FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 5 november 2001

Zwolle: groot probleem met 'loverboys'

In Zwolle zijn tenminste veertig meisjes tot prostitutie aangezet door het toedoen van 'loverboys'. Zo'n achttien jongens uit Zwolle zijn hier verantwoordelijk voor.

De politie kwam de 'loverboys' toevallig op het spoor toen zij onderzocht hoe een groep knapen, die voor overlast zorgden in het centrum, aan grote sommen geld kwam. Het bleek dat zij de pooier speelden over jonge meisjes. De meisjes werden geronseld in coffeeshops, schoolpleinen en in disco's. Met gladde praatjes en dure cadeaus wisten de jongens de veelal geestelijke labiele meisjes aan zich te binden. Nadat ze eenmaal financieel en emotioneel afhankelijk van hen waren, werden ze gedwongen tot prostitutie.

Opvallend is dat het in Zwolle niet gaat om Marokkaanse jongens, zoals bij 'loverboys' vaak het geval is, maar Antillianen. De jeugdige slachtoffers, waarvan een aantal zwaar getraumatiseerd is geraakt, zijn inmiddels ondergebracht in een opvanghuis in Friesland.

Het Zwolse gemeentebestuur komt morgen met een plan om het probleem te lijf te gaan. Gebleken is dat de situatie in Zwolle ernstiger is dan in vergelijkbare gemeenten. Overigens kwam de Zwolse fractie van de ChristenUnie vorig jaar reeds met de vraag om extra aandacht voor 'loverboys' en hun slachtoffers, en verzocht destijds al om een plan van aanpak.

Regels voor gokken op internet

qltel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Staatssecretaris Kalsbeek van Justitie heeft strengere regels voor het gokken via internet aangekondigd. Spelers moeten zich van tevoren registreren en er komen waarborgen voor een eerlijk spelverloop. Tevens wordt de integriteit van kansspelaanbieders getoetst.

Verder wil Kalsbeek spelers op internet laten 'monitoren' om zo het risico op gokverslaving te beperken. Net als in de casino's zou een maximum speelbedrag vastgesteld kunnen worden.

Spelers die te veel geld verliezen,kunnen een waarschuwing of een spelverbod krijgen. Hoe dit technisch gerealiseerd moet worden, is nog niet bekend gemaakt.

'Homo's zijn geen mensen'

draadnagel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

''Wij respecteren iedereen, maar homo's hebben geen respect voor de islam. Homo's zijn geen mensen,'' stelt de imam-in-opleiding Rochdi (18). Zijn acht klasgenoten knikken instemmend. Ibrahim (17); ''Wij staan geheel achter imam El Moumni. We hopen dat er een einde komt aan homoseksualiteit in Nederland.''

Op de particuliere school Jamia Madinatul-Islam in Den Haag worden 340 jongeren geschoold in de islam. Een opleiding als deze zou moeten voorkomen dat imams opmerkingen maken zoals El Moumni deed. In Den Haag bestaat al achttien jaar een Nederlandstalige imamschool, maar van tolerantie lijkt geen sprake.

Moslims zijn niet populair in Nederland, volgens Mohammed (15): ''Hier denken veel mensen dat Marokkaanse jongeren allemaal stelen en slaan, maar dat zijn ongelovigen. In de koran staat dat zoiets niet mag.''

''We zijn bang voor racisme. Het zou het beste zijn als iedereen één geloof had. Tenslotte is er niks beter dan de islam,'' lacht Ibrahim.

StarWars Episode II trailer uit

Dennis v/d Stelt had ons via de newssubmit het
volgende te melden:

De nieuwe StarWars trailer van Episode II is uit. Vorige week is deze uitgekomen in de Amerikaanse bioscopen voor de film Monsters Inc. maar nu is hij dan ook op de officiële Star Wars website te downloaden.

De trailer duurt 60 seconden en is in drie Quicktime variaties te verkrijgen. De grootste is alleen te bekijken als je Quicktime 5 Pro hebt gekocht.

Je kunt de trailer hier bekijken.

Kijk op EchoBase, de Nederlandse StarWars fanclub, voor meer informatie over de Star Wars films.

COC wil discussie met representatieve moslim

De belangenorganisatie voor homo's, het COC, heeft een gesprek met Abdullah R. F. Haselhoef voor maandagmiddag afgezegd. Het COC zou met de "imam" uit Krabbendijke spreken over zijn uitspraak dat hij de doodstraf op openbare homoseksualiteit rechtvaardigde.

