en kritiek

Toen mij werd gevraagd om stukjes voor de weblog te schrijven heb ik toch wel even geaarzeld. Want ik weet uit ervaring (ik heb het vaker zien gebeuren) dat de mensen op een gegeven moment niet meer bepaald lief gaan doen.
In het begin ben je "nieuw" en is alles leuk en aardig, maar dan is het nieuwtje eraf en zijn ze niet meer al bij voorbaat enthousiast. Mensen vinden dat ze het recht hebben (en ja dat hebben ze) om ongevraagd kritiek te leveren.

En dat is nou juist mijn zwakke punt...Ik kan bijzonder slecht tegen kritiek. Ja, ik weet dat dat fout is. Maar ieder mens heeft toch recht op zijn/haar slechte eigenschappen. En mijn slechte eigenschap is niet dat ik 's avonds oude vrouwtjes van hun handtasjes beroof, of dat ik drugs verhandel aan kinderen op het schoolplein.
Nee, ik kan er gewoon niet tegen als mensen iets afkraken waar ik tijd en moeite in gestoken heb.

Dit was voor mij ook de reden om te stoppen met het vak CKV3.
Bij CKV3 wordt bij ons op school drama gegeven. "Leuk!" dacht ik, want al op de basisschool voerde ik met mijn vriendinnetjes kleine toneelstukjes op. Deze stukjes waren waarschijnlijk van een bedroevend niveau, maar iedereen was altijd laaiend enthousiast.
Iets wat mijn drama-docent niet altijd was. Tuurlijk begreep ik dat ook wel, van fouten moet je leren en je weet pas hoe je het beter kunt doen als iemand zegt wat er mis is. Maar ik kan je wel vertellen dat ik bijzonder teleurgesteld was toen mijn optreden in de uitvoering aan het einde van het jaar 'beloond' werd met maar een mager 6-je.
Ik had zoveel tijd gestoken in het leren van mijn teksten, het steeds weer oefenen van scènes, de aankleding van het toneel en de acteurs. Bovendien ging mijn scène beter dan het ooit bij het oefenen was gegaan (de rol van kindermoordenares is me op het lijf geschreven ). En toch... ondanks dat alles… toch maar een 6-je.
Natuurlijk ging ik wel even aan de docent vragen wat de motivatie achter dit cijfer was. Maar in mijn ogen sloeg zijn kritiek nergens op.
Toen ik ook nog hoorde dat we het volgende jaar nauwelijks meer in de lessen zouden gaan 'spelen' en meer tijd zouden gaan besteden aan het tot vervelens toe ontleden van toneelteksten, stond mijn besluit vast.
Geen CKV3 meer voor mij! (En die 2 uur extra uitslapen was een fijne bijkomstigheid )

Maar terug naar mijn stukjes hier.
Tuurlijk ben ik me ervan bewust dat het alles behalve journalistieke hoogstandjes zijn. Ik geloof dat ik me nog nooit aan de 'inleiding-middenstuk-conclusie' structuur heb gehouden.
In mijn hoofd zit een idee en ik begin te typen. Ik weet waar het begint en ik kijk wel waar het eindigt. En soms is dat bij een compleet ander onderwerp dan de titel doet vermoeden .
En de onderwerpen... tsja wat moet je daarover zeggen? In mijn inleidende stukje vertelde ik al dat het een beetje dagboek-style zou worden. En meestal is het voor anderen absoluut niet interessant om te lezen wat jij hebt meegemaakt. En dan kun je een reactie als lekker boeiend wel verwachten.
En ook andere mensen kwamen fijn vertellen dat ze het deze keer 'helemaal niks' vonden.
En dat vind ik zelf erg om te horen. Ja, omdat ik slecht tegen kritiek kan op iets waar ik geheel vrijwillig tijd en moeite in heb gestopt.

Van de andere kant krijg ik ook positieve reacties. Dat bezorgt mij toch altijd weer een goed gevoel. Ik vind het altijd prachtig om te horen dat mensen het herkenbaar vinden of zich erdoor geamuseerd hebben. En tot nu toe heb ik nog meer positieve reacties gekregen dan dat gezeur...

