FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 25 juli 2000

Rechtzaak om Christina Aguilera

De New Yorkse manager Ruth Inniss eist in een rechtszaak 7 miljoen dollar van Christina Aguilera. Ze zegt dat ze ten onrechte geen deel heeft gekregen in de vette winsten van de jonge zangeres. Volgens de manager heeft ze van het debuutalbum van Aguilera nog zeker 2 miljoen dollar tegoed. Met 'Genie In A Bottle' en 'What A Girl Wants' van dit album scoorde Christina dikke hits.

Inniss zegt dat zij in 1993 al het talent van Aguilera ontdekte, toen ze nog twaalf was en als 'Mouseketeer' bij de 'Mickey Mouse Show' optrad. In overleg met de moeder van Christina zou zij zich voor haar carrière hebben ingespannen. De advocaat die zij in de arm had genomen voor het behartigen van Aguilera's zaken zou haar, ondanks al haar inspanningen, hebben buitengesloten.

"Aanklagen", volkssport nummer 1 in Amerika .

Homoseksuele militairen krijgen gelijk

Vier Britse ex-militairen krijgen een schade vergoeding van ruim 1,1 miljoen piek. Het Europees Hof voor de Rechten van de mens veroordeelde de Britse regering hiertoe, omdat zij het viertal wegens hun homosexualiteit hadf ontslagen.

De zeven rechters van het hof waren unaniem van mening dat de rechten van het viertal, 1 vrouw en 3 mannen, waren geschonden. Eind september oordeelde het hof al in het voordeel van de vier en nu krijgen ze nog lekker wat geld ook.

Lees hier het hele bericht.

Italiaanse politie schiet Nederlander neer

Een Italiaanse politieagent heeft vandaag een nederlandse toerist neergeschoten in de badplaats Rimini. De jongen is zwaargewond opgenomen in een ziekenhuis. De politieman hoorde gerommel bij zijn huis en trof de jongen op zijn balkon. De vermeende inbreker negeerde het bevel om stil te blijven staan, waarop de agent schoot.

Op het balkon werd ook een pistool met losse flodders gevonden, maar of deze van de Nederlander zijn is nog onduidelijk.

Een van de twee had volgens mij een andere taal moeten leren .

Britten slaan deel Euro

Ar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britten, die zelf niet meedoen aan de euro, gaan een deel van de Duitse euromunten slaan. De Birmingham Mint, onderdeel van de Britse rijksmunt Royal Mint, verwierf de prestigieuze opdracht van ƒ105 miljoen na een rechtszaak.

De lucratieve order was oorspronkelijk naar een filiaal van de Duitse munt gegaan. Toen Birmingham Mint dat vernam, diende het bedrijf in de Bondsrepubliek een aanklacht in. De Mint stelde dat Europese wetgeving was overtreden, omdat de inschrijving te beperkt was gebleven. De Britten spraken over oneerlijke concurrentie.

Een leider van de Britse Labourfractie in het Europees parlement, Murphy, reageerde in de krant The Independent verheugd op de uitkomst van het proces: "Of Groot-Brittannië nu wel of niet aan de euro meedoet, de munt kan in ieder geval goed zijn voor het land". De order stelt de banen van 140 medewerkers veilig.

Echtpaar wil kinderen weggeven

Een Duits echtpaar overweegt uit geldgebrek twee van zijn zeven kinderen weg te doen. Petra en Thomas Stross uit Lonsee hopen op die manier ook een grotere kans te maken op een passende huurwoning.

Het gezin leeft van het salaris van de werkende moeder, de arbeidsongeschikte vader doet het huishouden. Na aftrek van de vaste lasten moeten de negen personen van zo'n 1700 gulden in de maand rondkomen. De angst voor schulden is groot, de familie zoekt dringend een goedkopere woning. Maar eigenaars voelen er niets voor een huis aan het negenkoppige gezin te verhuren.

We weten niet hoe het verder moet, slaakt vader Stross een noodkreet in het Duitse blad Bild. Hij hoopt op hulp. "Anders moeten we twee kinderen weggeven. Alleen op die manier kunnen de andere vijf overleven". Het echtpaar kiest voor de twee jongste kinderen. Elias (1) en zijn broertje Pascal (3) kunnen zich nog het beste aan een nieuwe omgeving aanpassen, aldus een huilende moeder.

