FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 25 september 2000

Pedofiel doodgestoken

De 22-jarige Dennis B. die in de nacht van vrijdag op zaterdag in Oosterhout werd doodgestoken, is vorig jaar door de rechtbank in Breda veroordeeld wegens ontucht.

De reclassering heeft bevestigd dat de man wegens deze zaak onder haar toezicht stond. Inhoudelijk wil zij niet op het voorval ingaan.
B. pleegde de ontucht met zeven jongens en een meisje tussen de zes en negen jaar in zijn woning.

Politie en justitie willen bevestigen noch ontkennen dat de 37-jarige man die zich als dader van de steekpartij bij de politie heeft gemeld, de vader is van één van de kinderen.

Bevalling in volle vlucht

Amal Fadel, een jonge vrouw uit Jemen, is maandag aan boord van een vliegtuig van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa bevallen van een dochtertje. Het toestel was uit Jemen op weg naar Cairo, zo is op het vliegveld van de Egyptische hoofdstad vernomen.

Toevallig was een verpleegster onder de passagiers die Fadel bij de bevalling heeft bijgestaan. Moeder en dochter zijn in Cairo naar een ziekenhuis gebracht, waar artsen constateerden dat zij allebei gezond zijn.

Letterlijk airborn dus

Reddingsschip Titanic gevonden

Canadese onderwaterarcheologen en een filmploeg uit Halifax in het Canadese Nova Scotia hebben het reddingsschip van de Titanic gevonden, de Carpathia. Filmbeelden van het wrak werden afgelopen weekend in het Instituut voor Oceanografie in Halifax voor het eerst getoond.
De Carpathia bevond zich op een afstand van zo'n negentig kilometer toen de Titanic op 14 april 1912 ten zuiden van Newfoundland tegen een ijsberg voer en een paar uur later zonk. De radiotelegrafist van de Carpathia ontving de noodsignalen van de Titanic en de kapitein besloot meteen koers te zetten naar de in nood verkerende oceaanstomer.

Het duurde echter nog enkele uren voor het schip op de plaats des onheils was. De Carpathia kon nog zo'n zevenhonderd schipbreukelingen redden. Die dobberden in reddingsboten in de ijskoude Atlantische Oceaan. Ze werden naar New York overgebracht.
Het wrak van de Carpathia bevindt zich 192 kilometer ten zuiden van Ierland in de Atlantische Oceaan. Daar ligt het sinds 1917, toen het tijdens de Eerste Wereldoorlog door een Duitse onderzeeboot met torpedo's tot zinken werd gebracht.

Filmbeelden, gemaakt door het in onderwateravonturenfilms gespecialiseerde bedrijf Eco-Nova, laten zien dat het schip in één stuk recht overeind op de bodem ligt. Vooralsnog blijft de Carpathia onderwerp van wetenschappelijk onderzoek.

Cel voor Whitney Houston ?

Popster Whitney Houston moet mogelijk dertig dagen de cel in. De openbaar aanklager in Hawaii heeft aangekondigd Houston aan te zullen klagen wegens drugsbezit in de derde graad waarop een straf van maximaal dertig dagen gevangenis en een boete van duizend dollar staat.

De zangeres werd op 11 januari op de luchthaven Keahole-Kona van Hawaii betrapt met 15,2 gram hasj in haar koffer. Zij wist arrestatie slechts te voorkomen omdat de politie te laat verscheen.
Houston moet zich voor 26 oktober melden bij de justitie op Hawaii. Als zij dat niet doet wordt er een nationaal arrestatiebevel tegen haar uitgevaardigd.

Miljoenen bankrekening vrij toegankelijk

Een Engelse computerexpert ontdekte dit weekend dat hij toegang had tot miljoenen bankrekeningen over de hele wereld. Op de site van Fiserv, de leverancier van telebankier software voor tientallen banken stuitte hij op gegevens die hem toegang gaven tot elke bankrekening die door de software van Fiserv beheerd wordt.

Fiserv zegt zelf dat het gaat het om meer dan 200 miljoen bankrekeningen met een totaal tegoed van 54 miljard gulden. Na zijn ontdekking waarschuwde de expert de lokale politie en de FBI.
Bovendien ging hij met zijn verhaal naar de Engelse krant The Observer, zodat iedereen op de hoogte van dit schandaal zou zijn

Vraag me af hoeveel dat 'm heeft opgeleverd

Haai zorgt voor onrust in Australië

Een surfer die maandag in het zuiden van Australie werd vermist is mogelijk aangevallen door een haai, heeft de politie gemeld.
De surfplank van de man spoelde aan op het strand van Black Point in de buurt van Elliston. Een door de politie geleide zoektocht naar het lichaam bleef vooralsnog zonder resultaat.