Maar toch blijven de negatieve opmerkingen je op 1 of andere manier altijd veel beter bij...

Balkenende: Buitenlanders moeten eed afleggen

CDA-leider Jan Peter Balkenende is er voorstander van dat buitenlanders, naar Amerikaans en Engels voorbeeld, trouw zweren aan de Grondwet en een examen over Nederland afleggen: "Er is in onze inburgeringscursussen te weinig aandacht voor kennis van de samenleving, cultuurgeschiedenis en de Nederlandse rechtstaat."


Balkenende deed zijn uitspraken in een interview met de Volkskrant van vandaag. Daarin zegt hij zeer gecharmeerd te zijn van de regel in de Verenigde Staten en Engeland dat kandidaten voor naturalisatie een eed op de Grondwet moeten afleggen en de taal moeten beheersen. "Het hoeft niet op dezelfde manier. Maar het feit dat je zo markeert dat je ergens bij gaat horen, vind ik heel erg goed."

Diploma

"Veel nieuwkomers maken hun inburgeringscursussen niet af en dat moet anders. Het zijn best dure cursussen", aldus de CDA-lijsttrekker. Alleen als nieuwkomers met een diploma de Nederlandse nationaliteit kunnen betreden, kan er volgens hem een samenleving ontstaan waarin mensen met verschillende achtergronden respectvol met elkaar samenleven.

Onlangs stelde Balkendende op een partijbijeenkomst dat hij niets ziet in een multiculturele samenleving. Volgens hem zouden nieuwkomers zich moeten aanpassen aan gemeenschappelijke normen en waarden. Hij voegde daaraan toe dat de aandacht bij inburgeringscursussen te veel uitgaat naar manieren om te profiteren van de verzorgingsstaat, zoals het krijgen van huursubsidie.

Opgeblazen

In het Volkskrant-interview van vandaag zegt Balkenende dat zijn uitspraken opgeblazen en bewust verkeerd geïnterpreteerd zijn. "Ik heb uiteengezet wat volgens mij nodig is om respectvol en vreedzaam met elkaar om te gaan in een multiculturele samenleving. Dat je een paar dingen gemeenschappelijk moet hebben: taal, rechtsorde. Nederland kent verscheidenheid en veelkleurigheid. Het gaat mij om de eenheid die daar aan vooraf moet gaan."

Oud CD-leider Janmaat maakte eergisteren bekend dat hij naar aanleiding van de uitspraken van Balkenende over de multiculturele samenleving naar de Hoge Raad stapt. Hij wil zijn veroordeling door het Arnhemse gerechtshof in 1997 ongedaan maken. Die volgde op de uitspraak: "Wij schaffen de multiculturele samenleving af, zodra wij de macht hebben."

Vakanties en chaoten

Wederom door brad en niet door mij

Vakanties zijn slecht en zijn regelrechte rampen voor personen zoals ik. Heb je normaal gesproken enige regelmaat in het onregelmatig studentenleventje, zit je nu midden in een chaosweek. Een normale studieweek biedt vaste tijden om op te staan en zorgt ervoor dat er nog wat gebeurt in een week. Je doet wat studie, maakt grappige momenten mee tijdens college of daarbuiten en ruimt eens in de zoveel tijd wat op. Of beter, je hebt een excuus dat je het te druk hebt om op te ruimen

Schandalig eigenlijk, het huis wordt door mijn huisgenoten als een veldslag achtergelaten doordat wat vrienden en vriendinnen zijn uitgenodigd. Uiteraard ben ik de enige die er vandaag of morgen nog rondloopt zodat ik genoodzaakt ben toch eindelijk eens een huishoudelijke taak op mij te nemen. Belachelijk, daarvoor ga ik niet in een huis wonen met 2 verse eerstejaars studentes. Helaas, ik ben op dit moment de oudste huisveut, laat ik dan maar het goede voorbeeld geven straks. Ik zeg met nadruk straks, want niets gaat uiteraard direct. Beetje vakantie lopen vergallen door moe te worden zeker. Heel, heel misschien dat ik mijn eigen kamer ook nog enigszins wil opruimen.