Yahoo doet niets tegen nazi-verkoop

Internetportaal Yahoo heeft een vonnis van een Franse rechtbank niet uitgevoerd. In mei besloot de rechter dat Yahoo bepaalde veilingpagina's ontoegankelijk moest maken voor Franse bezoekers.

Op de sites werden nazi-artikelen te koop aangeboden, wat in Frankrijk verboden is.

Volgens een expert van Yahoo is het moeilijk om gebruikers te filteren op nationaliteit en is een controle makkelijk te omzeilen. De officier van justitie heeft na de verklaring van Yahoo gevraagd om een nieuw onderzoek naar de haalbaarheid van de eisen.

In afwachting daarvan wil hij dat Yahoo een boete krijgt voor het negeren van het vonnis. De rechter doet op 11 augustus uitspraak over een nieuw onderzoek en de hoogte van de eventuele boete.

Yahoo had in juni al aangekondigd het vonnis niet uit te voeren, omdat het niet uitvoerbaar zou zijn. Het internetportaal is bovendien bang dat met de rechterlijke uitspraak een 'gevaarlijk precedent' is geschapen.

Hond al 2 weken opgesloten in busje

De politie heeft in Haarlem een vermagerde hond bevrijd uit een geparkeerde bestelauto. Het dier verbleef al twee weken in het busje, omdat zijn baas en bazinnetje uit elkaar waren gegaan en geen plek meer voor hem hadden.

Agenten gingen naar de op het Diaconesseplein geparkeerde wagen, nadat omwonenden alarm hadden geslagen. Ze vertelden dat het hondje al tijden in de auto zat en dat er eenmaal per dag iemand kwam om hem even uit te laten en te voeren. Het busje zat op slot en in de wagen was geen eten of drinken te bekennen.

Toen de agenten de auto met geweld wilden openbreken, verscheen een man die vertelde dat de hond van zijn 24-jarige zoon was. Deze Haarlemmer werd opgehaald en opende de autodeuren. Hij deed ter plaatse afstand van de hond.

Auto stort van dertig meter hoge skiheuvel

woudy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee 24-jarige Groningers hebben een stunt met hun auto duur moeten bekopen. Hun auto stortte van een dertig meter hoge skiheuvel op het Groningse sportcomplex Kardinge.

De mannen besloten voor de lol de skiheuvel op te rijden. Op de top kwam de auto vast te zitten. Toen de mannen uitstapten om te kijken wat er aan de hand was, gleed de auto, die niet op de handrem stond, plotseling door en stortte van de skiheuvel. Het voertuig kwam terecht in een sloot en was total-loss.

De bestuurder kreeg de auto onlangs cadeau van zijn vriendin. De vrouw noemde haar vriend na het incident de 'sukkel van de week.'

Dodelijke Jeu de Boulesbal

Da Womanizer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 46-jarige vrouw die zondag omkwam bij een feest in Arnhem, blijkt te zijn getroffen door een deel van een jeu de boulesbal. De bal is waarschijnlijk in een kampvuur beland en vermoedelijk door de hitte geëxplodeerd.

Dat heeft de technische recherche in Arnhem voorlopig geconcludeerd. De zaak wordt verder onderzocht in samenwerking met het gerechtelijk laboratorium in Rijswijk. Er wordt met name gekeken naar wat de jeu de boulesbal kan hebben laten ontploffen.

Het drama had plaats op een stuk grond aan de zuidzijde van de Rijn, waar alternatief levende mensen tijdelijk huizen. Zij organiseerden een feest waar steeds meer mensen op afkwamen. Er was
ook een jongleur met jeu de boulesballen. Toen hij opnieuw een act
ten beste wilde geven, miste hij er al een paar. Hoe de bal in het vuur is gekomen, is nog niet bekend.

BigBrother USA verslaat Friends!

SunChaser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eindelijk gaat het dan beter met BB USA. Tijdens de uitzending waarin de millitante William door 73% van de kijkers uit het huis werd gegooid steeg het aantal kijkers en de waardering! het laatste was zelfs 7.9. Dezelfde trend was eerder in Duitsland en Nederland te zien, waar BB in populariteit steeg nadat de eerste stemrondes waren gehouden.

Man klem tussen boot en brug

Een 57-jarige man is zondag in Diemen klem komen te zitten tussen een brug en z'n boot.

De schipper gooide z'n lichaam in de strijd toen de brug op z'n boot terecht dreigde te komen. De Amsterdammer is met verwondingen aan z'n benen afgevoerd naar het ziekenhuis.

