COC wil discussie met representatieve moslim

De belangenorganisatie voor homo's, het COC, heeft een gesprek met Abdullah R. F. Haselhoef voor maandagmiddag afgezegd. Het COC zou met de "imam" uit Krabbendijke spreken over zijn uitspraak dat hij de doodstraf op openbare homoseksualiteit rechtvaardigde.

"Wij zien hem niet langer als een representatieve vertegenwoordiger van de moslimgemeenschap". Het artikel in het Algemeen Dagblad is voor eens reden te meer om te twijfelen aan zijn religieuze status"., aldus waarnemend voorzitter K. Hagelstein.
Het artikel in het AD, waar Hagelstein op doelt, geeft aan dat Haselhoef nooit een volwaardige opleiding tot imam heeft gehad. Haselhoef heeft een onafgemaakte opleiding VWO, een onafgeronde opleiding aan de sociale academie gevolgd en een paar jaar verschillende korancursussen gedaan. Ook heeft hij een tijdje encyclopedieën aan de deur verkocht. Zie ook dit bericht op Fok!

Het COC wil nu zo snel mogelijk in gesprek met 'wel representatieve' vertegenwoordigers van Nederlandse moslimorganisaties: "Een dialoog over het begrip van homoseksualiteit in de islam is belangrijk. Haselhoef heeft met zijn uitspraken wel weer de homohaat aangewakkerd. We moeten in de toekomst dit soort excessen voorkomen", zegt Hagelstein.

Overigens wacht het COC nog altijd op de uitkomsten van het strafrechtelijk onderzoek naar de uitlatingen van imam El-Moumni, die homofilie een besmettelijke ziekte noemde en een gevaar voor de samenleving. Het Rotterdamse Openbaar Ministerie onderzoekt die zaak nu al bijna 5 maanden.