Meest irritante liedje allertijden

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Vogeltjesdans, ooit in Nederland een hit van de Elektronica's, is door de Britten officieel gekozen tot het vervelendste lied aller tijden.
Het liedje is een compositie van de in 1998 overleden Belgische componist Hector Delfosse. Rond 1980 zijn er meer dan 15 miljoen platen van verkocht. In eerste instantie deed het plaatje niet veel, maar nadat het massaal door piratenzenders (die toen Nederland overspoelden) werd gedraaid sloeg het liedje aan en werd het een grote hit. Het stond maar liefst 29 weken in de top 40 genoteerd. Na Nederland volgde de rest van Europa.

Het was nog wel dringen om de eerste plaats in de irri-top10 want de Teletubbies ("Teletubbies Say Eh-Oh") belanden na een spannende
strijd uiteindelijk op de tweede en "Barbie Girl" van Aqua op de derde plaats. Neêrlands commerciële trots, de Venga Boys, veroverden met "We're Going to Ibiza" toch nog de zesde plek in de Hall of Shame, zo meldt de Britse omroep BBC. Op 4 staat Black Lace met "Agadoo". Kylie Minogue eindigde met "I should be so lucky" op 5. Het St. Winifred's School Choir staat met "Grandma We Love You" op 7, gevolgd door Joe Dolce's "Shaddap Your Face". Na Billy Ray Cyrus met "Achy Breaky Heart" op 9 sluit "Lady in Red" van Chris de Burgh de top 10 van afschuwelijkste liedjes aller tijden.

Het is wel duidelijk dat je voor meest irritante song aller tijden eerst een grote hit moet scoren, want maar liefst zeven van deze nummers stonden, ondanks hun huidige irritatiegraad, ooit op de nummer 1 plaats in de reguliere muzieklijsten.

De enquête is uitgevoerd in opdracht van een Britse muzieksite.