De schipper dacht nog net onder de brug door te kunnen gaan, nadat de brugwachter het licht al op rood had gezet. Halverwege dreigde het mis te gaan. Volgens de schipper zat er toen niets anders op dan om z'n lichaam onder de neerdalende brug te gooien.

Good thinking!!

Meest irritante liedje allertijden

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Vogeltjesdans, ooit in Nederland een hit van de Elektronica's, is door de Britten officieel gekozen tot het vervelendste lied aller tijden.
Het liedje is een compositie van de in 1998 overleden Belgische componist Hector Delfosse. Rond 1980 zijn er meer dan 15 miljoen platen van verkocht. In eerste instantie deed het plaatje niet veel, maar nadat het massaal door piratenzenders (die toen Nederland overspoelden) werd gedraaid sloeg het liedje aan en werd het een grote hit. Het stond maar liefst 29 weken in de top 40 genoteerd. Na Nederland volgde de rest van Europa.

Het was nog wel dringen om de eerste plaats in de irri-top10 want de Teletubbies ("Teletubbies Say Eh-Oh") belanden na een spannende
strijd uiteindelijk op de tweede en "Barbie Girl" van Aqua op de derde plaats. Neêrlands commerciële trots, de Venga Boys, veroverden met "We're Going to Ibiza" toch nog de zesde plek in de Hall of Shame, zo meldt de Britse omroep BBC. Op 4 staat Black Lace met "Agadoo". Kylie Minogue eindigde met "I should be so lucky" op 5. Het St. Winifred's School Choir staat met "Grandma We Love You" op 7, gevolgd door Joe Dolce's "Shaddap Your Face". Na Billy Ray Cyrus met "Achy Breaky Heart" op 9 sluit "Lady in Red" van Chris de Burgh de top 10 van afschuwelijkste liedjes aller tijden.

Het is wel duidelijk dat je voor meest irritante song aller tijden eerst een grote hit moet scoren, want maar liefst zeven van deze nummers stonden, ondanks hun huidige irritatiegraad, ooit op de nummer 1 plaats in de reguliere muzieklijsten.

De enquête is uitgevoerd in opdracht van een Britse muzieksite.



Advertentie op antwoordapparaat

lzandman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse omroep ABC heeft een nieuwe manier van reklame maken bedacht. Ze laten een computer telefoontjes plegen naar de tien grootste steden in de USA. De computer is zo slim, dat deze kan onderscheiden of een mens of een antwoordapparaat de telefoon opneemt. Indien het antwoordapparaat opneemt, wordt er een reklameboodschap op ingesproken. En als een mens opneemt... wordt er opgehangen!

Hoezo brutaal. Rare jongens, die Amerikanen.

Matrix opnames in Rotterdam?

Breuls had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Joel Silver, producent van The Matrix 2, gaat wellicht enkele scènes opnemen in Rotterdam. Zo zou Silver opnames willen maken van de Erasmusbrug om die in de film te gebruiken als een stukje snelweg. De rest van de film wordt in Australië opgenomen.

De regisseurs, Andy en Larry Wachowski, zijn druk bezig met de voorbereidingen voor The Matrix 2, het vervolg op het kassucces in 1999. Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss, de hoofdrolspelers, hebben al toegezegd mee te zullen werken aan dit vervolg. Ook Laurence Fishburne en Marcus Chong komen hoogstwaarschijnlijk terug in deze spectaculaire illisionaire film. The Matrix 2 gaat in december 2002 in première.

Man slaat zichzelf K.O. met koekepan

DiEr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 19-jarige inwoner van Lunteren heeft zichzelf met een koekenpan zo hard op zijn hoofd geslagen dat hij bewusteloos raakte.

De jongeman en zijn eveneens 19-jarige vriendin hadden zondagavond ruzie gekregen over een ex-vriendin van de jongen. Kennelijk om boete te doen voor zijn ongelijk, vroeg hij zijn vriendin hem met een koekenpan "veur de kop te slaan". Toen zij meldde dat niet te durven, deed hij haar voor hoe het moest en sloeg zichzelf met de pan knock-out.

In paniek belde de vriendin de alarmcentrale. Met een fikse hoofdwond en bijna niet bij bewustzijn te krijgen, werd de Lunterenaar voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Laatste reviews en specials
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
©FOK.nl e.a.