Zondag was bij het 150 kilometer verder gelegen Cactus Beach een Nieuw-Zeelandse man door een haai van zijn surfplank getrokken en gedood. Volgens getuigen was de haai, die zo'n vijftig meter uit de kust toesloeg, vijf meter lang. De Nieuw-Zeelander was op huwelijksreis en zijn vrouw werd met een zware shock in het ziekenhuis opgenomen.

Politie Zweden doet inval bij neonazi-feest

Een politiemacht van meer dan 200 man heeft zaterdag een einde gemaakt aan een feest van zo'n 90 neonazi's buiten de hoofdstad Stockholm, zo hebben de autoriteiten zondag gemeld.

De politie ging de woning, waar neonazi's uit Zweden, Denemarken, Noorwegen en Duitsland aanwezig waren, binnen omdat het feest als een openbare bijeenkomst werd beschouwd, zo meldde een politiewoordvoerder.

Niemand werd gearresteerd en de feestgangers verlieten de woning in Klippan, 45 kilometer ten zuidwesten van Stockholm, vreedzaam, zei de woordvoerder.
Omdat de autoriteiten bang zijn dat neonazisme en extremisme aanslaan onder de jeugd, wordt de laatste tijd hard opgetreden tegen neonazi's en mensen die daarvan worden verdacht.

Actie = Reactie krijgt medestand

Actie Comité had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onverwacht heeft de campagne Actie = Reactie succes verworven in het studentenleven. Studenten verenigingen van o.a. Leiden, Amsterdam, en Utrecht hebben hun leden opgeroepen te participeren in de protest actie om de auto stil te zetten in de ochtendspits donderdag 5 oktober tussen 08:15 en 08:30.
Door deze medestand heeft het Actie Comité van de Actie = Reactie campagne besloten de ludieke protest actie met volle kracht voort te zetten, dit wordt ingeluid door een geheel nieuwe look van de Internet site.

Op de vernieuwde site zal regelmatig intern en extern nieuws verschijnen, mede als instructies omtrent de gehele protest actie. Ook is er een media campagne aangekondigd met de verspreiding van stickers, posters, maar vooral persberichten naar verschillende media instanties.
'Het is fijn om te weten dat het Nederlandse publiek gehoor geeft aan dit soort acties. Het mag dan niet meteen een oplossing geven, maar het laat de verantwoordelijken [de overheid] wel merken dat het Nederlandse publiek gezamelijk achter één gedachte staat.' aldus één van de anonieme leden van het actie comité.

Wordt vervolgd

Schietpartij vanwege grappen over naam

Ronald Gay had er zo genoeg van dat mensen grappen maakten over zijn achternaam dat hij een pistool pakte, naar de dichtstbijzijnde gay bar (homobar) snelde en zeven mensen neerschoot, van wie er een overleed en een ander in kritieke toestand verkeerde.

De 53-jarige Gay werd niet ver van de bar aangehouden. Volgens de politie had hij in een cafe de weg gevraagd naar de dichtstbijzijnde homobar. Hij zei dat hij homo's wilde doodschieten en de persoon die hem de weg wees belde onmiddellijk daarna de politie. Terwijl deze naar hem op zoek was kwam het bericht over de schietpartij binnen.

Ronald Gay, die in Vietnam heeft gediend, werd volgens zijn broer bij de marine gepest om zijn naam, maar had daardoor geen hekel gekregen aan homo's. ,,Toen ik naar school ging betekende 'gay' gewoon 'vrolijk''', zei William Gay. Volgens hem had Ronald Gay vergeefs bij een veteranencentrum aangeklopt om medicijnen tegen posttraumatisch stress syndroom. ,,Toen zij die niet gaven creeerden zij een tijdbom.''

Het drama voltrok zich vrijdagavond in Roanoke in de staat Virginia. Leden van de in Washington gevestigde National Gay and Lesbian Task Force organiseerden daar zaterdag een wake voor de slachtoffers. Inwoners legden bloemen, kaarten en ballonnen bij de bar waar de schietpartij had plaatsgevonden.