Het is vandaag donderdag en heb het vage gevoel dat er deze week niet veel zinnigs dan wat onzinnigs zal gebeuren. Wellicht als ik zo ga opruimen en nog wat studie ga doen, dat dat het meest zinnige is wat ik doe. Qua onzinnigheid zit het wel goed. Vanavond weer uit, zaterdagavond wellicht ook en zondag met een hard hoofd en slecht weer een buitenknollenrit maken. Een wat? Ja, een buitenknollenrit. Ik heb me laten overhalen om op een knol te springen en daar 2 uur spierpijn op te gaan kweken in de buitenlucht. Een mens moet wat geks doen in zijn leven. Waarschijnlijk zal ik het de rest van de week moeten bezuren door wijdbeens de collegezaal binnen te strompelen. Ik stel mij zo voor dat de meeste mensen mij niet eens zullen durven vragen wat ik van het weekend heb gedaan als ik zo loop.

Posters afgeplakt in Jipsingboertange

Een Weblogger (Dagobert) had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Groningse plaatsen Jipsingboertange en Sellingen zijn donderdagnacht de verkiezingsposters afgeplakt van de politieke partijen in de gemeenteraad van Vlagtwedde.

De plakkers wilden op deze manier protesteren tegen de beslissing van de gemeenteraad om een telefoonmast te plaatsen op het voetbalveld van JVV. De bewoners waren er fel op tegen en waarschijnlijk plakten enkele van hen daarom de posters op de verkiezingszuilen met de tekst 'Gemeente Bedankt!'.

Motoragent schiet op automobilist

Een automobilist uit Gouda, is vrijdagavond beschoten door een motoragent, nadat de automobilist op hem inreed.

Bij het schot werd niemand geraakt, alleen de achterruit van de personenauto werd kapot geschoten. De automobilist schrok hier zo van, dat hij direct zijn auto aan de kant zette en kon worden aangehouden.

De motoragent stond de automobilist bij een kruising op te wachten, nadat hij samen met een collega de man aan het achtervolgen was, omdat de man een alcoholcontrole ontweek.
Toen de automobilist de motoragent zag, reed hij vol op de agent in, deze kon nog net op tijd optrekken, en zijn pistool trekken.

De Gouwenaar bleek na aanhouding te veel gedronken te hebben en had bovendien bij zijn vluchtpoging een aanrijding veroorzaakt. De man is vastgezet.

Update:
De controle was een onderdeel van een op Europees niveau georganiseerde alcoholcontrole. Er zijn in Nederland afgelopen nacht 53.800 mensen gecontroleerd. 700 van hen hadden te veel drank op en zijn geverbaliseerd.

Zwembaden krijgen bodemcamera's tegen verdrinkingen

De zwembaden in Nederland worden op korte termijn uitgerust met een onderwater camera systeem in combinatie met onderwater sensoren.

Het controle systeem, slaat alarm, als een voorwerp, zoals een menselijk lichaam, langer dan 15 seconden niet beweegt. Het systeem stuurt eerst een alarmsignaal naar een computer, die vervolgens via een horloge (voor bijvoorbeeld de badmeester) de locatie van het voorwerp doorgeeft.

Dit systeem lijkt een gevolg, op wat er jaarlijks meerdere malen gebeurd, zo ook afgelopen week:
quote:
Vandaag is een zeven jarig meisje overleden na een bezoek aan het zwembad. Het meisje raakte tijdens het zwemmen in een Zaans zwembad buiten bewustzijn. Er is nog geprobeerd het meisje te reanimeren in het AMC in Amsterdam, maar het had geen nut meer.