"Wij zien hem niet langer als een representatieve vertegenwoordiger van de moslimgemeenschap". Het artikel in het Algemeen Dagblad is voor eens reden te meer om te twijfelen aan zijn religieuze status"., aldus waarnemend voorzitter K. Hagelstein.
Het artikel in het AD, waar Hagelstein op doelt, geeft aan dat Haselhoef nooit een volwaardige opleiding tot imam heeft gehad. Haselhoef heeft een onafgemaakte opleiding VWO, een onafgeronde opleiding aan de sociale academie gevolgd en een paar jaar verschillende korancursussen gedaan. Ook heeft hij een tijdje encyclopedieën aan de deur verkocht. Zie ook dit bericht op Fok!

Het COC wil nu zo snel mogelijk in gesprek met 'wel representatieve' vertegenwoordigers van Nederlandse moslimorganisaties: "Een dialoog over het begrip van homoseksualiteit in de islam is belangrijk. Haselhoef heeft met zijn uitspraken wel weer de homohaat aangewakkerd. We moeten in de toekomst dit soort excessen voorkomen", zegt Hagelstein.

Overigens wacht het COC nog altijd op de uitkomsten van het strafrechtelijk onderzoek naar de uitlatingen van imam El-Moumni, die homofilie een besmettelijke ziekte noemde en een gevaar voor de samenleving. Het Rotterdamse Openbaar Ministerie onderzoekt die zaak nu al bijna 5 maanden.

'Eerste bodybags in Pakistan'

qyuip had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De lichamen van tien in Afghanistan gesneuvelde Amerikaanse militairen zijn zondagavond in het diepste geheim naar een luchtmachtbasis in Pakistan overgebracht. Dit meldde een Pakistaanse krant maandag.

De lijken zijn door helikopters met gedoofde lichten naar de basis Shahbaz gebracht. Daar zijn ze ingevroren, waarna ze naar Karachi zijn overgebracht voor transport naar de Verenigde Staten, meldden bronnen in de stad Jacobabad.

Washington heeft tot dusver geen enkele melding gemaakt van soldaten die in Afghanistan zouden zijn omgekomen. De Afghaanse Taliban-machthebbers zeggen dat zo'n zeventig Amerikanen zijn gesneuveld.

Volgens de gouverneur van Kandahar zijn enkele Amerikaanse soldaten die deelnemen aan de commando-operaties in het zuiden van Afghanistan gearresteerd. Een exact aantal kon hij niet geven.

Albers testrijder bij Minardi

heerlijkheid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Christijan Albers mag vanaf 8 januari weer achter het stuur van een Formule-1-wagen kruipen. De Nederlander zal dan voor Minardi testrijden. De 22-jarige coureur testte al twee keer eerder voor dit kleine team.



Albers heeft ook nog een kleine kans om volgend seizoen voor het team te mogen racen. Minardi gaat waarschijnlijk in 2002 verder met de Maleisiër Alex Yoong, maar heeft na het wegvallen van de Spanjaard Alonso nog een stoeltje vrij. Alonso vertrekt naar Renault en wordt daar testrijder.

Mocht de Nederlander bij Minardi verder willen, dan moet hij wel sponsorgeld meenemen en dat is in het verleden al een struikelblok gebleken. "We zijn er hard mee bezig. Het is moeilijk te zeggen of het gaat lukken. Dat hangt van zoveel dingen af. Als ik me erover uitlaat, denkt iedereen in Nederland meteen dat het doorgaat, maar zo werkt het niet in de Formule 1,".

Endemol: Actie tegen 'illegale' BB-sites

Dertien Big-Brother 'fan'-sites zijn door Endemol gesommeerd zo snel mogelijk te stoppen met het uitzenden van live-beelden uit het Big Brotherhuis. Het laten zien van die beelden is exclusief voorbehouden aan de officiële website.

Wanneer de websites niet voor donderdag gehoor geven aan de sommatie, en gewoon doorgaan met het uitzenden van de live-streams, dan neemt Endemol juridische stappen. De websites zijn aangeschreven via hun internetproviders.

Één website zou tot nu toe pas gehoor hebben gegeven aan de oproep.