Vrouw niet meer nodig voor bevruchting

FOK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Genetische technieken, zoals gebruikt bij het schaap Dolly, kunnen er in de toekomst voor zorgen dat mannelijke paren hun eigen kinderen kunnen verwekken. Een vrouwelijke eicel is dan niet meer nodig.

Volgens een wetenschapper van de Universiteit van Edinburgh is het uiteindelijk mogelijk dat een homoseksueel stel voor voortplanting eigen DNA gebruikt. Het vruchtje moet dan nog wel in de baarmoeder van een vrouw worden voldragen.

Dokter Calum MacKellar stelt dat mannelijke eicellen zijn te maken door de kern uit een donoreicel te halen en die te vervangen door de kern van een spermacel. Het nieuwe eitje bevat dan mannelijk DNA en kan in een reageerbuis met sperma worden bevrucht. Daarna moet het in een draagmoeder worden ingeplant.

"Het is in theorie mogelijk, maar er zijn nog heel wat obstakels. Een embryo met uitsluitend mannelijk DNA kan nog niet normaal groeien omdat er vrouwelijke genen ontbreken", aldus MacKellar tegen de Britse omroep BBC.

Over ethische aspecten wordt in het onderzoeksrapport overigens nog niet gesproken.

Condooms gewild artikel

Ali Salami had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De condooms gaan bij de drogist in het Olympisch dorp als zoete broodjes over de toonbank. Sinds de opening van het dorp op 2 september, twee weken voor het begin van de Spelen, werden er ruim 25.000 gratis exemplaren uitgereikt aan de bewoners (tijdens het evenement ongeveer 16.000 atleten en officials). Een Australische firma stelde 50.000 condooms ter beschikking. "U ziet: safe seks leeft onder de deelnemers", aldus woordvoerder Jim Webster, "maar ik heb de indruk dat het niet alleen om de seks gaat, maar dat er veel condooms worden meegenomen naar huis. Zowel mannen als vrouwen zijn gewilde afnemers."

"ja meneer, doet u mij die Makro-verpakking maar"

Groentes zijn de lul in Banjo Kazooie: Nuts & Bolts-filmpje

Het is alweer een tijdje terug dat we iets hoorden van Banjo Kazooie: Nuts & Bolts, bij sommigen bekend als Banjo Kazooie 3, voor de Xbox 360. Maar gelukkig kunnen we jullie vandaag een extra lang gameplay-filmpje voorschotelen. Veel kijkplezier met dit filmpje waar Banjo onder andere een aantal groentes een kopje kleiner maakt en het gevecht aan gaat met een stier:

Vervolg op de populaire Nintendo 64-platformers. Beer Banjo en zijn gevederde vriend Kazooie beleven allerlei avonturen. Nuts & Bolts is meer dan een platformgame en kent ook een create-your-vehicle onderdeel dat een belangrijke rol zal gaan spelen

De tweede weekopdracht

Pas om 15:00 uur kregen de bewoners de tweede weekopdracht te horen. Georgie werd naar de dagboekkamer geroepen om de envelop op te halen en riep de bewoners bijeen in de woonkamer. Hij las voor:

"Beste bewoners, dit is jullie tweede weekopdracht: de dansmarathon. Dit is de bedoeling: vanaf het moment dat jullie een sein krijgen moeten jullie non-stop (dag en nacht) dansen tot 12:00 uur vrijdag. Op deze regel is één uitzondering. Op het moment dat er donderdag één van de genomineerden vertrekt, mag op het sein van Big Brother even gestopt worden om afscheid te nemen.

Voordat jullie gaan dansen moet er eerst een vloer worden gebouwd, daarvoor hebben jullie drie uur de tijd. De bouwbeschrijving hiervoor vinden jullie in de envelop.
"

Georgie gaat nog even verder, maar het komt er op neer dat er constant twee mensen aan het dansen moeten zijn. Een zware opdracht dus deze keer. De bewoners besluiten na enige discussie om toch 20% van het weekbudget in te zetten.

Hoe gaan de bewoners te werk? Lees het in op het FOK!Forum in het streamverslag van vandaag.

Mobiele Virussen onzin

Sc0rpi0n X had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens KPN is technisch onmogelijk om een mobiele telefoon met een virus besmetten door middel van een SMS-bericht of een e-mail. KPN laat weten dat de berichtgeving hierover, voor zover haar technische kennis reikt, onjuist is.