Bedoeling van dit systeem is, om het aantal ongelukken terug te brengen naar nul. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 24 kinderen door verdrinking. Dood door verdrinking is hierdoor doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren. Hiernaast komen er zo'n 150 kinderen per jaar in het ziekenhuis terecht, na een "bijna-verdrinking" en het gaat hier dan om de gemeldde gevallen. Experts schatten het werkelijke aantal op zo'n 1500 per jaar.

In zwembad Malkander te Apeldoorn functioneert het detectiesysteem al enige tijd naar tevredenheid; binnenkort wordt het geïntroduceerd in zwembad De Waterhoorn te Hoorn.

De bouw van deze beveiligingsapparatuur is een vrij kostbare zaak en kost circa €100.000 per bad. "Duur is echter een relatief begrip; wat is €100.000 vergeleken bij een mensenleven?" vindt directeur Gericke van de Nationale Raad Zwemdiploma's (NRZ).

Volgens Gericke besteedt de rijksoverheid steeds meer aandacht aan veiligheidsmaatregelen. Zo is bijna 4,5 miljoen euro uitgetrokken voor scholen met relatief veel kinderen die een 'zwemachterstand' hebben. "In 36, met name grotere, steden gaan na de zomer proefprojecten van start, waarbij enkele duizenden kinderen uit groep 5 zwemles krijgen."

Het gaat voornamelijk om zogenaamde zwarte scholen waarvan een belangrijk deel van de leerlingen, voornamelijk allochtonen en sociaal zwakkeren, niet heeft leren zwemmen.

Microsoft is bezig met gratis beveiliging

Nadat in een e-mail van Bill Gates bekend werd dat Microsoft een hoge priroriteit toe zal kennen aan beveiliging, is nu een beveiligingsscanner aangekondigd.

Met deze scanner, ook wel De Microsoft Baseline Security Advisor (MBSA) genoemd, kunnnen consumenten en bedrijven de kwetsbaarsbaarheid van buitenaf testen. Dit doet het programma door te scannen op de aanwezigheid van beveiligingsgaten, geïnstalleerde patches en de verantwoordelijkheid van wachtwoorden.
De scanner heeft niet de rol van aanvaller, zoals bij vele andere soortgelijke scanners, maar een rol als administrator. Het programmaatje, een 700 kb bestand gemaakt in XML, zal alle bekende patches en beveiligingsgaten bevatten.

Microsoft heeft op de RSA-conferentie een voorlopige versie gedemonstreerd. Het programmaatje zal vanaf maart te downloaden zijn vanaf de site van Micrososft.

Online radiostations onder vuur

FredvZ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse muziekindustrie wil dat online radiostations gaan betalen voor de muziek die ze uitzenden.

Er is en speciale overheidscommissie ingesteld die moest gaan kijken wat de stations moeten betalen en hoeveel ze moeten betalen. De commisie stelt voor om bedrijven met een online station $0,14 per nummer te laten betalen. In geval van complete uitzendingen die al op de radio zijn geweest, moet men $0,07 er nummer betalen.

Voor een bedrijf als America Online - dat per maand ongeveeer 160 miljoen songs uitzendt - zou dit volgens CNet neerkomen op een maandelijkse rekening van 224.000 dollar. Bovendien zou de regeling met terugwerkende kracht gelden.

De stations willen helemaal niet betalen, zij betalen al auteursrechten om de muziek te kunnen uitzenden. Grote radiostations zijn met deze maatregel al gauw tonnen kwijt. Er is echter nog niks besloten, het Amerikaanse Copyright Center moet er nog toestemming aan geven.

Japanse dierentuin oefent met ontsnapte ijsbeer

In een Japanse dierentuin hebben de oppassers vandaag achter een ontsnapte ijsbeer aangezeten. Het was overigens geen echte ijsbeer, maar een dierentuin-medewerker in berenpak. De oefening was onderdeel van een halfjaarlijkse rampenoefening, speciaal bedoeld voor als de wilde dieren ontsnappen als gevolg van bijvoorbeeld een aardbeving.