Zie ook in het Big-Brother forum: dit en dit topic.

Geen Jong Oranje voor Hofland

heerlijkheid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kevin Hofland heeft zich bij Mark Wotte afgemeld voor Jong Oranje. De PSV-verdediger ondervindt te veel hinder van een liesblessure. Voor de bondscoach is het de tweede afzegging voor de beslissingswedstrijden tegen Engeland. Eerder gaf Theo Janssen te kennen vanwege een enkelblessure niet in actie te kunnen komen voor Jong Oranje, dat op 9 en 13 november tegen Jong Engeland speelt. Inzet is plaatsing voor het EK.

Zaandam: Drugsgebruikers naar ziekenhuis

Zondagmorgen werden bij ziekenhuis De Heel in Zaandam 4 personen binnengebracht die een dansgelegenheid op de Hemkade hadden bezocht. Het viertal was zodanig onder invloed van drugs dat ze moesten worden opgenomen, één van hen was er zo erg aan toe dat hij naar de afdeling intensive care moest.

Bij een van de overige 3 drugsgebruikers werd een busje met vermoedelijk GHB in de kleding gevonden. Een portier hield aan De Hemkade in Zaandam vlak na de ziekenhuisopnames een man (28) uit Heerenveen aan op verdenking van dealen. De gewaarschuwde politie trof bij de inwoner van Heerenveen een envelopje aan met een restje speed erin, alsmede negen xtc-pilen én een buisje met vermoedelijk GHB.

Emmy Awards 2001

Marble had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na al twee keer te zijn uitgesteld vanwege de gebeurtenissen van 11 september j.l. zijn dan eindelijk de Emmy Awards, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijs, uitgereikt. Grote winnaar werd de dramaserie West Wing met vier awards, waaronder die voor beste dramaserie. Sex and the City kreeg de Emmy voor beste comedyserie. Ook de Late Show van David Letterman viel in de prijzen.

Acteurs die een Emmy kregen uitgereikt voor hun verdiensten waren o.a. Peter MacNicol (John uit Ally McBeal) en Eric McCormack (Will uit Will & Grace). De uitreiking van de awards geschiedde dit jaar nogal sober, met veel donkere kleding en nogal wat uitingen van patriottisme.

Belgische koning weigert Reve prijs

heerlijkheid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belgische koning Albert zal de Prijs der Nederlandse Letteren niet persoonlijk uitreiken aan schrijver Gerard Reve. Hiertoe is besloten vanwege de commotie rond Reve's levenspartner Joop Schafthuizen, die in België wordt verdacht van een zedendelict. Schafthuizen zou een jongen, die de tuin opknapte, onzedelijk hebben betast.

De prijs zal nu worden uitgereikt door een lid van de Nederlandse Taalunie. Een woordvoerder van de Vlaamse minister van Cultuur Bert Anciaux heeft dat maandag gezegd.

Lagere straffen om werkdruk te minderen

heerlijkheid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Openbaar Ministerie in Groningen eist soms lagere straffen om de werkdruk bij de rechtbank omlaag te brengen. Het gaat om zaken waarover normaal gesproken drie rechters van de meervoudige kamer oordelen. Bij een lagere eis van maximaal zes maanden mogen dergelijke zaken ook door de politierechter worden afgehandeld.Volgens persvoorlichter K. Smit van het OM in Groningen gaat het om een noodmaatregel. Er komen alleen zaken "op de grens" voor in aanmerking waarbij justitie rond de zeven of acht maanden gevangenisstraf zou hebben geëist. Een politierechter mag niet meer dan zes maanden opleggen.

Boateng en Moens in selectie Oranje

heerlijkheid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Louis van Gaal heeft zijn selectie voor het oefenduel met Denemarken bekend gemaakt. Verrassende namen in de selectie zijn Oscar Moens en George Boateng.

Voor Boateng is het de eerste keer dat hij wordt opgenomen in de Oranje selectie. AZ-keeper Oscar Moens vervangt Sander Westerveld, die al weken bij Liverpool op de tribune zit. Ronald de Boer keert na een periode van blessureleed terug in de selectie. Phillip Cocu en Marc Overmars ontbreken.

