Schietpartij vanwege grappen over naam

Danny (FOS4)
Ronald Gay had er zo genoeg van dat mensen grappen maakten over zijn achternaam dat hij een pistool pakte, naar de dichtstbijzijnde gay bar (homobar) snelde en zeven mensen neerschoot, van wie er een overleed en een ander in kritieke toestand verkeerde.

De 53-jarige Gay werd niet ver van de bar aangehouden. Volgens de politie had hij in een cafe de weg gevraagd naar de dichtstbijzijnde homobar. Hij zei dat hij homo's wilde doodschieten en de persoon die hem de weg wees belde onmiddellijk daarna de politie. Terwijl deze naar hem op zoek was kwam het bericht over de schietpartij binnen.

Ronald Gay, die in Vietnam heeft gediend, werd volgens zijn broer bij de marine gepest om zijn naam, maar had daardoor geen hekel gekregen aan homo's. ,,Toen ik naar school ging betekende 'gay' gewoon 'vrolijk''', zei William Gay. Volgens hem had Ronald Gay vergeefs bij een veteranencentrum aangeklopt om medicijnen tegen posttraumatisch stress syndroom. ,,Toen zij die niet gaven creeerden zij een tijdbom.''

Het drama voltrok zich vrijdagavond in Roanoke in de staat Virginia. Leden van de in Washington gevestigde National Gay and Lesbian Task Force organiseerden daar zaterdag een wake voor de slachtoffers. Inwoners legden bloemen, kaarten en ballonnen bij de bar waar de schietpartij had plaatsgevonden.