De oefening is goed verlopen, de oppassers hebben de nep-ijsbeer weten te overmeesteren. Hij is in een net naar de kantine afgevoerd.

Oorpeuteraars opgelet:

Jullie zijn niet meer aangewezen op de balpen, de lucifer, de paperclip of het wattenstaafje. Een huisarts uit Terneuzen komt met een veiliger alternatief: de EarScratcher.

Met het apparaat kan in het oor worden gepulkt zonder het trommelvlies te beschadigen. De Terneuzense arts heeft de smaak nu goed te pakken. Hij is van plan met meer van deze 'handige' uitvindingen te komen. Zo ontwikkelt hij momenteel een mondstuk voor op een sigaret dat moet helpen bij het stoppen met roken. Ook ontwikkelt hij een nieuwe manier om navelstrengen af te klemmen.

Tweede kind voor Beckham en Posh

David en Victoria Beckham verwachten hun tweede kind. Dat heeft het stel via een persbericht bekend gemaakt. Er gingen al enige tijd geruchten dat het spijsmeisje zwanger was. Dit jaar kan voor Posh en Beckham niet meer stuk; meneer Beckham gaat naar het WK Voetbal en mevrouw Beckham scoorde onlangs haar tweede top tien hit.

En als je wilt gokken op de eventuele naam van de tweede Beckham-spruit, dan kun je onder andere surfen naar online-bookmaker Bluesquare dot com. De volgende informatie is dan handig: het eerste kind van de familie Beckham heet Brooklyn, omdat dat kind in Brooklyn was verwekt. Eén gokker noemt dan ook 'Night Club Toilet' als mogelijke naam voor nummer twee.

Slaapverwekkende zonnebank

riduce had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een zonnebank is zo rustgevend dat je zo nu en dan er onder in slaap valt, zo ook een 23-jarige man uit België. Om 21:30 begon hij met zijn zonsessie. Vijfeneenhalf uur later werd hij wakker en merkte dat hij opgesloten zat. Door zijn bewegingen zette hij het alarm in werking. De politie arriveerde enige tijd later en trof hem aan in hevige paniek, trekkend aan de deuren.

"Ik was zo moe na een dag werken en lag zo lekker, dat ik in slaap moet zijn gevallen", vertelde hij later. De banken waren gelukkig om 22:00 al uitgezet.

PKK-kopstuk krijgt geen asiel

GreyWolf3 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Koerdische PKK-kopstuk Nuriye Kesbir krijgt geen asiel in ons land. De IND zegt over aanwijzingen te beschikken dat ze betrokken was bij oorlogsmisdrijven of misdrijven tegen de menselijkheid. Nuriye Kesbir zit in de presidentiele raad van de Koerdische arbeiderspartij. Ze tekent beroep aan.

Turkije heeft inmiddels verzocht om haar uitlevering. Volgens dat land leidt ze een criminele organisatie.Ze wordt niet beschuldigd van terrorisme omdat ze dan de doodstraf kan krijgen. Dan zou Nederland haar niet uitleveren. Nu riskeert ze 15 jaar cel. Justitie bestudeert momenteel het uitleveringsverzoek.

Vrouw ontdekt spelfout in eigen naam

Een Britse onderwijsassistente uit Kent heeft ontdekt dat ze haar naam al haar hele leven, ze is 40, fout heeft geschreven. Sharon Armstrong spelde haar middelste naam altijd als 'Anne', maar na bestudering van haar geboortecertificaat ontdekte ze eigenlijk 'Ann' heet.

Volgens Armstrong heeft ze de 'e' overal ingevuld, van haar paspoort tot hypotheekaanvraag. "Ik voelde me zo'n stommeling toen ik me realiseerde dat ik het al die tijd fout had."
Laatste reviews en specials
review
Doctor Who - Boom: suspense en maatschappijkritiek vormen samen een boeiend geheel
special
VrijMiBabes #210 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1278
special
Random Pics van de Dag #1277
special
Random Pics van de Dag #1276
special
Random Pics van de Dag #1275
©FOK.nl e.a.