De selectie:
Edwin v.d.Sar, Oscar Moens, Mario Melchiot, Michael Reiziger, Frank de Boer, Jaap Stam, Denny Landzaat, George Boateng, Giovanni v.Bronckhorst, Ronald de Boer, Clarence Seedorf, Edgar Davids, Patrick Kluivert, Ruud v.Nistelrooij, Boudewijn Zenden, Jerrel Hasselbaink, Pierre v.Hooijdonk en Roy Makaay.

Werklozen frauderen massaal

Ryser had ons via de newssubmit het volgende te melden:
Werkloze jongeren uit Amsterdam frauderen op grote schaal door afwijzingsbrieven op sollicitaties onderling uit te wisselen, zo schrijft de Telegraaf.

Werklozen moeten verplicht solliciteren om zo hun WW-uitkering te behouden. Dit geldt voor iedereen tot 57,5 jaar. Werklozen moeten tenminste één keer per week een concrete sollicitatie-activiteit verrichten. Dit moeten zij kunnen aantonen. Het Gak controleert bij elke uitbetaling of hieraan voldaan is.

De fraudeurs werken vrij simpel: een kwestie van de naam van de sollicitant en de datum veranderen op de standaardafwijzingsbrief van de werkgever. De Sociale Dienst is deze truc op het spoor gekomen nadat de website www.uitkeringstrekkers.org dit trucje meldde.

Deze website zorgt voor veel opschudding bij de Sociale Dienst. Zo staan er tips over hoe je afgewezen kunt worden bij een werkgever, door bijvoorbeeld het melden van een afkickkliniek op je c.v. Er is zelfs een mogelijkheid om, bij weigering, steun te krijgen uit een fonds van het 'Platform voor vrije arbeidskeuze'.

De verantwoordelijke wethouder in Amsterdam, Jaap van der Aa, zegt de website nauwlettend in de gaten te houden. "We houden de site goed in de gaten met nieuwe ontwikkelingen, maar we moeten wel ons best doen om ze bij te houden en daarop in te spelen. Alle trucjes moeten worden getackeld," aldus Van der Aa in de krant.

I'm A Wife For You

Onze maagdelijke Britney Spears is van plan om binnen een jaar in het huwelijk te treden met zanger Justin Timberlake. "Ik zou me geen liever vriendje voor kunnen stellen. We gaan echt trouwen, maar wanneer hangt dus af van onze schema's". "Ik kan me geen leven meer zonder hem voorstellen. Als er ooit al een probleem is tussen ons, lossen we het samen op." Is dit ook werkelijk de reden of heeft onze Britney gewoon last van jeuk tussen de benen, aangezien de zangeres niet doet aan seks voor het huwelijk. "Ik wil gewoon wachten tot we getrouwd zijn. Als je getrouwd bent is het specialer en betekent het veel meer."

VS ook angstig voor pokken

Eerder berichtte Fok! dat Nederland vreesde voor bioterroristische aanslagen met het pokkenvirus. De Verenigde Staten vreest dit echter ook. In Amerika zijn tot nu toe al 140 specialisten klaargestoomd voor eventuele aanslagen. Deze mensen moeten verspreid in Amerika kunnen ingrijpen, mochten er eerste verschijnselen optreden van de ernstig dodelijke ziekte. Deze rapid-response teams zijn zelf al gevaccineerd tegen de ziekte. Huisartsen worden extra opgeleid om de eerste verschijnselen van de ziekte te herkennen. Tevens is Amerika net als Nederland ook bezig met het op peil brengen van het pokkenvaccin.

Monkey see monkey do? Of werkelijk iets om ons zorgen over te maken?

Florida voorbereid op orkaan

De onlangs in Cuba gearriveerde orkaan Michelle baart zorgen bij inwoners van Florida en de Bahama's. De in kracht toegenomen orkaan heeft gisteravond de zuidkust van Cuba bereikt. Tot nu toe heeft de orkaan al zeker 20 levens geëist. De orkaan is nu op weg naar Florida. Daar is men al bezig met voorbereidingen op de komst van Michelle. Bewoners en toeristen van het eilandengroepje Florida Keys zijn al vertrokken naar veiliger grond. Meteorologen verwachten dat Michelle in de loop van de dag Florida bereikt. De kans bestaat dat Michelle in kracht afneemt en afbuigt naar het oosten. Dat zou betekenen dat de orkaan de Bahama's zal treffen.