KPN ontkent ook de geruchten dat het werkt aan antivirussoftware voor mobiele telefoons, aangezien deze software simpelweg niet bestaat. Deze is dus ook niet te koop in de Primafoon winkels, zoals in een aantal publicaties zou zijn gesuggereerd. De KPN overweegt zelfs stappen te ondernemen tegen de verspreiders van deze informatie.
De verschillende berichten melden dat het mogelijk zou zijn om gegevens op de SIM-kaart te wijzigen door het overschrijven van het serienummer (IMEI-code) en de unieke identificatiecode (ISMI-code). Het wijzigen van deze codes kan alleen gebeuren met specifiek daarvoor bestemde apparatuur. Net zo min als alleen een tekstbericht een virus op de pc kan veroorzaken, kan tekst in de vorm van een SMS-bericht of e-mail dit ook niet op de mobiele telefoon. Het ergste wat theoretisch kan gebeuren is dat men telefoonnummers toevoegt aan het geheugen van de gsm. Wel kan KPN Mobile gegevens van buitenlandse netwerken en verkorte kiescodes voor VoiceMail aanpassen op de SIM-kaart. Deze gegevens kunnen volgens de KPN niet door derden worden gewijzigd aangezien hiervoor unieke sleutelcodes in het toestel en in het netwerk nodig zijn.

En als die sleutelcodes wel bekend zijn ????

Pentium 4 verschijnt w.s. eind oktober

Pentium 4 verschijnt waarschijnlijk eind oktober

AMSTERDAM - Insiders bij Intel beweren dat het chipbedrijf van plan is de Pentium 4 tijdens de laatste week van oktober te lanceren. Volgens bronnen binnen het bedrijf wordt er volop gedacht om de nieuwe chip op 30 oktober te presenteren. De processor zou verkrijgbaar zijn in een 1,4 en 1,5-GHz uitvoering.

De Pentium 4 wordt het nieuwe vlaggenschip van Intel, althans voor desktop-pc's en totdat de 64-bits Itanium in de winkels verschijnt. Hij is net zoals de Pentium III een 32-bits eenheid, maar in tegenstelling tot zijn voorganger heeft hij wel een volledig nieuwe kern waardoor hij betere prestaties zou voorleggen.

Intels nieuwste, die tijdens de lange ontwikkeling de codenaam 'Willamette' meekreeg, moet het blazoen van de chipmaker terug oppoetsen. Ooit de onbetwistbare leider in het processorsegment, heeft de onderneming steeds meer met de sterke concurrentie van AMD af te rekenen.

Sinds de introductie van de Athlon van AMD wordt het marktaandeel van Intel steeds kleiner, hoewel het bedrijf nog altijd veruit de grootste producent is.

Concurrentie

Een belangrijk probleem blijft de scherpe prijsconcurrentie van AMD. Hierdoor worden de min of meer gelijkpresterende producten van Intel uit de markt geprijsd. Aangezien de Pentium 4 ook een fors prijskaartje zal dragen, lijkt alvast die kwestie niet opgelost.

Bovendien zal de chip naar alle waarschijnlijkheid slechts beperkt voorradig zijn, waardoor een hoge prijs gegarandeerd lijkt. Er is wel een tegemoetkoming van Intel voor computerfabrikanten die de Pentium 4 samen met Rambus-geheugen in hun toestellen gebruiken. Zij krijgen per processor een subsidie van zeventig dollar.

Zwervers als chauffeur

Het Amsterdamse Gemeentevervoerbedrijf wil graag zwervers uit de hoofdstad in dienst nemen. Directeur André Testa riep zaterdag daklozen op om te komen solliciteren. "Ik doe dat niet als liefdadigheid, maar omdat ons bedrijf zit te springen om personeel."

De daklozen kunnen een gratis opleiding krijgen tot conducteur of bestuurder. In het verleden hebben al enkele zwervers met suc6 deze stap gezet, maar het vervoersbedrijf wil nu nog meer daklozen in dienst nemen.

Tandpastaslag

Een onbekende dief heeft het afgelopen weekeinde in Gorinchem op klaarlichte dag een grote partij tandpasta achterover gedrukt uit een drogisterij .

De winkeldief wist ongemerkt de zaak in het centrum te verlaten met maar liefst 126 tubes met een waarde van meer dan 1.000 piek.

De eigenaar ontdekte de diefstal doordat zijn tandpastavak plotseling helemaal leeg was.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.