Die jas past ons niet allemaal

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het vernieuwde politieuniform vertoont steeds meer gebreken. Na de commotie rond de 'ontfutselbare' wapenkoppel, blijkt de halflange jas niet dicht te kunnen wanneer er een kogelwerend vest onder wordt gedragen. Ook de wapenkoppel past dan niet om de jas.

Dat blijkt uit een interne brief van het 'projectbureau herziening uniform Nederlandse politie' aan de 260 proefdragers in het land. Het comfortabel kunnen dragen van een kogelwerend vest is voor de politie van belang, omdat zij in de toekomst mogelijk niet meer zonder vest de straat op mogen. Het vest maakt geen deel uit van de draagproef.

Doordat de koppel in het vernieuwde uniform boven de heupen wordt gedragen in plaats van aan de broek, 'botst' de riem met het vest. In de brief adviseert de projectgroep de proefdragers om de koppel aan de broek te doen als er een vest wordt gedragen. "Zij het dat in de meeste gevallen de overkleding dan niet kan worden gesloten", aldus projectleider R. van der Wateren in de brief.

Backstabbers...

Achterbakse mensen, die je zonder enige aanleiding een mes in de rug steken. Mensen waarvan je het idee had dat ze je vrienden waren, die zich publiekelijk voordoen als zijnde de redders van elk verloren zieltje. De mensen die zich naar buiten toe inzetten in een eeuwigdurende strijd tegen het onrecht, zich naar eigen zeggen ontzettend bekommeren om het wel en wee van anderen en zich uitermate begripvol opstellen.
Een luisterend oor, vriendelijke woorden en behulpzame en goedbedoelde raad gevend.
Mensen waar je zelf veel tijd in steekt door te luisteren naar hun problemen, advies te geven waar nodig en waarvan je denkt 'dat is een vriend van me'.

Chinese rivier vervuild met 11 ton cyanide

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een rivier in de Chinese provincie Henan is vervuild geraakt met elf ton levensgevaarlijk cyanide. Duizenden soldaten zijn ingezet om verdere verspreiding van het dodelijke gif te voorkomen. Volgens de Engelstalige China Daily is 0,3 gram cyanide al voldoende om een volwassen mens te doden.

De cyanide, gebruikt in de mijnindustrie, zou na een verkeersongeval langs de rivier in het water zijn gekomen. De rivier Luohe, een zijtak van de Gele Rivier, is momenteel over een lengte van vier kilometer vervuild. Door middel van chemicaliën wordt nu gepoogd de cyanide te neutraliseren.

Zes verdachten van de milieuvervuiling zijn opgepakt.

Elite-eenheid VS kreeg zware klappen

qyuip had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twaalf man van de Amerikaanse elite-eenheid Delta Force zijn op 20 oktober gewond geraakt tijdens een confrontatie met troepen van de Afghaanse machthebbers, de Taliban.

De leden van de geheime eenheid kwamen in Kandahar uit een woning die soms wordt gebruikt door Talibanleider mullah Mohammed Omar.

Voorzitter Richard Myers van de chefs van staf van de Amerikaanse strijdkrachten heeft steeds gezegd dat het verzet tegen de twee Amerikaanse commandoacties licht was. Hersh zegt dat dat zeker bij een van de twee acties niet klopte.

"Het was net een hinderlaag", zei een hoge officier tegen Hersh. De Delta Force-eenheid werd volgens hem verrast door de hevige aanval van de Taliban. Die schoten met lichte wapens en ze vuurden granaten af. "De Taliban waren in het voordeel", vertelde de officier. Volgens hem waren drie van de twaalf gewonde commando's er slecht aan toe.

Hersh, die als eerste meldde dat de VS met raketten bewapende onbemande verkenningsvliegtuigen inzetten boven Afghanistan, schrijft verder dat een aantal hoge legerofficieren woedend was dat het Pentagon opnamen heeft laten zien van de door de commando-eenheid Army Rangers werd uitgevoerd. De beelden waren met een infraroodcamera gemaakt tijdens de nachtelijke actie. De beelden hadden nooit vertoond mogen worden, vinden zij.

De Delta Force is een mysterieuze eenheid, waarvan Washington het bestaan nooit heeft bevestigd. De militairen beschikken over talrijke wapens en technisch hoogwaardige uitrusting, vooral communicatieapparatuur.

De infanterie-eenheid van de Rangers is gespecialiseerd in nachtelijke gevechten. De 7500 manschappen zijn speciaal getraind voor de strijd in onherbergzame gebieden.

Man met 9 messen aangehouden op O'Hare

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het internationale vliegveld O'Hare (Chicago) is zaterdagavond een man gearresteerd toen hij aan boord van een United Airlines vlucht wilde gaan met 9 messen, traangas en een stungun.

Subash Gurung, 27 jaar en afkomstig uit Nepal, werd door de politie aangehouden voor illegaal wapenbezit. Twee messen waren door een beveiligingsbeamte verwijderd voordat Gurung door de security check ging. De andere 7 messen, traangas en stungun werden tijdens een routinecontrole ontdekt. Twee beveiligingsmedewerkers zijn per direct ontslagen.

Tegenover de media verklaarde Gurung in de haast vergeten te zijn de messen en andere wapens uit zijn bagage te verwijderen. Hij was onderweg naar vrienden in Omaha (Nebraska) en zou de wapens in Chicago hebben gekocht om zichzelf te beschermen.

Bronnen bevestigen dat Gurung bij zijn aanhouding hetzelfde adres opgaf als Ayub Ali Khan, een van de kerngetuigen in het "11 september" onderzoek.

CIA kantoor verwoest op 11 september

Het geheime kantoor van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA in het World Trade Center in New York is bij de aanvallen van 11 september verwoest. De New York Times meldde gisteren dat van regeringsfunctionarissen te hebben vernomen.

Het kantoor van de CIA bevond zich in een van de kleinere gebouwen van het WTC dat werd vernietigd toen de twee grote Twin Towers instortten. Alle personeelsleden konden veilig worden geëvacueerd snel nadat de twee passagiersvliegtuigen op de torens waren ingevlogen.

Kort na de aanslagen stuurde de CIA functionarissen naar de puinhopen om te zoeken naar geheime documenten, zowel op papier als in computers. Of dat iets opleverde, is niet bekend.

De CIA-vestiging bevond zich achter een front van een andere niet nader genoemde regeringsinstantie. Taak van deze CIA-agenten was onder meer het in de gaten houden van buitenlandse diplomaten bij de VN.

Taliban laat Fransman vrij

De Franse journalist Michel Peyrard, die begin oktober in Afghanistan werd opgepakt, is vrijgelaten door het Talibanbewind. Dit meldt het Afghaanse persbureau AIP zaterdag.

Eerder hadden diplomatieke bronnen al laten weten dat Peyrard zaterdagavond zou worden vrijgelaten. De Franse journalist reist vanuit de stad Jalalabad naar de grens met Pakistan. Daar zal hij waarschijnlijk worden opgewacht door Franse diplomaten.

Vorige week lieten de Taliban nog weten dat het onderzoek tegen Peyrard, die verdacht werd van spionage, bijna rond was en dat hij binnenkort voor een rechtbank moest verschijnen. Het AIP zegt nu dat het onderzoek heeft uitgewezen dat de Fransman geen spion is, maar echt een journalist. De Taliban lieten vorige maand ook al een Britse journaliste vrij die het land illegaal was binnengekomen.

In Afghanistan zitten ook nog acht buitenlandse hulpverleners vast, die nog voor de aanslagen in de VS waren opgepakt. Zij worden ervan beschuldigd het christendom te hebben verkondigd. Het gaat om vier Duitsers, twee Amerikanen en twee Australiërs.

Gruwelijke dierenmishandeling

Medi@Watjzer en Jeromar hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Spaanse Tarragona is een gruwelijk geval van dierenmishandeling aan het licht gekomen. Onbekenden hebben in een dierenasiel de voorpoten van vijftien levende honden afgezaagd. Enkele dieren bloedden jammerlijk dood. Een dierenarts moest de overige mishandelde honden laten inslapen. De daders raakten in de nacht van vrijdag op zaterdag het asiel binnen. Zij hebben de honden vastgeketend, in dekens gewikkeld en vervolgens de voorpoten afgezaagd. Pas de volgende ochtend, toen het asiel weer open ging, werden de zwaar mishandelde dieren aangetroffen.

Het motief voor de misdaad is nog volstrekt onduidelijk. Wellicht zou het om buurtbewoners gaan die zich aan het geblaf van de honden zouden hebben geërgerd. Het stadsbestuur heeft na de mishandeling besloten de lang voorziene verhuizing van het asiel te bespoedigen.

Spastische Hengeloër bijt topje van duim

Heerlijkheid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De lichamelijk gehandicapte V. (33) uit Hengelo staat voor de Almelose rechtbank omdat hij het topje van de rechterduim van de man naast hem in de zaal heeft afgebeten. Het slachtoffer steekt deze vrijdag in de rechtszaal de hand op. ‘De korte stoot lukt niet’, zegt de kleine ondernemer. Hij was net voor zichzelf begonnen, als voeger.

Het verhaal

Recreatieplas ’t Hulsbeek in Oldenzaal, eind juli op een warme zondag. Als V. is wezen zwemmen, wil-ie snoep kopen. Bij de snackbar kruipen anderen voor. Hij schiet in de stress. Hij wil verhaal halen bij de verkopers, maar er wordt niet geluisterd. Als hij meent dat een groep meisjes hem uitlacht, kookt de melk over, zoals strafkamer-president mr. P. Derks het zegt. Als het slachtoffer hem tot kalmte wil manen, valt V. op de grond. Hij heeft een arm van de voeger vast. De Hengeloër zet de tanden in de duim en bijt keihard. Hij spuugt een half kootje in ’t zand. "Ik schrok. Ik dacht: nou krijg ik nog aids ook." De gevolgen zijn vreselijk.

Het slachtoffer kan het schudden met zijn nieuwbakken bedrijfje in voegwerk. "Ik heb alles bij elkaar verdiend met gereedschap, gezond verstand en mijn handen." Werken is voorlopig passé. De chirurg denkt dat de pijn aan de kortere duim pas over een jaar weg is. Eerst vraagt hij twee ton smartengeld, maar dat is ook zijn eigen advocaat mr. P. Seelen te gortig. "Doe daar maar een nul af." Wel heeft de voeger al 60 mille materiële schade geleden en springen deurwaarders in z’n nek. Hij vraagt 12.500 gulden voorschot.
Een expert schetst V.’s trieste achtergrond. Door een hersenbeschadiging bij de geboorte is-ie spastisch. Het tekent zijn leven en de kijk op de andere sexe. De deskundige noemt V. (sterk) verminderd toerekeningsvatbaar. Officier justitie mr. H. Bloebaum proeft uit de opmerking over aids weinig mededogen bij V. Hij spreekt van "een onbegrijpelijk soort feit". Hij vindt het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bewezen, maar kijkt ook naar V.’s achtergrond.

De eis: 60 uur werken, zes maanden voorwaardelijk, reclasseringscontact en het gevraagde voorschot. V. spreekt het laatste woord. "Als je gehandicapt bent, word je daar altijd op aangekeken. Het is voor hem nu ook heel zwaar. Ik heb er spijt van. Als die meisjes niet zo hadden gelachen..."

Imam Haselhoef is geen Imam

vodkachu had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Abdullah Haselhoef heeft nooit een volwaardige opleiding tot imam gehad. Hij zou zich ook ten onrechte opwerpen als adviseur van islamitische instellingen. In het Algemeen Dagblad van maandag twijfelen verscheidene gezaghebbende moslimorganisaties openlijk aan zijn godsdienstige status. Haselhoef geeft in de krant toe dat hij geen volwaardige imam is. Hij noemt als zijn achterban de psychiatrische patiënten en verslaafden die hij helpt in de Haagse psychiatrische inrichting Parnassia.

Over de titel imam bestaat overigens geen eenduidige uitleg. De opleidingseisen voor Turkse moslims zijn weer anders dan die voor bijvoorbeeld Marokkaanse. Haselhoef komt uit de Surinaamse gemeenschap en daarvoor gelden ook weer andere regels.

Caroline Tensen gewond door aanrijding

geos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Caroline Tensen is zaterdagnacht vrij ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval in haar woonplaats Bussum. De televisie-presentatrice werd kort na middernacht op de Brediusweg geschept door een taxi toen ze van het huis van haar zus naar haar eigen woning in Bussum fietste. Ze belandde op de motorkap van de taxi en werd door de klap tegen de grond geslingerd.

Tensen liep diverse zware kneuzingen, letsel aan haar onderbeen en een enkelbreuk op. De chauffeur van de taxi stapte na de aanrijding even uit, maar bekommerde zich verder nauwelijks om het slachtoffer en reed zonder zijn identiteit bekend te maken weer door.

"Ik ben behoorlijk geschrokken", vertelde Caroline Tensen gisteren vanuit het ziekenhuis, vlak voordat ze naar de operatiekamer werd gereden. "De taxi, die vanuit de tegengestelde richting kwam, draaide plotseling en kwam op mijn weghelft terecht. Ondanks dat het licht op mijn fiets brandde, zag hij me niet en reed me aan. Voor ik het wist lag ik op de grond."

De presentatrice, die de politie van het ongeval in kennis heeft gesteld, hoopt dat de taxichauffeur zich alsnog meldt. "Ik kan me voorstellen dat hij ook geschrokken was en misschien niet direct de ernst van de aanrijding inzag. Of misschien is er iemand die het voorval heeft gezien of weet om welke taxi het gaat en dat aan de politie wil doorgeven."

Caroline Tensen, die na de operatie haar enkel in het gips zag verdwijnen, krijgt vandaag te horen wanneer ze het ziekenhuis mag verlaten. Vaststaat dat ze zeker weken zal zijn uitgeschakeld.

Knokpartij met politie door wildplassen

MR_VIPER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nijmeegse politie heeft dit weekeinde drie mannen en een vrouw uit het Brabantse Mill aangehouden. Een groep agenten raakte slaags met de 4 bewoners uit Mill, nadat twee van de Brabanders betrapt waren op wildplassen.

De twee mannen parkeerden hun auto op een doorgaande weg in Nijmegen om te plassen. Passerende politiemensen zeiden daar iets van. Toen de sfeer onaangenaam werd besloten de agenten het tweetal aan te houden. Daar bemoeiden de man en de vrouw in de auto zich mee.

Nadat andere politie-eenheden waren komen opdagen, brak een vechtpartij uit. Een agente raakte gewond door klappen van een 23-jarige man uit Mill. Uiteindelijk zijn de Brabanders allemaal aangehouden.

Piet Paulusma rekent op strenge winter

heerlijkheid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De kans op een koude of strenge winter is groot. De huidige luchtdrukontwikkeling bevordert de opbouw van een reservoir van koude lucht boven Noordoost-Europa. Volgens weerman Piet Paulusma komt er in de wintermaanden een flinke portie koude lucht onze kant op.
Een natte september en een warme oktober kunnen volgens de weerman de voorbode zijn van een koude tot strenge winter. Paulusma wijst daarbij op vergelijkbare situaties in het verleden. Zo werden de natte septembermaanden in combinatie met warme oktobermaanden van 1968, 1878, 1984 en 1995 gevolgd door een koude winter. "Fan de tsien kâlde winters binne der seis foarôf gongen troch in wiete septimber en in waarme oktober", aldus Paulusma. De kans op een strenge winter wordt groter als ook november warm uitpakt.
Het hogedrukgebied dat nu al geruime tijd boven Frankrijk en Groot Brittannië ligt heeft volgens de weerman uit Herbayum de neiging op te schuiven naar het Noorden van Europa, zodat de koude oostenwind vrij spel krijgt. "We komme seker twa perioades op redens", zegt hij.

Kok mag toch meepraten op mini-EU-top

Ook premier Kok heeft gisteren mee mogen eten met de 'andere' wereldleiders tijdens een informeel Afghanistan-overleg. Aanvankelijk waren alleen bondskanselier Schröder en president Chirac uitgenodigd bij de Britse premier Blair. Kok werd gisteren, nadat hij Blair had gebeld, alsnog uitgenodigd. Kok stapte direct op het vliegtuig, wat volgens Paul Rosenmöller van Groen Links ‘net op tijd voor het toetje’ was.

Ook aanwezig waren de Spaanse premier Aznar, premier van Italië Silvio Berlusconi, EU-buitenlandcoordinator Javier Solana en Guy Verhoffstad, de premier van EU-voorzitter België. Allen nadat zij er óók op hadden aangedrongen om aanwezig te zijn. Zo werd het van een intiem triootje, een Europarty van maarliefst acht leiders.

Verder meld de BBC dat officials hebben uitgerekend dat 'just' 0,0002536 procent van de landmassa in Afghanistan is getroffen door de bombardementen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1266
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
©FOK.nl e.a.